x
Filmek

Christopher Nolan kedvenc színésze kapta a főszerepet a rendező új filmjében, amit Oppenheimerről forgat

Meg sem lepődtünk ezen a szereplőválasztáson.

Christopher Nolan kedvenc színésze kapta a főszerepet a rendező új filmjében, amit Oppenheimerről forgat
  • Publishedoktóber 9, 2021

Christopher Nolan már következő filmjén ügyködik, ami ismét a II. világháború egyik meghatározó eseményét fogja feldolgozni a filmvásznon. A Dunkirk után ezúttal az atombomba atyjáról, J. Robert Oppenheimerről készül életrajzi filmet bemutatni korunk egyik legnagyobb rendezője, s mindezt már nem a Warner Bros. stúdióval teszi, hanem a Universal Pictures-szel.

Néhány hete jelentették be, hogy megszakad az egy évtizeden át tartó munkaviszony szűnik meg Christopher Nolan és a Warner Bros. között. Nolan azért döntött a szakítás mellett, mert a WarnerMedia tavaly novemberben a producerek és rendezők bevonása nélkül meghozott egy igen fontos és jelentős döntést a filmek terjesztésével kapcsolatban, amikor bejelentették, hogy 2021-ben minden filmet egyszerre fognak bemutatni a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón. A jövőben a Universal Pictures fogja megjelentetni Nolan filmjeit, és már a premier időpontja is meg van, hogy a thriller 2023. július 21-én kerül kizárólag a mozikban bemutatásra.

Azt is megerősítették hétvégén, hogy Cillian Murphy kapta a főszerepet, ő fogja eljátszani J. Robert Oppenheimer tudóst, akit sokan csak atombomba atyjaként ismernek. A Deadline értesülései szerint a film forgatását 2022 elejére időzítették, és ahogy azt már megszokhattunk Nolantól, a filmet ezúttal is IMAX 65-mm-es filmszalagra és 65 mm-es nagy formátumú kamerákkal fogja felvenni az életrajzi feldolgozást.

A film írója és rendezője egyben Nolan, Emma Thomas és Charles Rover pedig producerként ténykedik a megvalósításban. De több ismerős arc is részt vesz a projektben, köztük az Oscar-jelölt operatőr, Hoyte Van Hoytema (Tenet, Dunkirk), a vágó Jennifer Lame (Tenet, Don’t Worry Darling) és az Oscar-díjas zeneszerző, Ludwig Göransson (Tenet, Fekete Párduc).

Ha előretekintünk 2023-ba, akkor július hónapban fogják bemutatni Tom Cruise várva várt Mission: Impossible 8. részét 2023. július 7-én, majd 2023. július 28-án egy cím nélküli Marvel-filmet – ami pletykák szerint a Fantasztikus Négyes lesz – és ez a film akár még gondot is okozhat, de láthatóan a Universal és Nolan bízik a projekt sikerében, hogy a szuperhősök családja nem rondít bele a sikerbe.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.