Főoldal Filmek CinemaCon: A Lionsgate bemutatója
Filmek

CinemaCon: A Lionsgate bemutatója

Volt minden a Lionsgate előadásában a CinemaConon: horror, akció, dráma és életrajzi produkció is.

465
CinemaCon Lionsgate

A Warner Bros. Discovery nagyszerű tegnapi prezentációja után a következő hollywoodi stúdió, a Lionsgate volt, amely színpadra lépett a 2024-es CinemaCon rendezvényen. A stúdiótól olyan filmeket várunk, mint A holló, a Borderlands, a Fűrész XI, és a The Strangers-trilógia. Ízelítőt vártunk Antoine Fuqua készülő Michael Jackson életrajzi filmjéből, amelyben a popkirályt Michael Jackson saját unokaöccse, Jaafar Jackson alakítja. A John Wick-univerzumban játszódó Ballerina is nagyon várós Ana de Armas főszereplésével.

A holló

A résztvevők egy újabb ízelítőt kaptak A holló új feldolgozásából. A stúdió hangsúlyozta, hogy ez az új feldolgozás nem akar versengeni az 1994-es, Brandon Lee főszereplésével készült eredeti filmmel. Az új jelenetben a romantikát emelték ki Bill Skarsgård Eric által alakított Draven és FKA Twigs karaktere között. A történet hű marad az eredetihez, boldog szerelemben élnek, amíg a nőt egy veszélyes bűnszövetség váratlanul meg nem öli.

A remake főhősét több hajtja a bosszúvágynál. Egyfajta természetfeletti hang azt súgja neki, hogy megmentheti szerelmét, mielőtt a nő lelke a holtak földjére jutna. Az előzetes egy montázst mutat be Eric Draven gyógyító erejéről: többször meglövik, megvágják, sőt egy hatalmas teherautó is elgázolja, de újra és újra talpra áll, mert mindent elkövet, hogy megmentse szerelme lelkét. “Isteni erővel ruházták fel” – hallható a filmben.

Bemutató dátuma: 2024. június 6.

Borderlands

Lilith (Cate Blanchett), a hírhedt, titokzatos múltú kincsvadász, vonakodva tér vissza hazájába, Pandorára, a galaxis legkaotikusabb bolygójára. Küldetése megtalálni Atlas (Edgar Ramírez), az univerzum leghatalmasabb gengszterének eltűnt lányát. Lilith váratlanul szövetségre lép a söpredék néhány tagjával: Rolanddal (Kevin Hart), a tapasztalt zsoldossal, Tiny Tinával (Ariana Greenblatt), az elvadult, pusztító kis tinivel, Krieggel (Florian Munteanu), Tina tagbaszakadt védelmezőjével, Tannisszel (Jamie Lee Curtis), a különc tudóssal, aki már mindent látott, valamint Claptrappel (Jack Black), a tudálékos robottal. Együtt, ezeknek a valószínűtlen hősöknek kell megküzdeniük egy idegen fajjal és veszélyes banditákkal azért, hogy Pandora egyik legrobbanékonyabb titkát felfedjék. Az univerzum sorsa lehet kezükben, ők mégis valami nagyobbért szállnak harcba: egymásért.

Bemutató dátuma: 2024. augusztus 8.

The Strangers: Chapter 1

Egy eredettörténetként harangozták be a filmet, amely bemutatja, hogyan jöttek létre a Idegenek. Láthatjuk Madeleine Petchet a Riverdale-ből, mint a film ártatlan főszereplőjét, ahogy egy erdei kunyhóba lép. Hirtelen megjelenik valaki mögötte, miközben zongorázik. Ő és partnere furcsa kopogásokat hallanak az ajtónál. Főhősünk amikor kikukucskál a kulcslyukon, egy fejsze majdnem fejen találja. Montázs következik a páros meneküléséről, az Idegenek érkezéséről és borzalmas jelenetsorokat a főszereplők kínzásáról.

Bemutató dátuma: nem ismert

Never Let Go

Alexandre Aja új horrorfilmjének, a Never Let Gónak az előzetesét is láthatták a résztvevők, amelynek főszereplőjét Halle Berry játssza. A történet három szereplő körül forog: Berry egy anyát játszik, aki két fiával meglehetősen egyedi körülmények között él egy erdő közepén. Zárkózottak és igyekeznek elkerülni a kinti létet, és csak akkor merészkednek ki a friss levegőre, amikor beszerzik a szükséges alapanyagokat. Köteleket kötnek a derekukra, amikor kimerészkednek a házból, amelyek segítenek a visszatérésben, ha túl messzire merészkednének. Úgy tartják, hogy rejtélyes, megmagyarázhatatlan erő lakja az erdőt. Néhány felvételt is láthatunk erről a titokzatos entitásról, amelyet valamiféle démoni erő ruházott fel, hisz képes alakot váltani.

A két fiú ellenkezni fog anyjuk akaratával, úgy érzik, hogy rájuk kényszerítik a szabályokat, s egyre gyanakvóbbak lesznek a démon valódi szándékával. Az egyik fiú azt mondja: „Anya sosem hazudott nekünk.” A fiúk azon tanakodnak, hogy esetleg megszabadulhatnának a kötéltél, s miután megtették, egyiküket hírtelen elragadják. A Never Let Go beállítása és hangulata kísértetiesen hasonlít a Hang nélkül és a Madarak dobozban című filmekre. A videó azzal végződik, hogy Berry karaktere a fiúk keresésére indul az erdőbe, majd szemtől szemben találja magát a démonnal.

Bemutató dátuma: 2024. szeptember 27.

The Grey

Guy Ritchie új filmjét is reklámozták, amely a The Ministry of Ungentlemanly Warfare után érkezik. A The Grey főszereplői Henry Cavill, Jake Gyllenhaal és Eiza González, akiket a hírnév és a bosszú hoz őket. A film mottója: „Amikor milliárdokat lopnak el, ők azok, akik visszalopják őket.” A csapat egy hírhedt nagyfőnökkel készül leszámolni. Ritchie humorja ül a filmen, amit a látványos akciójelenetek ráznak fel, és persze Cavill és Gyllenhaal sármos karakterei. Egy gyors pillantást is vethetünk Rosamund Pike titokzatos karakterére is.

Bemutató dátuma: 2025. január 17.

Ballerina

A film egy spin-off, amely a John Wick-filmek sorában a harmadik és negyedik rész között játszódik. A Ballerina első előzetesében láthatjuk Ana de Armas új főszereplőjének eredetét, ahogy a Ruska Roma bűnözői család befogadja és elit bérgyilkossá képzi. Távolról csodálja John Wicket, eközben a Ballerina egyre híresebbé válik, és csak akkor találkozik Wickkel szemtől szembe, amikor saját kalandjára indul.

Néhány havas beállításból arra lehet következtetni, hogy ellátogatunk Oroszországba, hogy megismerhessük a karakter múltját. Itt találkozik a Norman Reedus által alakított bérgyilkossal, aki arra figyelmezteti, hogy talán túl nagy fába vágta a fejszéjét. Akciójelenetek tekintetében abszolút felér John Wickhez, és Armas tényleg nem finomkodott, kivette részét a kaszkadőrmutatványokból.

Bemutató dátuma: 2025. június 6.

Michael

Megosztották az első felvételeket Michael Jackson életrajzi filmjéből. A filmet rendezte Antoine Fuqua, a címszereplőt Michael Jackson saját unokaöccse, Jaafar Jackson alakítja. Félelmetes hasonlóságot lehet felfedezni Jaafar Jackson és bácsikája hangja között, gyakorlatilag mintha a popsztárt hallanánk az interjúkban.

A felvétel Jackson karrierjének minden ikonikus korszakát felöleli, kezdve a The Jackson 5 bandával, miközben az ABC sláger szólt a háttérben. Ezután egy montázst látunk a sztár televíziós előadásairól egészen a Thriller albumig. A felvételekről természetesen nem hiányozhat Michael ikonikus fehér zoknija és fekete cipője sem.

Későbbi karrierje során, egyik balesete után, Michael fekete kalapot, arcmaszkot és napszemüveget visel, és biztonsági emberek veszi körbe, miközben a tömeg a sztár nevét skandálja, sőt még az autóra is felpróbálnak ugrani, hogy csak egy pillantást vethessenek az énekesre. Beszélgetéseket Michael és az anyja között, valamint a nagy koncertfellépések jellegzetes pillanatait is bevágták, dedikálásokat rövid hajjal és az ikonikus piros dzsekiben.

A trailer utolsó harmadában hordágyon és gézzel az arcán kórházba szállítják Michaelt – valószínűleg a nagy Pepsi reklám incidenséről van szó, amikor baleset érte a sztárt. A film nemcsak Jackson sztárságával és felemelkedésével foglalkozik majd, de betegségei, szorongásai és félelmei is helyet kapnak benne. Az egyik jelenetben azt mutatják, ahogy ül a zongora előtt, s kapkodja be a tablettákat. A trailer egy Michaelről készült képpel zárul, ahogy fehér ingben/fekete nadrágban százak előtt lép fel.

Bemutató dátuma: 2025. április 18.

CinemaCon
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Disney
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.

CinemaCon Paramount
Filmek

CinemaCon: A Paramount Pictures bemutatója

Igazi blockbusterekkel nyitotta a CinemaCon utolsó napját a Paramount Pictures.