x
Close


Közelgő események

Filmek

A Disney újra ajánlatot tesz a 20th Centruy Foxért

A hírek szerint folytatódnak a Disney és a 20th Century Fox között megkezdett tárgyalások arról, hogy a Disneyhez kerüljön a Fox.

A Disney újra ajánlatot tesz a 20th Centruy Foxért
  • Publisheddecember 3, 2017

A hírek szerint folytatódnak a Disney és a 20th Century Fox között megkezdett tárgyalások arról, hogy a Disneyhez kerüljön a Fox.

Még novemberben számoltak be a nagy hírről, hogy a Disney újabb stúdiót készül bekebelezni, és ezúttal Hollywood legrégebbi stúdióját, a 20th Century Foxot nézte ki magának a mikiegeres cég. A pletykák szerint a tárgyalások ott rekedtek meg, hogy a Disney mennyiért vásárolja fel a Foxot. Újabb fordulat következett be az ügyben, és a The Wall Street Journal a napokban arról tudósított, hogy a felek hajlandóak újra összeülni és folytatni a megszakadt a tárgyalásokat a felvásárlásról.

A felvásárlással többek közt a Disneyhez kerülne a filmstúdió – beleértve a Marvel karakterek filmes jogát (Fantasztikus Négyes, X-Men), illetve valamennyi kábelcsatornát – kivéve a sportcsatornát -, melyek felbecsült értéke 48,5 milliárd dollár. Elemzők úgy vélik, hogy ebből az összegből csak a tévécsoport 15 milliárd dollárt tesz ki, mely egyben az ágazat legértékesebb darabja is.

A lépéssel a Disney tovább növelhetné a már amúgy sem kis hatalmát Hollywoodban, hiszen a közelmúltban felvásárolta a PIXAR animációs vállalatot és a Star Wars-filmek gyártásáért felelős Lucasfilm stúdiót is, most viszont jöhet a legnagyobb múlttal bíró stúdió. A lépéssel Bob Iger a cég vezérigazgatója már-már monopol helyzetbe kerülne a piacon.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.