Főoldal Filmek Busás összeget kap Daisy Ridley a Star Wars: Új Jedi Rend mellékszerepéért
Filmek

Busás összeget kap Daisy Ridley a Star Wars: Új Jedi Rend mellékszerepéért

Szokatlanul nagy összeget kap Daisy Ridley a visszatérésért, de talán nem egyszeri alkalomért.

362
Star Wars: Skywalker kora
Forrás: Star Wars

Egy megbízható forrás arról közölt információt a minap, hogy legjobb tudomása szerint a folytatástrilógia egyik főszereplőjét alakító Daisy Ridley busás összeget kap a visszatéréséért. A Lucasfilm 2023 tavaszán jelentette be, hogy az egyik készülő projektjében viszontláthatjuk Rey-t, de az új hírek szerint egy másik filmben is feltűnik majd.

Az elmúlt hetekben ellentmondásos hírek láttak napvilágot a Lucasfilm tervezett Star Wars: Új Jedi Rend filmjének helyzetéről. Ebben a bizonyos filmben Daisy Ridley újra Rey “Skywalker” szerepét fogja játszani, de az első hírekkel ellentétben nem főszereplője lesz, hanem inkább egy mellékszereplő szerepét tölti be a történetben.

Több pletykát is olvashattunk, hogy a projektet határozatlan időre elhalasztották, de több különböző oldal is megkereste a Lucasfilmet, hogy tisztázza a helyzetet, és a legjobb tudomásunk szerint még arról szó nincs, hogy halasztani fogják a premiert. Ez még semmit nem jelent, különös tekintettel arra, hogy az elmúlt években hány projektet bejelentettek, majd töröltek.

A bennfentes hírében álló Jeff Sneider legújabb hírösszefoglalójában arról számolt be, hogy meglehetősen sok pénz üti Ridley markát, amiért visszatér; 12,5 millió dollárt tehet majd zsebre. Csak elsőre hangzik magas fizetésnek, főleg ha összehasonlítjuk például a Marvel Studios legnagyobb sztárjainak fizetésével, de ne feledjük, hogy Ridley karrierje a Skywalker kora után csaknem derékba tört, alig kapott munkát is Hollywoodban. Ettől olyan különös, hogy a Disney ceruzája vastagon fogott, mert nem szoktak 12 millió dolláros szerződéseket dobálni visszatérő színészek után.

Ridley nem csak ebben az egy projektben kap majd szerepet, mert Sneider értesülései szerint Rey visszatér Shawn Levy titokzatos Star Wars-filmjében is. Levy jelenleg a Deadpool 3. részét forgatja, de amint befejezték a munkát, beleveti magát a messzi-messzi galaxisba.

Sneider arról is hírt adott, hogy a cím nélküli Rey-film (amire Star Wars: Új Jedi Rend címen hivatkoznak csak) lesz a második nagyjátékfilm a The Mandalorian & Grogu után, és valószínűleg 2026 karácsonya körül érkezik a mozikba. A Lucasfilm terve az most, hogy James Mangold filmje a Jedik születéséről 2027-ben követi majd Jedik hajnala címmel, míg végül Dave Filoni Új Köztársaság című filmje pedig akár 2028-ban is érkezhet.

Az Új Jedi Rend rendezője Sharmeen Obaid-Chinoy, és tizenöt évvel a Skywalker kora eseményei után játszódik majd. Konkrét részleteket még nem árultak el a filmről, de arról beszélnek, hogy Rey egy “hatalmas Jedi-mester” lesz, aki saját akadémiát vezet, hogy kinevelje a következő nemzedék jedilovagjait.

Star Wars: Skywalker kora
Forrás: Star Wars
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.