x
Close


Közelgő események

Filmek

Christopher Nolan a Bosszúállók és a Jason Bourne sztárjaival erősíti az Oppenheimer projektet

A sztárvilág nagyjaival dolgozik csak Christopher Nolan.

Christopher Nolan a Bosszúállók és a Jason Bourne sztárjaival erősíti az Oppenheimer projektet
  • Publishednovember 3, 2021

Christopher Nolan már következő filmjén ügyködik, ami ismét a II. világháború egyik meghatározó eseményét fogja feldolgozni a filmvásznon. A Dunkirk után ezúttal az atombomba atyjáról, J. Robert Oppenheimerről készül életrajzi filmet bemutatni korunk egyik legnagyobb rendezője, s mindezt már nem a Warner Bros. stúdióval teszi, hanem a Universal Pictures-szel.

Néhány hete jelentették be, hogy megszakad az egy évtizeden át tartó munkaviszony Christopher Nolan és a Warner Bros. között. Nolan azért döntött a szakítás mellett, mert a WarnerMedia tavaly novemberben a producerek és rendezők bevonása nélkül meghozott egy igen fontos és jelentős döntést a filmek terjesztésével kapcsolatban, amikor bejelentették, hogy 2021-ben minden filmet egyszerre fognak bemutatni a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón. A jövőben a Universal Pictures fogja megjelentetni Nolan filmjeit, és már a premier időpontja is meg van, hogy a thriller 2023. július 21-én kerül kizárólag a mozikban bemutatásra.

És most visszakanyarodva Christopher Nolan következő projektjére, a J. Robert Oppenheimer életéről szóló életrajzi filmre, amelynek szereplőgárdája szépen gyarapodik az elmúlt időben, és ahogy lenni szokott, igazi világsztárokkal dolgozik együtt majd a nagy filmrendező: Robert Downey Jr. és Matt Damon mellett Cillian Murphy és Emily Blunt is szerepet kapott.

Cillian Murphy (Dunkirk, Eredet) játssza Oppenheimert, Emily Blunt (A holnap határa, Hang nélkül) pedig a feleségét, Katherine-t. A The Hollywood Reporter tegnap arról számolt be, hogy két nagy névvel bővült az amúgy is lenyűgöző szereplőgárda.

Robert Downey Jr. (Bosszúállók: Végjáték, Sherlock Holmes) Lewis Strausst, a hírhedt atomenergiaügyi biztost fogja alakítani, aki olyan meghallgatásokat kezdeményezett, amelyek megkérdőjelezték Oppenheimer hűségét az Egyesült Államokhoz, míg Matt Damon (Jason Bourne, Elysium – Zárt világ) Leslie Groves altábornagy, a Manhattan-projekt igazgatójának szerepét fogja játszani.

A Universal leírása szerint “epikus thriller, amely a nézőket annak a rejtélyes embernek a lüktető paradoxonába taszítja, akinek a világ elpusztítását kell kockáztatnia, hogy megmentse a világot. A film írója és rendezője egyben Nolan, Emma Thomas és Charles Rover pedig producerként ténykedik a megvalósításban. De több ismerős arc is részt vesz a projektben, köztük az Oscar-jelölt operatőr, Hoyte Van Hoytema (TenetDunkirk), a vágó Jennifer Lame (TenetDon’t Worry Darling) és az Oscar-díjas zeneszerző, Ludwig Göransson (TenetFekete Párduc).

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.