Főoldal BREAKING A Disney kitűzte a Tron: Ares, A Mandalóri és Grogu, valamint a Toy Story 5. bemutatóit
BREAKINGFilmek

A Disney kitűzte a Tron: Ares, A Mandalóri és Grogu, valamint a Toy Story 5. bemutatóit

Megvan, mikor láthatjuk a következő Star Wars-filmet a mozikban.

696
A Mandalóri és Grogu
Forrás: Star Wars

A hétvége előtt a Disney nagy bejelentést tett arról, hogy néhány közelgő nagyjátékfilmet mikor fognak bemutatni a mozikban: premierdátumot kapott a korábban bejelentett A Mandalóri és Grogu, a Toy Story 5. és a Tron: Ares is, miközben a Vaina című animációs rajzfilm élőszereplős feldolgozása egy évvel később kerül bemutatásra.

Meglehetősen sűrűnek ígérkezik 2026 nyara. A Disney két nagy produkciót is mozikba küld: 2026. május 22-én érkezik a Disney+ nagysikerű A Mandalóri című sorozatának folytatása, ám ezúttal már a filmvásznon követhetjük Din Djarin és Grogu kalandját. Egy hónappal később, 2026. június 19-én láthatjuk a Pixar Animation Studios sikersorozatának, a Toy Story 5. részét. Dwayne Johnson főszereplésével a Vaina eredetileg 2025. június 27-én jött volna ki a mozikban, ám 2026. július 10-ére csúszott a bemutató.

A Tron: Ares eközben 2025. október 20-án debütál. A stúdió emellett 2024. december 6-ra datálta a Nightbitch című filmet, amelyben Amy Adams egy olyan nőt alakít, aki kénytelen szembesülni azzokkal a bizarr és tagadhatatlan jelekkel, hogy talán kutyává változik. A film limitált bemutatót kap.

A Toy Story 5-ről először egy 2023. februári Disney eredménybeszámolóban értesültünk, amikor Bob Iger vezérigazgató a semmiből bejelentette, hogy a stúdió ezen, valamint a Zootropolis – Állati nagy balhé és a Jégvarázs 2. folytatásain dolgozik. Egy évvel később, 2024. márciusában Iger elárulta egy részvényeseknek tartott rendezvényen, hogy a Toy Story 5. és a Jégvarázs 3. 2026-ban érkezik, de az utóbbi esetében még várunk a premierdátumra. Részleteket nem tudtunk meg egyik készülő rajzfilmről sem, hogy a korábbi szinkronszínészek közül kik térnek vissza, és milyen sztorit dolgoznak fel.

Idén januárban váratlanul bejelentették, hogy Jon Favreau rendezésében érkezik A Mandalóri és Grogu című mozifilm. Akkor a Lucasfilm azt mondta, hogy az említett film Sharmeen Obaid-Chinoy, James Mangold és Dave Filoni projektjei előtt érkezik. Évekig tévésorozatokban folytatódott a messzi-messzi galaxis történetének elmesélése, ez lesz az első film, amit bemutatnak a 2019-es Star Wars: Skywalker kora után.

Az élőszereplős Vaina című filmben Dwayne “The Rock” Johnson újra Maui szerepében lesz látható, bár Auli’i Cravalho nem tér vissza a címszereplő szerepében, de nem megy messzire, mert executive producerként marad. Az élőszereplős film mellett érkezni fog a rajzfilm második része, amit 2024. november 27-én kerül a mozikba.

Toy Story 4.
Forrás: Pixar Animation Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

7 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

gravity falls Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?