Főoldal Filmek Christopher Nolan kedvenc színésze kapta a főszerepet a rendező új filmjében, amit Oppenheimerről forgat
Filmek

Christopher Nolan kedvenc színésze kapta a főszerepet a rendező új filmjében, amit Oppenheimerről forgat

Meg sem lepődtünk ezen a szereplőválasztáson.

612
Christopher Nolan

Christopher Nolan már következő filmjén ügyködik, ami ismét a II. világháború egyik meghatározó eseményét fogja feldolgozni a filmvásznon. A Dunkirk után ezúttal az atombomba atyjáról, J. Robert Oppenheimerről készül életrajzi filmet bemutatni korunk egyik legnagyobb rendezője, s mindezt már nem a Warner Bros. stúdióval teszi, hanem a Universal Pictures-szel.

Néhány hete jelentették be, hogy megszakad az egy évtizeden át tartó munkaviszony szűnik meg Christopher Nolan és a Warner Bros. között. Nolan azért döntött a szakítás mellett, mert a WarnerMedia tavaly novemberben a producerek és rendezők bevonása nélkül meghozott egy igen fontos és jelentős döntést a filmek terjesztésével kapcsolatban, amikor bejelentették, hogy 2021-ben minden filmet egyszerre fognak bemutatni a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón. A jövőben a Universal Pictures fogja megjelentetni Nolan filmjeit, és már a premier időpontja is meg van, hogy a thriller 2023. július 21-én kerül kizárólag a mozikban bemutatásra.

Azt is megerősítették hétvégén, hogy Cillian Murphy kapta a főszerepet, ő fogja eljátszani J. Robert Oppenheimer tudóst, akit sokan csak atombomba atyjaként ismernek. A Deadline értesülései szerint a film forgatását 2022 elejére időzítették, és ahogy azt már megszokhattunk Nolantól, a filmet ezúttal is IMAX 65-mm-es filmszalagra és 65 mm-es nagy formátumú kamerákkal fogja felvenni az életrajzi feldolgozást.

peaky blinders 6

A film írója és rendezője egyben Nolan, Emma Thomas és Charles Rover pedig producerként ténykedik a megvalósításban. De több ismerős arc is részt vesz a projektben, köztük az Oscar-jelölt operatőr, Hoyte Van Hoytema (Tenet, Dunkirk), a vágó Jennifer Lame (Tenet, Don’t Worry Darling) és az Oscar-díjas zeneszerző, Ludwig Göransson (Tenet, Fekete Párduc).

Ha előretekintünk 2023-ba, akkor július hónapban fogják bemutatni Tom Cruise várva várt Mission: Impossible 8. részét 2023. július 7-én, majd 2023. július 28-án egy cím nélküli Marvel-filmet – ami pletykák szerint a Fantasztikus Négyes lesz – és ez a film akár még gondot is okozhat, de láthatóan a Universal és Nolan bízik a projekt sikerében, hogy a szuperhősök családja nem rondít bele a sikerbe.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

28 nappal később
Filmek

Cillian Murphy szerepelni fog a 28 évvel később című filmben

A 28 nappal később főszereplője visszatér valamilyen formában.

Oppenheimer
Filmek

Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?

Mennyi volt Christopher Nolan fizetése az Oppenheimer után, ami tarolt az idei...

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan már a következő filmjén dolgozik, ami egy tévésorozat feldolgozása lehet

Az Oscar után Christopher Nolan már a következő film forgatókönyvét írja.