Főoldal Filmek CinemaCon: A Paramount Pictures bemutatója
Filmek

CinemaCon: A Paramount Pictures bemutatója

Igazi blockbusterekkel nyitotta a CinemaCon utolsó napját a Paramount Pictures.

392
CinemaCon Paramount

Mint az elmúlt években, idén is Las Vegasban kerül megrendezésre a CinemaCon, az amerikai Színháztulajdonosok Országos Szövetségének (NATO) éves konferenciája. Az esemény 2011-ben indult, és mára a filmszakma egyik legnevesebb és legjelentősebb összejövetelévé vált. Minden évben a filmstúdiók, forgalmazók, kiállítók és szakemberek találkoznak a Caesars Palace hotelben, hogy ünnepeljék a filmes élményeket és megvitassák, milyen trendek és változások várhatók a közeljövőben, különös tekintettel a következő évre.

Elérkeztünk a rendezvény utolsó napjához, amikor is már csak a Paramount Pictures és a Walt Disney Studios előadásai, illetve az esti díjkiosztó maradt. Még el se kezdődött a rendezvény, de a Paramount már bejelentette, hogy zöld utat adott egy élőszereplős Tini Nindzsa Teknőcök-filmnek, mellett pedig mindenki azt várja, hogy kapunk helyet kap délelőtt a Képzeletbeli barátok, a Hang nélkül: Első nap, a Transformers: One animációs film, a Sonic, a sündisznó 3., a Gladiátor II és talán még Tom Cruise várva várt Mission: Impossible 8. részéből is láthatunk valamit.

A Paramount Pictures több izgalmas új projektet is bejelentett, köztük régóta várt folytatásokat és adaptációkat. A népszerű paródia sorozat folytatódik, várhatóan újabb horror és thriller filmeket vesz majd célba humoros formában a Horrorra akadva következő része. Visszatérnek a Tini Nindzsa Teknőcök, ám ezúttal egy sötétebb és komolyabb hangvételű feldolgozással, ami a népszerű karakterek új oldalát mutatja be. Damien Chazelle új filmmel jelentkezik, de részleteket nem árultak el. Végre megvalósul, a Transformerek és a G.I. Joe katonái találkoznak a filmvásznon. A Bee Gees életrajzi film Ridley Scott rendezésében. Készül az új Star Trek, ami egy előzményfilm lesz évtizedekkel a 2009-es film előtt. Az 1980-as évekbeli kultklasszikus újraértelmezése, a The Running Man remake Edgar Wright rendezésében, Glen Powell főszereplésével. Liam Neeson főszereplésével a Csupasz pisztoly feldolgozás, amit Akiva Schaffer visz filmre. A Vicious, egy új eredeti horrorfilm Dakota Fanning főszereplésével. Új musical Trey Parker és Matt Stone, a South Park alkotóitól, Kendrick Lamar zenéjével. A népszerű gyermekműsor, a Mancs őrjárat 3. része. Hivatalossá vált, hogy folytatást kap a Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz.

Transformers ONE

Ősszel érkezik az új animációs rajzfilm Transformers One címmel a mozikba. A történet a fiatal Optimus Prime-ról szól – de itt még Orion Paxként ismert (Chris Hemsworth) – és a fiatal Megatronról – még itt D-16 a neve (Brian Tyree Henry). Cybertron földalatti világát láthatjuk, a robotok összedolgoznak, de barátságuk megrendül, amikor Megatron lázadásra készül: meg akarja tudni, hogy a robotoknak miért nem szabad a felszínre menniük. Orion vonakodva úgy dönt, segít barátjának, hogy kiderítsék az igazságot. Orion és D-16 közösen indulnak feltárni Cybertron titkát.

B-127 (Keegan-Michael Key) segítségével betörnek egy vonatközpontba, ő lesz később ŰrDongó. Az egyik Autobot rajtakapja őket a hangárban. Scarlett Johansson karaktere, Elita-1 jelenteni szeretné a betörést, időközben a vonat elindul, és egy szédítően látványos üldözést láthatunk a robotokkal. Orion és D-16 a felszínre érnek, és Cybertron mesés látványa tárul elénk.

Felmerül a kérdés, hogy ezt a festői környezetet miért kell rejtegetni előlük? Miközben az Autobotok a tájban csodálkoznak, a távolban vészjósló fenyegetés tűnik fel, a bolygó elkezd átalakulni. Orion elárulta Elita-1-nek, hogy megtalálták a mátrixot, és ez az oka annak, amiért többet szeretnének megtudni, mit rejtegetnek Cybertron vezetői. A videó végén bevágásokat látunk, köztük egyet arról, ahogy D-16 kiönti az Álcák emblémáját a lávában.

Bemutató dátuma: 2024. október 10.

Sonic, a sündisznó 3.

Az előzetesben Jim Carrey Dr. Robotnyikja látható a laboratóriumában. A legutóbbi találkozásunk óta Robotnyik alapon meghízott, szétszórt lesz, úszik a szennyben a labor. Haja lenőtt, pocakosodott, viccesen még azt is megjegyzi, hogy „szénhidrátokat falatozott.” Stone ügynök (Lee Majdoub) belép, és azt mondja: „Megtaláltuk őt.” Átnyújtja Sonic elektromos kék tüskéjét Robotnyiknak, amelytől teljesen “felvillanyozódik”, és még a haját is leborotválja.

Ezután felébresztik az új film gonosztevőjét, Shadow-t krióálomból. A fekete kis ördög szemei vörösen izzanak. A következő vágásban már azt látjuk, ahogy Sonic, Tails és Knuckles összecsap a Shadow-val. Az új karakter a teljes jelenetben néma volt, nem fedték fel, hogy ki szinkronizálja. Knuckles viccesen megjegyzi, hogy az új Sündisznó sokkal erősebb, mint akivel legutóbb összetalálkozott, mire Sonic csak annyit felel: “most rám gondolsz?”

A csattanót a trailer végére hagyták, mert erős utalást kaptunk arra, hogy Shadow teljesen elszabadul, s csak úgy tudják megállítani, ha Sonic és barátai összefognak Dr. Robotnyikkal.

Bemutató dátuma: 2024. december 26.

Gladiátor II

A közönség korai betekintést nyerhetett a Gladiátor 2-be, mert a készítők hangsúlyozták, hogy még nem véglegesek a vizuális effektusok, van munka bőven a filmmel. Az ötperces montázs azzal kezdődött, hogy felidézték az első Gladiátor-filmet, látható volt az ikonikus jelenet, ahol a Russel Crowe által alakított Maximus végigsimítja kezét egy búzamezőn. Ezután bemutatják Paul Mescal karakterét, aki felidézi, hogy milyen hatással volt rá Maximus a Colosseumban, „hogy egy rabszolgának is lehet igazsága az arénában.” Látunk egy kezet, amint megragad egy falra szerelt kardot, amelyre MAXIMUS név van írva. A második rész 24 évvel az eredeti események után játszódik, és Paul Mescal alakítja Luciust, egy visszavonult nemesembert, aki belép az arénába. Denzel Washington karaktere Lucius támogatója a helyszínen, tanácsokkal és bölcsességekkel látja el.

Ezután bemutatják Pedro Pascal karakterét, aki egy szekérrel és díszkísérettel talpig fehérben és aranyban jelenik meg. Az uralkodókat rendkívül sápadt bőrrel és sötét szem alatti karikákkal mutatják be. Az egyik császár Joseph Quinn, akit korábban sosem láttunk ilyen szőke hajjal, ahogy koronát ad át Pedro Pascalnak. Connie Nielsen visszatér Lucille-ként. Az aréna még véresebb, mint korábban, a gladiátoroknak kutyával, páviánokkal és egy óriási orrszarvúval kell szembenézniük. Pascal is a gladiátorok körében találja magát. A trailer azzal végződik, hogy Pascal és Mescal megküzd egymással a ringben.

Bemutató dátuma: 2024. november 21.

CinemaCon
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...