Főoldal Filmek Christopher Nolan kedvenc színésze kapta a főszerepet a rendező új filmjében, amit Oppenheimerről forgat
Filmek

Christopher Nolan kedvenc színésze kapta a főszerepet a rendező új filmjében, amit Oppenheimerről forgat

Meg sem lepődtünk ezen a szereplőválasztáson.

183
Christopher Nolan

Christopher Nolan már következő filmjén ügyködik, ami ismét a II. világháború egyik meghatározó eseményét fogja feldolgozni a filmvásznon. A Dunkirk után ezúttal az atombomba atyjáról, J. Robert Oppenheimerről készül életrajzi filmet bemutatni korunk egyik legnagyobb rendezője, s mindezt már nem a Warner Bros. stúdióval teszi, hanem a Universal Pictures-szel.

Néhány hete jelentették be, hogy megszakad az egy évtizeden át tartó munkaviszony szűnik meg Christopher Nolan és a Warner Bros. között. Nolan azért döntött a szakítás mellett, mert a WarnerMedia tavaly novemberben a producerek és rendezők bevonása nélkül meghozott egy igen fontos és jelentős döntést a filmek terjesztésével kapcsolatban, amikor bejelentették, hogy 2021-ben minden filmet egyszerre fognak bemutatni a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón. A jövőben a Universal Pictures fogja megjelentetni Nolan filmjeit, és már a premier időpontja is meg van, hogy a thriller 2023. július 21-én kerül kizárólag a mozikban bemutatásra.

Azt is megerősítették hétvégén, hogy Cillian Murphy kapta a főszerepet, ő fogja eljátszani J. Robert Oppenheimer tudóst, akit sokan csak atombomba atyjaként ismernek. A Deadline értesülései szerint a film forgatását 2022 elejére időzítették, és ahogy azt már megszokhattunk Nolantól, a filmet ezúttal is IMAX 65-mm-es filmszalagra és 65 mm-es nagy formátumú kamerákkal fogja felvenni az életrajzi feldolgozást.

A film írója és rendezője egyben Nolan, Emma Thomas és Charles Rover pedig producerként ténykedik a megvalósításban. De több ismerős arc is részt vesz a projektben, köztük az Oscar-jelölt operatőr, Hoyte Van Hoytema (Tenet, Dunkirk), a vágó Jennifer Lame (Tenet, Don’t Worry Darling) és az Oscar-díjas zeneszerző, Ludwig Göransson (Tenet, Fekete Párduc).

Ha előretekintünk 2023-ba, akkor július hónapban fogják bemutatni Tom Cruise várva várt Mission: Impossible 8. részét 2023. július 7-én, majd 2023. július 28-án egy cím nélküli Marvel-filmet – ami pletykák szerint a Fantasztikus Négyes lesz – és ez a film akár még gondot is okozhat, de láthatóan a Universal és Nolan bízik a projekt sikerében, hogy a szuperhősök családja nem rondít bele a sikerbe.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Oppenheimer
Filmek

Többórás extra tartalommal érkezik az Oppenheimer digitális és lemezes kiadása

Megerősítették, hogy mikor jelenik meg digitális és lemezes formában az Oppenheimer.

Oppenheimer
Filmek

Cillian Murphy elárulta, miért nem beszélhetünk az Oppenheimer törölt jeleneteiről

Az örök kérdés, lesz rendezői változat az Oppenheimerből?

Oppenheimer
Filmek

Christopher Nolan elmagyarázta, miért olyan hangosak a filmjei, hogy még a színészeket is alig lehet hallani

Sok kritikát kapnak Nolan filmjei, amiért olyan fülsüketítően hangosak, és a dialógusokat...

Oppenheimer
Filmek

Cillian Murphy kész eljátszani Ken szerepét a Barbie folytatásában

Cillian Murphy Ken-je felrobbantaná Barbielandet.