Főoldal Filmek Egy “k*rva jó ötlettel” sikerült rávenni Daisy Ridley-t, hogy visszatérjen az új Star Wars-filmben
Filmek

Egy “k*rva jó ötlettel” sikerült rávenni Daisy Ridley-t, hogy visszatérjen az új Star Wars-filmben

Szépen körbeírták már az új Star Wars-filmet, amire 2026-ig várnunk kell még.

418
Star Wars: Skywalker kora
Forrás: Star Wars

Daisy Ridley többször megszólalt már a közelgő Star Wars-filmjével kapcsolatban. 2023 tavaszán a Lucasfilm a rajongók nagy meglepetésére bejelentett egy olyan filmet, amelyben visszatér a folytatástrilógia főszereplője, Rey. Ridley már biztosan ott lesz a folytatásban, de egyelőre nem tudni, hogy az eredeti társakból látunk-e bárkit az új filmben.

Sok szó esett már a közelgő Star Wars-filmről, amelyben Daisy Ridley visszatér Rey “Skywalker” szerepében. Csak ebben a hónapban egymást érték az ellentmondó hírek, hogy veszélybe került-e a premier, marad-e a forgatókönyvíró, de egyelőre úgy tűnik, hogy minden a terv szerint halad előre, s 2026 decemberében bemutatják.

A Variety arra volt kíváncsi, hogy milyen hatással lesz a franchise-ra, hogy Sharmeen Obaid-Chinoy személyében egy női rendezőt kapunk (ez lesz az első alkalom, amikor egy Star Wars-filmet nő rendez, mert a tévésorozatoknál évek óta ültetnek nőket a rendezői székbe).

A rövid válasz az, hogy nem tudom. Izgatottan várom a munkát, de nem azért, mert Sharmeen nő. A dokumentumfilmjei elképesztőek. Az ötlete a sztorival kapcsolatban k*rva jó. Nem árulhatok el semmit, de az egész történeten végigment már velem. Ha nem lett volna elképesztő, akkor azt mondtam volna, hogy ‘Oké, hívj fel öt év múlva’. De megéri.

Daisy Ridley

Arra a kérdésre, hogy furcsa lesz-e számára egy Star Wars-filmet készíteni a folytatástrilógia társszereplői, Adam Driver, John Boyega és Oscar Isaac nélkül, a színésznő hozzátette: “Nem, mert nem tudom, hogy mi micsoda, vagy ki kicsoda [az új filmben]. Annyi minden történt velem [a Skywalker-saga óta]. Most már felnőttnek érzem magam. Amikor elkezdtem, olyan 20 éves voltam. Én voltam a legfiatalabb a forgatáson. Az első két Star Wars-film kellett ahhoz, hogy méltónak érezzem magam arra, hogy ott legyek. Most már a harmincas éveimben járok. Az egész dolog egészen más érzés. Más filmesekkel dolgozhattam együtt, és remélhetőleg színészként is jobb lettem.”

Továbbra sem tudjuk, hogy Rey társaiból látunk-e bárkit az új filmben, bár többnyire a színészek elzárkóztak attól, hogy a jövőben visszatérjenek a messzi-messzi galaxistól a Star Wars: Skywalker kora után. Egyedül John Boyega karakterének, Finn-nek lenne értelme visszatérnie, hiszen J.J. Abrams a IX. részben felvezette, hogy az egykori rohamosztagos is Erő-érzékeny.

A Lucasfilm terve az most, hogy a folytatástrilógia után 15 évvel játszódó, egyelőre csak Star Wars: Új Jedi Rend címen emlegetett film mellett érkezni fog Jon Favreau rendező nagyjátékfilmjeThe Mandalorian & Grogu címmel, amely A Mandalóri folytatása lesz. Ezt követi majd James Mangold filmje a Jedik születéséről 2027-ben, és végül Dave Filoni Új Köztársaságról szóló filmje, mely 2028-ban kerülhet bemutatásra.

Star Wars: Skywalker kora
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

8 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.