Főoldal Filmek Christopher Nolan a Bosszúállók és a Jason Bourne sztárjaival erősíti az Oppenheimer projektet
Filmek

Christopher Nolan a Bosszúállók és a Jason Bourne sztárjaival erősíti az Oppenheimer projektet

A sztárvilág nagyjaival dolgozik csak Christopher Nolan.

165
Christopher Nolan

Christopher Nolan már következő filmjén ügyködik, ami ismét a II. világháború egyik meghatározó eseményét fogja feldolgozni a filmvásznon. A Dunkirk után ezúttal az atombomba atyjáról, J. Robert Oppenheimerről készül életrajzi filmet bemutatni korunk egyik legnagyobb rendezője, s mindezt már nem a Warner Bros. stúdióval teszi, hanem a Universal Pictures-szel.

Néhány hete jelentették be, hogy megszakad az egy évtizeden át tartó munkaviszony Christopher Nolan és a Warner Bros. között. Nolan azért döntött a szakítás mellett, mert a WarnerMedia tavaly novemberben a producerek és rendezők bevonása nélkül meghozott egy igen fontos és jelentős döntést a filmek terjesztésével kapcsolatban, amikor bejelentették, hogy 2021-ben minden filmet egyszerre fognak bemutatni a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón. A jövőben a Universal Pictures fogja megjelentetni Nolan filmjeit, és már a premier időpontja is meg van, hogy a thriller 2023. július 21-én kerül kizárólag a mozikban bemutatásra.

És most visszakanyarodva Christopher Nolan következő projektjére, a J. Robert Oppenheimer életéről szóló életrajzi filmre, amelynek szereplőgárdája szépen gyarapodik az elmúlt időben, és ahogy lenni szokott, igazi világsztárokkal dolgozik együtt majd a nagy filmrendező: Robert Downey Jr. és Matt Damon mellett Cillian Murphy és Emily Blunt is szerepet kapott.

Cillian Murphy (Dunkirk, Eredet) játssza Oppenheimert, Emily Blunt (A holnap határa, Hang nélkül) pedig a feleségét, Katherine-t. A The Hollywood Reporter tegnap arról számolt be, hogy két nagy névvel bővült az amúgy is lenyűgöző szereplőgárda.

Robert Downey Jr. (Bosszúállók: Végjáték, Sherlock Holmes) Lewis Strausst, a hírhedt atomenergiaügyi biztost fogja alakítani, aki olyan meghallgatásokat kezdeményezett, amelyek megkérdőjelezték Oppenheimer hűségét az Egyesült Államokhoz, míg Matt Damon (Jason Bourne, Elysium – Zárt világ) Leslie Groves altábornagy, a Manhattan-projekt igazgatójának szerepét fogja játszani.

A Universal leírása szerint “epikus thriller, amely a nézőket annak a rejtélyes embernek a lüktető paradoxonába taszítja, akinek a világ elpusztítását kell kockáztatnia, hogy megmentse a világot. A film írója és rendezője egyben Nolan, Emma Thomas és Charles Rover pedig producerként ténykedik a megvalósításban. De több ismerős arc is részt vesz a projektben, köztük az Oscar-jelölt operatőr, Hoyte Van Hoytema (TenetDunkirk), a vágó Jennifer Lame (TenetDon’t Worry Darling) és az Oscar-díjas zeneszerző, Ludwig Göransson (TenetFekete Párduc).

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Vasember
Filmek

Kevin Feige végre reagált azokra a pletykákra, hogy Robert Downey Jr. visszatérhet Vasemberként

Megszólalt a témában a Marvel Studios vezetője is, hogy visszatérnek-e az eredeti...

Jason Bourne
Filmek

Oscar-díjas rendezővel készül a Jason Bourne 6., Matt Damon visszatér?

Jason Bourne visszatér, a kérdés, hogy Matt Damon partner-e benne.

Oppenheimer
Filmek

Többórás extra tartalommal érkezik az Oppenheimer digitális és lemezes kiadása

Megerősítették, hogy mikor jelenik meg digitális és lemezes formában az Oppenheimer.

Oppenheimer
Filmek

Cillian Murphy elárulta, miért nem beszélhetünk az Oppenheimer törölt jeleneteiről

Az örök kérdés, lesz rendezői változat az Oppenheimerből?