Főoldal Filmek Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror is elbukott vele szemben.

172
Mancs Őrjárat: A szuperfilm

A Box Office Mojo adatai szerint az első helyet a Mancs Őrjárat szerezte meg az amerikai jegypénztáraknál hétvégén, és majdnem kétszer annyit hozott a folytatás, mint az első rész két évvel ezelőtt. A második helyet a Fűrész X szerezte meg, és bár a sorozat legújabb filmje jobban nyitott, mint az előzőek, örömre akkor sincs oka a Lionsgate stúdiónak, mert nagyon rosszul nyitott a film. A Disney se lehet boldog, mert a remek Az Alkotó is leszerepelt a bevételi listán.

Kasszát nem robbantottak hétvégén, nehéz időket élnek a mozik, ami annak tudható be, hogy a SAG-AFTRA sztrájkja miatt a színészek nem népszerűsíthetik a filmeket. A Mancs Őrjárat 23 millió dollárt hozott az első hétvégén az észak-amerikai mozikban, ami majdnem kétszerese a 2021-es első résznek. Az akkori rajzfilm 13 millió dolláros bevétellel mutatkozott be, de fontos kiemelni, hogy egyszerre mutatták be a mozikban és online, a Paramount+-on. A filmet itthon október 12-én fogják bemutatni a mozikban.

A Fűrész X körülbelül 18 millió dollárt hozott, és bár erősebb a kezdés a legutóbbi próbálkozásokhoz képest, a bevétel elmaradt a franchise átlagos 23 millió dolláros nyitóhétvégéihez viszonyítva. A Box Office Mojo adatai szerint jobban teljesített, mint a franchise 2017-es és 2021-es rebootjai. A franchise-rekordot a Fűrész 3. tartja 33,6M dollárral.

Az emberek és a mesterséges intelligencia közötti háborúról szóló Gareth Edwards-film, Az Alkotó a harmadik helyet szerezte meg a kasszáknál, 14 millió dolláros bevétellel nem lehet túl boldog a filmet forgalmazó 20th Century Studios. A film pozitív kritikákat kapott, és végre egy eredeti ötleten alapuló filmet láttunk, de itt is érezteti hatását, hogy a bemutató előtt az alkotók nem reklámozhatták a filmjüket.

A negyedik helyen szintén egy horrorfilm végzett, Az apáca II. A Box Office Mojo jelentése szerint mindössze 4,7 millió dollárt hozott a negyedik hétvégén, miután az első három hétvégén tartotta az első helyet a kasszáknál.

Az Alkotó
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Minus One
Filmek

Box Office: Beyoncé koncertfilmje lenyomta Az éhezők viadalát és a Godzilla Minus One-t is

Több jegyet adtak el egy koncertfilmre, mint a nagysikerű Az éhezők viadal...

Napóleon
Filmek

Box Office: Az éhezők viadala előzményfilmje a Kívánság és a Napóleon előtt

A box office tábla élére állt, de ez még egy hosszú hadjárat...

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Filmek

Box Office: Gyengén kezdett Az éhezők viadala előzményfilmje, de mindenki a Marvelek hatalmas visszaeséséről beszél

Bemutatták Snow elnök felemelkedéséről szóló Az éhezők viadala előzményfilmjét a mozikban.