Ren lovagjai

Fény derült a Ren lovagjainak teljes eredetére

Noha a Skywalker kora bemutatta a Ren lovagjait, de a titokzatos karakterek eredete sokáig ködbe burkolózott.

Noha a Skywalker kora bemutatta a Ren lovagjait, de a titokzatos karakterek eredete sokáig ködbe burkolózott.

A Ren lovagjait először a Star Wars: Az ébredő Erő víziójában láttuk egy rövid pillanatra, majd Rian Johnson csak említésre méltatta a titokzatos karaktereket Az utolsó Jedikben, végül pedig J.J. Abrams ragadta meg a lehetőséget, hogy az új trilógia Skywalker kora befejezésében visszahozza őket. Igaz felemásra sikerült a bemutató, sokan megkérdőjelezik a Ren lovagjai szerepét, de körülményekre való tekintettel érjük be ennyivel, hiszen a Disney csaknem felére zsugorította a rendező történetét és többször megvágta.

Nyilvánvalóan mindenki kíváncsi volt a Ren lovagjaira. A Skywalker kora után egy képes útmutatóból megismertük a hat lovag nevét, majd a Marveltől a The Rise of Kylo Ren című képregény négy számon keresztül taglalta Ben Solo sötét oldalát, illetve a Ren lovagjainak valódi célját, de még ebből sem ismertük meg a Ren lovagjainak teljes eredetét.

Chuck Wendig írótól megjelent az Aftermatch-trilógia, ami röviddel a Star Wars IV. rész – A Jedi visszatér után játszódik, és a Birodalom bukásának krónikáját írja le. Wendig könyvében számos eszközt használ, hogy feltárja a galaxist, miközben bemutatja, hogy Sith szektások a Sötét oldal erejével olyan kultuszokat teremtettek, mint például az Acolytes of the Beyond csoport, amiről a Galaktikus Polgárháborúban olvashattunk. A józan ész azt diktálja, hogy ez is összhangban állt Palpatine tervével, és hogy a szektások valamilyen módon kötődtek a Sith Örökkévalóhoz. Úgy tűnik, hogy az ősi kultuszok egyike volt a Ren lovagjai, középpontjában egy Ren nevű férfival. Charles Soule képregényéből megtudtuk, hogy Ren beutazta a galaxist és Erő-használókat keresett, nekik megmutatta és megtanította az Erő Sötét oldalát, amit Ren Árnyéknak hívott, filozófiáját pedig a Sith tanításokra alapozta. Bárki, aki Ren lovaggá szeretett volna válni, egy beavatási szertartáson esett át, meg kellett ölnie valakit, akit szeretett.

Ren Lovagjai

Palpatine eszközként arra használta ezeket a szektásokat szerte a galaxisban, hogy megtörjék, és átállítsák Ben Solót a Sötét oldalra. Szerencsejátékot űzött, és a Ren lovagjai útját keresztezte Luke Skywalker és Ben Solo rögös útjával, de az Uralkodó valódi célja mindvégig az volt, hogy mestere ellen fordítsa Bent és elfogadja tanítását. Ben végül fénykarddal megölte Luke két tanítványát, ezzel elnyerte a Ren lovagjainak címét, később pedig a lovagok mesterével is végzett, hogy elnyerje a Ren lovagjai vezető címét.

A Skywalker kora regényváltozatából az is kiderült, hogy a Ren lovagjai titokban végig hűek maradtak Palpatine uralkodóhoz, ami megmagyarázza azt a kényes kérdést, a Ren lovagjai hogyan jutottak el az Exegolra, és miért fordultak Ben ellen a fináléban, amikor Ben megértette az Uralkodó szándékát, hogy eszközként használta. Rey és Ben Solo befejező története pedig mától digitális formátum mellett már lemezes formában is elérhető.

Total
32
Shares
Previous Article

JÁTÉKTESZT: The Complex

Next Article
Fekete Özvegy

Fényképek Scarlett Johansson jelmezpróbájáról, amikor először próbálta fel a Fekete Özvegy-jelmezt

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!