Főoldal Filmek A Disney bejelentette a Jégvarázs, a Toy Story és a Zootropolis – Állati nagy balhé folytatásait
Filmek

A Disney bejelentette a Jégvarázs, a Toy Story és a Zootropolis – Állati nagy balhé folytatásait

A Disney több folytatást is bejelentett a sikertörténetekhez, köztük érkezik a Toy Story 5. része.

301
Toy Story 4.

A Disney vezérigazgatója, Bob Iger a tegnapi első negyedéves beszámolója során jelentette be a hírt, hogy több nagysikerű rajzfilm is folytatást kap a jövőben. Bár további részletekkel nem szolgált a készülő produkciókkal kapcsolatban, de az elnök-vezérigazgató hozzátette, hogy “hamarosan” többet is megtudunk majd a bejelentett címekről.

A Disney stratégiája nem új, hiszen többször, és főként az utóbbi években támaszkodik a nagy múlttal bíró és sikeres franchise-okra, különösen azután, hogy az eredeti animációs filmek, mint például a tavalyi évben bemutatott Fura világ nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s megbukott a kasszáknál. (Az már egy másik téma, hogy a mozikkal szemben meglepően jó számokat tudott hozni a Disney+ streamingszolgáltatón.) Az Iger által említett három sorozat mindegyike átlépte az 1 milliárd dolláros bevételt a globális jegypénztáraknál, sőt díjakat is nyertek.

A Jégvarázs továbbra is a Disney Animation egyik legjövedelmezőbb sikersorozata, és a Jégvarázs 2. világszerte 1,4 milliárd dollárt keresett, ugyanakkor az első rész után ez nem hozott aranyszobrot a Disneynek. A Zootropolis – Állati nagy balhé 1,02 milliárd dollárt hozott, amihez később a Disney+ egy sorozatot is indított, a folytatásáról pedig már óta pletykálnak. Most ezt hivatalossá tették.

A Toy Story továbbra is a Pixar szinonimája, a Toy Story 4 1,07 millió dolláros bevétellel zárt. A tavalyi évben Lightyear címen egy spinoffot kapott a franchise, azonban a rajzfilm kevésbé volt sikeres: 226 millió dolláros bevétellel zárt a kasszáknál és vegyes kritikákat kapott.

A bejelentések egy rövid fénypontjai voltak az egyébként meglehetősen borús tájékoztatónak, mivel Iger azt is bejelentette, hogy a Disney 7000 munkahelyet szüntet meg, és kitért arra is, hogy a Disney+ indulása óta most először könyvelhet el negatív növekedést, azaz streaming előfizetőket vesztett az első negyedévben. Azt is elárulta, hogy az Avatar mintájára egy attrakció érkezik Disneylandbe, de további részleteket nem árult el ezzel kapcsolatban.

Jégvarázs 2.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

A Marvel’s Spider-Man lett minden idők legsikeresebb szuperhősös játéka

A Disney vezérigazgatója ismertette a videójátékos eredményeket és terveket.

Előzetesek

Bejelentették a Vaiana folytatását, a premierdátummal együtt

Maui és Vaiana hamarosan újra útra kelnek! Itt az első teaser előzetes...

Fortnite Marvel
BREAKINGJátékok

A Disney milliárdokat fektet a Fortnite videójátékba

A Disney több évre szóló milliárd dolláros üzletet kötött az Epic Games-szel.