Főoldal Filmek A Star Trek előzményfilmje évtizedekkel a 2009-es film előtt fog játszódni
Filmek

A Star Trek előzményfilmje évtizedekkel a 2009-es film előtt fog játszódni

Végre bejelentették az új Star Trek-filmet.

785
Star Trek

Miután éveken keresztül pletykáltak az új filmről, néhány hete felerősödtek a hírek, hogy a stúdió nem mondott le a projektről, s szeretnének új filmet készíteni. A Paramount Pictures hivatalosan is bejelentette a csütörtöki napon, hogy új Star Trek-előzményfilmet készít, ezúttal évtizedekkel az eredeti 2009-es film előtt játszódik.

Az Andor rendezője, Toby Haynes rendezi a filmet, melynek forgatókönyvét Seth Grahame-Smith írja (aki éppen egy másik, a CinemaConon is nagy várakozásokkal emlegetett címet, a Szemfényvesztők 3. részén dolgozik). J.J. Abrams is visszatér producerként.

A Star Trek: Mindenen túl megjelenése előtt 2016-ban kiderült, hogy a negyedik film újra egyesítené Chris Pine által játszott Kirk kapitányát elhunyt apjával (akit ismét Chris Hemsworth alakított volna). Egy évvel később Quentin Tarantino megkereste a stúdiót egy Star Trek-film ötletével – ezúttal egy R-besorolású gengszterfilmként (részben az eredeti sorozat 1968-as A Piece of the Action epizódja alapján). 2018-ban S.J. Clarkson, aki később a Madame Web rendezője lett, megkapta a feladatot, hogy rendezze az Abrams-verzum negyedik filmjét, de a fizetési viták miatt Pine és Hemsworth kiszállt a projektből. Ezt a változatot 2019-ben törölték, és Tarantino 2020-ban kijelentette, hogy ő sem fogja megrendezni a saját filmjét.

2019 novemberében a Fargo alkotóját, Noah Hawley-t alkalmazták, hogy írjon és rendezzen egy új filmet a saját verziója alapján. Egy évvel később Emma Watts, a Paramount Pictures új elnöke törölte ezt a filmet. 2021-ben Kalinda Vazquezt, a Star Trek: Discovery íróját kérték fel, hogy írjon egy saját ötletén alapuló változatot, de egy másik forgatókönyvön dolgozott Lindsey Beer és Geneva Robertson-Dworet. A stúdió nem adta fel, kitűzte 2023 nyarára egy premiernapot.

2021-ben ezt a megjelenési dátumot 2023 karácsonyára tolták. Ezen dolgozott volna a WandaVízió rendezője, Matt Shakman. Josh Friedman és Cameron Squires kapott meghívót a forgatókönyv átdolgozására. 2022 elején bejelentették, hogy az Abrams-verzum három korábbi filmjének sztárjai mind visszatérnek, bár később jelentették, hogy a színészekkel erről még nem egyeztettek.

2022-ben Shakman elhagyta a projektet, hogy csatlakozzon a Marvel Studios A Fantasztikus Négyes projektjéhez. Múlt hónapban jött a hír, hogy Steve Yockey-t alkalmazták, hogy megírja a negyedik Star Trek-film forgatókönyvét. Most végre kaptunk hivatalos megerősítést is, hogy valóban dolgoznak a filmen egy új író és rendező csapattal, amely egy eredettörténet lesz, és évtizedekkel a 2009-es film előtt játszódik.

Star Trek
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

14 Hozzászólások

Közelgő események