Főoldal Filmek Florence Pugh, Rami Malek és Benny Safdie is csatlakozik Christopher Nolan rendezőtől az Oppenheimer stábjához
Filmek

Florence Pugh, Rami Malek és Benny Safdie is csatlakozik Christopher Nolan rendezőtől az Oppenheimer stábjához

Nolan ezúttal sem hazudtolja meg magát, a legjobbakkal dolgozik együtt.

433
Fekete Özvegy

Szépen gyarapszik Christopher Nolan rendező Oppenheimer-életrajzi filmjének szereplőgárdája, hiszen a már bejelentett nevek mellett további világsztárokkal gazdagodott a színészgárda. Nolan kedvenc színésze, Cillian Murphy kapta a főszerepet, ő fogja eljátszani J. Robert Oppenheimer tudóst, akit sokan csak atombomba atyjaként ismernek. A legújabb hír szerint Matt Damon, Robert Downey Jr. és Emily Blunt oldalán kulcsszerepet kap a Fekete Özvegy sztárja, a 007 Nincs idő meghalni főgonosza és a Csiszolatlan gyémánt főszereplője.

J. Robert Oppenheimer életéről szóló életrajzi film napjaink legnagyobb sztárjaival kerül bemutatásra. Az elmúlt hónapokban szépen gyarapodik a szereplőgárda, de ezt már megszokhattuk a legendás rendezőtől, hogy Christopher Nolan nem akárkikkel forgat filmet. A The Hollywood Reporter értesülései szerint az Oscar-jelölt Florence Pugh, az Oscar-díjas Rami Malek és Benny Safdie kulcsszerepeket kapott. A trió csatlakozik a sztárral teletűzdelt szereplőgárdához, amelyben Cillian Murphy (A sötét lovag) játssza a címszerepet, mint J. Robert Oppenheimer tudós, a 2x BAFTA-filmdíjra jelölt Emily Blunt (A holnap határa, Hang nélkül 2.) pedig a feleségét, Katherine-t alakítja.

Az Oscar-díjas Matt Damon (Jason Bourne) alakítja a Manhattan Projekt igazgatóját, Leslie Groves altábornagyot, a 2x Oscar-díjra jelölt Robert Downey Jr. (Vasember, Bosszúállók: Végjáték) sztárja pedig Lewis Strauss szerepére szerződött.

A THR szerint Pugh játszhatja Jean Tatlockot, “az Egyesült Államok Kommunista Pártjának tagját, akinek viszonya volt Oppenheimerrel, és komoly biztonsági aggályokat okozott a kormánytisztviselőknek”, míg Safdie Edward Tellert fogja játszani, “a magyar fizikust, aki a hidrogénbomba atyjaként és az első atombombát kifejlesztő amerikai kutatási kezdeményezés, a Manhattan Project tagjaként ismerhetünk”. Ami Maleket illeti, állítólag egy tudóst fog játszani, de további részleteket nem árultak el.

A Universal leírása szerint “epikus thriller, amely a nézőket annak a rejtélyes embernek a lüktető paradoxonába taszítja, akinek a világ elpusztítását kell kockáztatnia, hogy megmentse a világot. A film írója és rendezője egyben Nolan, Emma Thomas és Charles Rover pedig producerként ténykedik a megvalósításban. De több ismerős arc is részt vesz a projektben, köztük az Oscar-jelölt operatőr, Hoyte Van Hoytema (TenetDunkirk), a vágó Jennifer Lame (TenetDon’t Worry Darling) és az Oscar-díjas zeneszerző, Ludwig Göransson (TenetFekete Párduc).

Az Oppenheimer című film a tervek szerint 2023. július 21-én kerül bemutatásra kizárólag a mozikban, miután a filmrendező és a Warner Bros. szakítottak, s a Universal Pictures elfogadta Nolan kőkemény feltételeit a film terjesztésével kapcsolatban.

Christopher Nolan
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Sólyomszem
Filmek

Florence Pugh körbevitt minket a Mennydörgők forgatásán

Láttuk a Mennydörgők első jelenetét a filmből, változott a filmcím és még...

Oppenheimer
Filmek

Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?

Mennyi volt Christopher Nolan fizetése az Oppenheimer után, ami tarolt az idei...

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan már a következő filmjén dolgozik, ami egy tévésorozat feldolgozása lehet

Az Oscar után Christopher Nolan már a következő film forgatókönyvét írja.