Főoldal Filmek CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.

374
CinemaCon Disney

Mint az elmúlt években, idén is Las Vegas szolgált helyszínül a CinemaCon eseménynek, amely az amerikai Színháztulajdonosok Országos Szövetségének (NATO) éves kongresszusa. A rendezvény 2011 óta kerül megrendezésre, és azóta vált a filmes ipar egyik legjelentősebb és legnagyobb presztízssel bíró összejövetelévé. A Las Vegas-i Caesars Palace hotel adott otthont az eseménynek, ahol a filmstúdiók, forgalmazók, kiállítók és szakemberek évről évre összegyűlnek, hogy ünnepeljék a moziélményt és megvitassák az elkövetkezendő év várható trendjeit és újításait. Idén már túl vagyunk a rendezvényen, ahol a Warner Bros. Discovery, a Lionsgate, a Universal Pictures és a Paramount Pictures bemutatói után a Walt Disney Studios következett utolsóként a sorban.

Alan Bergman a Disney társelnöke vezette fel a műsort, aki kijelentette, hogy nem minden az Avatarról fog szólni az elkövetkező években, de most kapott csak hivatalos megerősítést, hogy jönnek a folytatások ebből a csodás világból, illetve szerepet kap a műsorkínálatban több Bosszúállók-, Star Wars-, Toy Story- és Jégvarázs-film is.

Young Woman And The Sea

Daisy Ridley következő filmje egy olyan nőről szól, aki átússza a La Manche-csatornát. A film igaz történeten alapul. Mint Nyad. Jerry Bruckheimer a producer.

Bemutató dátuma: 2024. május 31.

A majmok bolygója: A birodalom

A Walt Disney Studios 13 perces exkluzív felvételt mutatott a májusban érkező A majmok bolygója: A birodalom című filmből. Az előzetesben a fiatal majom, Noa és társai kalandjait követhetjük nyomon. Sólyomtojásokat keresnek, hatalmas fára másznak – ebből láttunk már részletet. Találnak egy fészket három tojással, de Noa bölcsen azt mondja társainak, hogy a tojásokat a fészekben kell hagyniuk, ezzel a körforgás nem áll meg az életben.

Egy sziklára esik Noa, miután megtámadta az egyik anyasólyom. Majdnem az életével fizetett. A Wētā FX munkatársai kiváló munkát végeztek, ennyire valósághű majmokat még nem láttunk a filmvásznon, akár húsvér majmok is lehetnének. A videó további részében montázst láthatunk a cselekményről, Noáról és a törzséről, illetve feltűnik egy másik törzs vezetője is, akire prófétaként tisztelnek. Proximus Caesar (Kevin Durand) fegyverekkel letarolja Noa faluját. A majmok elesnek, egyedül Noa menekül meg, ő pedig a sólyommal a karján bosszúhadjáratra indul.

Bemutató dátuma: 2024. május 9.

Agymanók 2.

A Disney és a Pixar új filmjében visszatérünk Riley fejébe, aki immáron tinédzser! A Főhadiszállás egy napon komoly átalakításokon esik át, hogy helyet kaphasson benne valami egészen váratlan: új érzelmek! Derűben, Bánatban, Haragban, Majréban és Undorban, akik így együtt már jó ideje navigálnak sikerrel, vegyes érzések kezdenek kavarogni, amikor felbukkan Feszkó. Ráadásul úgy tűnik, nem egyedül van.

Bemutató dátuma: 2024. június 13.

Deadpool és Rozsomák

A Marvel Studios egy bő 9 perces összevágott videót mutatott a Deadpool és Rozsomák című filmből. A filmrészlet Wade Wilsonnal (Ryan Reynolds) kezdődik, aki most autókereskedőként új életet kezdett. Egykori X-Force csapattársával, Peterrel (Rob Delaney) dolgozik a telepen, aki még mindig őrzi a régi Deadpool jelmezt a munkahelyi öltözőszekrényében, remélve, hogy egy nap mindketten visszatérhetnek a bűnüldözéshez. Peter visszaviszi Wade-et a lakására, ahol egy meglepetés születésnapi parti várja. A helyszínen vannak a korábbi X-Men karakterek, többek között Kolosszus (Stefan Kapičić), Negaszonikus Tini Torpedó (Brianna Hildebrand), Yukio (Shioli Kutsuna), Dopinder (Karan Soni) és a főbérlője, Vak Al (Leslie Uggams), Vanessa (Morena Baccarin) is jelen van, de ahogy kiderült, már nem alkotnak egy párt.

Amikor Wade megpróbálja elfújni a születésnapi gyertyákat, a TVA ügynökei csengetnek. Wade a TVA-ban ébred, ahol találkozik Mr. Paradox-szal (Matthew Macfadyen), a TVA magas rangú műveleti tisztjével, aki életre szóló lehetőséget kínál Wade-nek. Paradox elmondja főhősünknek, hogy különleges sors vár rá, és hogy a Multiverzum szent idővonalának szüksége van rá. Wade teljesen új szerelést kap, köztük egy adamantiumból öntött kardot.

A jelenetsor legviccesebb poénja az, amikor Wade odarohan a kamerához, betöri a lencsét a homlokával, felkap egy mikrofont, és azt mondja: „Kapjátok be, Fox! Megyek Disneylandbe. Bas*ódjatok meg!”

Az exkluzív előzetes azzal végződik, hogy Deadpool és Hugh Jackman sárgába öltözött Rozsomákja roadmovie hangulatban egy verdával utaznak. Az autóban viccesen megjegyzi Deadpool, hogy Rozsomákra rákényszerítették-e ezt a nevetséges jelmezt, aminek színvilága megegyezik a Los Angeles Rams amerikaifutball-csapat kék-sárga mezével.

Bemutató dátuma: 2024. július 25.

Amerika kapitány: Szép új világ

A bemutatott klipben Sam Wilson (Anthony Mackie) találkozik Thunderbolt Rossszal (Harrison Ford) a Fehér Házban, akit az Egyesült Államok elnökeként ismerhetünk meg. Ross arra kéri Wilsont, hogy találkozzanak, mert újra szeretné egyesíteni az Bosszúállókat egy új Amerika Kapitány vezetésével. A célja az, hogy szeretné egyesíteni a szuperhősök erejét, de persze lehetnek más céljai is, ebből nem derült ki. Egy másik felvételen Ross ismerteti tervét másokkal is Sam jelenlétében, majd egy rejtélyes gonosztevő átveszi a szót, az elnök testőreinek, valamint Isaiah Bradley (Carl Lumbly) elméjét uralja, a kialakult helyzettel pedig nem tud mit kezdeni Sam.

Kitör a káosz, ezt követően pedig az akció kap hangsúlyt az előzetesben: a Fehér Házban Amerika Kapitányra támadnak a titkosszolgálat emberei; egy másik jeleneteket Sam Wilson és Joaquín Torres egymás oldalán harcolnak. A kialakult helyzet konfrontációhoz vezet Sam és Thunderbolt Ross között az Ovális Irodában, ahol Ross a következő mondja: „Te nem Steve Rogers vagy.” Egy kis szünet, mire Sam így válaszol: „Igazad van, nem az vagyok.” A videó legvégén pedig láthatjuk, ahogy Sam magára ölti új Amerika Kapitány-jelmezét, amiben az ezüst és kék dominál a kék és fehér helyett.

Bemutató dátuma: 2025. február 13.

Alien: Romulus

A Walt Disney Studios két jelentet mutatott Fede Álvarez Alien: Romulus című filmjéből. A jelenetekben megismerhetjük Cailee Spaeny által alakított Rain Carradine karakterét és az űrhajós csapatát, akik egy titokzatos, megsérült űrhajót kutatnak át. A legénység többsége egy térdig elárasztott helyiségben rekedt; amit nem tudnak, hogy egy inkubációs helyiség közepén járnak, több tucat idegen tojással a fejük felett. A csapat androidja, Andy (David Jonsson), hiba miatt kénytelen újraindítani magát. Miközben a mesterséges intelligencia újraindítja magát, a tojásokból elkezdenek előbújni az arctámadók (facehugger).

Néhányan elesnek, de többen felveszik a harcot a támadókkal. Nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy úgynevezett praktikus effektek segítségével mozgassák az arctámadókat. Andy a reboot után a csapata segítségére siet, és saját kezével ragadja meg az arctámadókat, hogy levegye az emberek arcáról. A jelenet későbbi részében egy szűk, klausztrofóbiás folyosón látjuk menekülni a legénységet, nyomukban az arctámadókkal.

A folyosó végén éppen siker bezárni a zsilipajtót, és már fellélegeztek, hogy megmenekültek, az egyik arctámadó mégis átcsúszott a résen, és elkapja a legénység egyik tagját. A következő pillanatban már megtörtént a baj, az idegen belepetézett, és egy kis űrhajó fedélzetén vagyunk. A társ szörnyű fájdalmat érez a mellkasában. A társai előbb nem tudják, mivel állnak szemben, próbálják vizsgálni beteg társukat, amikor felfigyelnek, hogy valami mozog benne. Az idegen széttöri a bordáit, csupa vér minden, földre esik, mire az űrhajót vezető társa odarohan elesett társához, eközben pedig a jármű irányíthatatlanul pörögni kezd. A bemutató azzal végződik, hogy megmutatják a Xenomoprh teljes valójában, ami abszolút jelmeztervezők nagyszerű munkáját dicséri, nem pedig a vizuális művészeket.

Bemutató dátuma: 2024. augusztus 15.

Mufasa: Az oroszlánkirály

Rövid betekintőt kaptunk Barry Jenkins élőszereplős Mufasa: Az oroszlánkirály című filmjébe, mivel még javában dolgoznak a film utómunkálatain. A videó első képsorában egy havas hegy jelenik meg, a jégcsapok alatt pedig az oroszlánok éppen alszanak. Rafiki a mesélő, s egy oroszlán történeteként írja le a filmet, „aki mindenki életét megváltoztatja.” Afrika mocsaras vidéke, folyók és még több hó. Látjuk, ahogy a fiatal Mufasa felkel a sziklás sivatagban, és útjára indul, vezérré válik, akit mindenki ismer és szeret.

A film képi világának tekintetében nem sok különbséget lehet felfedezni Jon Favreau 2019-es filmjéhez viszonyítva. Nagy különbség azonban, hogy új, egzotikus helyszínekre kalauzolja el a nézőket Jenkins. Az egyik jelenetben Mufasa megmenti a perzselő forróságtól Timont, azonban Pumbának nyoma sem volt eddig. A videó végén a perzselő forróságból és erdőből visszatérünk a hófödte hegyre.

Bemutató dátuma: 2024. december 19.

Vaiana 2.

A Walt Disney Studios egy zenés számmal zárta a bemutatót. Láthatjuk az idősebb Vaianát (Auliʻi Cravalho) Hei Hei-vel és Puával, majd énekelni kezdik az első film nyitódalát. A Where You Are című dal arról szól, hogy visszatér szülőfalujába, Motunuiba. Vaiana szülei is csatlakoznak az énekléshez, miközben megmutatják, milyen változáson esett át a sziget Vaiana távolléte alatt.

Ezt követően a Disney egy gyors montázzsal készült különféle jelentekkel; az óceán újra hívja Vaianát. A bemutató Dwayne Johnson felbukkanásával ér véget, a színész megjelenik a színpadon.

Bemutató dátuma: 2024. november 28.

CinemaCon
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Már a jegyelővétellel rekordot döntött a Deadpool & Rozsomák

Tényleg Deadpool és Rozsomák mentheti meg a Marvel Moziverzum jó hírnevét?

A Karib-tenger kalózai
Filmek

A Disney még mindig nem mondott le arról, hogy elkészüljön A Karib-tenger kalózai Margot Robbie főszereplésével

Jerry Bruckheimer most megerősítette, hogy nem egy, hanem tényleg két különböző film...