Főoldal Filmek George Lucas is ad tanácsokat a Star Wars: Új Jedi Rend rendezőjének
Filmek

George Lucas is ad tanácsokat a Star Wars: Új Jedi Rend rendezőjének

Rey az új Jedi Akadémia létrehozásán fáradozik majd.

548
Star Wars: Skywalker kora

A 2023-as londoni Star Wars Celebration óta hivatalos, hogy készül egy új Star Wars film, amely a Skywalker kora után tizenöt évvel játszódik az Új Jedi Rend korszakában. A filmben visszatér Daisy Ridley is Rey szerepében, a forgatókönyvön korábban Damon Lindelof és írótársai dolgoztak, jelenleg a Birmingham bandája szerzője, Steven Knight írja a scriptet. A filmet az Oscar-díjas dokufilmes Sharmeen Obaid-Chinoy rendezi, aki a minap nyilatkozott a készülő filmmel kapcsolatban. Elmondása szerint a Star Wars atyja is adott neki tanácsokat.

Obaid-Chinoy jelenleg a legújabb Diane von Furstenberg: Woman in Charge című életrajzi dokumentumfilmjét népszerűsíti ezért június 18-án adott interjúkat, ahol természetesen a készülő Star Wars filmjéről is faggatták. Elmondta, hogyan csatlakozott a Star Wars univerzumhoz és milyen módon folytatná Rey történetét a folytatástrilógia után.

„A Star Wars egy hihetetlen franchise, amelyet George Lucas hozott létre, és amely valóban megváltoztatta sok ember világnézetét. Ez egy olyan mély örökség, amelynek nyomdokaiba sok más filmkészítő is lépett. Azt hiszem, én is egyike leszek ezeknek a filmeseknek. Minden filmkészítő új nézőpontot, új tapasztalatokat hozott ebbe a világba” – mondta a rendezőnő a Salon magazinnak.

A Stars SiriusXM 109 csatornának részletesebben beszélt arról, hogy milyen volt számára a korábbi „nagy alkotók” nyomdokába lépni. Szerinte „a Star Wars világát George Lucas és az ő nyomdokában járó filmkészítők hozták létre és azt szeretnék, hogy a fiatal nézők úgymond besétáljanak és megértsék ezt a világot” – fogalmazott a rendezőnő.


A film az Új Jedi Rend korszakban játszódik, de a címe egyelőre még nem ismert hivatalosan. Pletykálták, hogy akár A New Beginning (Egy új kezdet) címet viselheti, de az is lehet, hogy ez egy munkacím. Azt viszont megerősítette Obaind-Chinoy, hogy a filmben Rey fontos szerepet kap, amint az új Jedi Akadémia létrehozásán fáradozik és új jediket nevel ki.

A rendezőnő arról is beszélt, hogy milyen a közös munka a Lucasfilmmel. Elmondta, hogy Kathleen Kennedyvel, a Lucasfilm elnökével és a csapat többi tagjával olyan történet megalkotásán fáradoznak, amellyel életre kelthetnek új karaktereket is, amelyeket a fiatal nézők szeretni fognak. Ezzel kapcsolatban a Star Wars atyjával, azaz George Lucasszal is elbeszélgetett.

Olyanokkal beszélgettem erről, mint J.J. Abrams, George Lucas és természetesen Dave Filonival is, aki elég nagy szerepet vállal mostanában a Star Wars univerzumban. Gyakran beszélgetünk Kathy Kennedyvel, illetve Carrie Beck és Simon Emanuel producerekkel is.

Sharmeen Obaid-Chinoy

Üdítő látni, hogy a Star Wars atyja és a Lucasfilm új vezető kreatív igazgatója, Dave Filoni is segíti az újonnan belépő rendezőnő munkáját. Daisy Ridleyt busás összegért szerződtették le a filmre, aki azóta rendre elmondja, hogy mennyire izgatott a projekt miatt. Ridley állítása szerint májusban kellett volna kézhez kapnia a scriptet, de aztán arról beszélt, hogy még mindig vár erre. A tervek szerint a forgatás még idén szeptemberben elindulhat és ha minden igaz, akkor 2026. december 18-án kerülhet a mozikba leghamarabb. A következő Star Wars film, A Mandalóri és Grogu lesz, amely 2026. május 22-én kerül a mozikba, ezen kívül James Mangold A jedik hajnala film várható talán 2027 decemberben, továbbá Dave Filoni Új Köztársaság mozija is valamivel később.

Daisy Ridley Sharmeen Obaid-Chinoy
Forrás: SWNN.com
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu szerkesztőjeként.

9 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

ws df4e5958 a919 4fcc af64 20139cad699d 240721 070824
Sorozatok

Ezt érdemes tudni Az akolitus végén felbukkant Darth Plagueis kapcsán

Hallottad-e, hogyan járt a nagy Darth Plagueis, a bölcs?

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus kritika

Így sikerült Az akolitus, az első Star Wars-sorozat, mely maga mögött hagyta...