x
Close


Közelgő események

Filmek

Florence Pugh, Rami Malek és Benny Safdie is csatlakozik Christopher Nolan rendezőtől az Oppenheimer stábjához

Nolan ezúttal sem hazudtolja meg magát, a legjobbakkal dolgozik együtt.

Florence Pugh, Rami Malek és Benny Safdie is csatlakozik Christopher Nolan rendezőtől az Oppenheimer stábjához
  • Publisheddecember 10, 2021

Szépen gyarapszik Christopher Nolan rendező Oppenheimer-életrajzi filmjének szereplőgárdája, hiszen a már bejelentett nevek mellett további világsztárokkal gazdagodott a színészgárda. Nolan kedvenc színésze, Cillian Murphy kapta a főszerepet, ő fogja eljátszani J. Robert Oppenheimer tudóst, akit sokan csak atombomba atyjaként ismernek. A legújabb hír szerint Matt Damon, Robert Downey Jr. és Emily Blunt oldalán kulcsszerepet kap a Fekete Özvegy sztárja, a 007 Nincs idő meghalni főgonosza és a Csiszolatlan gyémánt főszereplője.

J. Robert Oppenheimer életéről szóló életrajzi film napjaink legnagyobb sztárjaival kerül bemutatásra. Az elmúlt hónapokban szépen gyarapodik a szereplőgárda, de ezt már megszokhattuk a legendás rendezőtől, hogy Christopher Nolan nem akárkikkel forgat filmet. A The Hollywood Reporter értesülései szerint az Oscar-jelölt Florence Pugh, az Oscar-díjas Rami Malek és Benny Safdie kulcsszerepeket kapott. A trió csatlakozik a sztárral teletűzdelt szereplőgárdához, amelyben Cillian Murphy (A sötét lovag) játssza a címszerepet, mint J. Robert Oppenheimer tudós, a 2x BAFTA-filmdíjra jelölt Emily Blunt (A holnap határa, Hang nélkül 2.) pedig a feleségét, Katherine-t alakítja.

Az Oscar-díjas Matt Damon (Jason Bourne) alakítja a Manhattan Projekt igazgatóját, Leslie Groves altábornagyot, a 2x Oscar-díjra jelölt Robert Downey Jr. (Vasember, Bosszúállók: Végjáték) sztárja pedig Lewis Strauss szerepére szerződött.

A THR szerint Pugh játszhatja Jean Tatlockot, “az Egyesült Államok Kommunista Pártjának tagját, akinek viszonya volt Oppenheimerrel, és komoly biztonsági aggályokat okozott a kormánytisztviselőknek”, míg Safdie Edward Tellert fogja játszani, “a magyar fizikust, aki a hidrogénbomba atyjaként és az első atombombát kifejlesztő amerikai kutatási kezdeményezés, a Manhattan Project tagjaként ismerhetünk”. Ami Maleket illeti, állítólag egy tudóst fog játszani, de további részleteket nem árultak el.

A Universal leírása szerint “epikus thriller, amely a nézőket annak a rejtélyes embernek a lüktető paradoxonába taszítja, akinek a világ elpusztítását kell kockáztatnia, hogy megmentse a világot. A film írója és rendezője egyben Nolan, Emma Thomas és Charles Rover pedig producerként ténykedik a megvalósításban. De több ismerős arc is részt vesz a projektben, köztük az Oscar-jelölt operatőr, Hoyte Van Hoytema (TenetDunkirk), a vágó Jennifer Lame (TenetDon’t Worry Darling) és az Oscar-díjas zeneszerző, Ludwig Göransson (TenetFekete Párduc).

Az Oppenheimer című film a tervek szerint 2023. július 21-én kerül bemutatásra kizárólag a mozikban, miután a filmrendező és a Warner Bros. szakítottak, s a Universal Pictures elfogadta Nolan kőkemény feltételeit a film terjesztésével kapcsolatban.

Christopher Nolan
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.