Főoldal Filmek CinemaCon: A Warner Bros. Discovery bemutatója
Filmek

CinemaCon: A Warner Bros. Discovery bemutatója

A Warner Bros. Discovery összes bemutatott produkciója a 2024-es CinemaCon alatt.

354
CinemaCon Warner Bros. Discovery

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Las Vegas ad otthont a CinemaCon rendezvénynek, az amerikai Színháztulajdonosok Országos Szövetségének (NATO) hivatalos kongresszusának. 2011-ben került megrendezésre az első, azóta pedig az egyik legrangosabb és legfontosabb eseménnyé nőtte ki magát a CinemaCon. Évről évre a filmstúdiók, filmforgalmazók, kiállítók, iparági szakemberek és sokan mások gyűlnek össze a Las Vegas-i Caesars Palace hotelben, hogy megünnepeljék a moziélményt, és megvitassák, mi várható a következő a jövőben – főként az elkövetkező egy évben.

Ahogy már lenni szokott, a Sony Pictures kivételével idén is jelen lesz a Warner Bros. Discovery, a Want Disney Studios, a Universal Pictures, a Paramount Pictures, a Lionsgate és a Focus Features. A felsorolt nagy filmstúdiók közül a Warner Bros. Discovery színpadi bemutatója volt az első igazán nagy esemény az idei rendezvényen.

Idén is ellátogattunk a helyszínre, hogy megosszuk a legfontosabb történéseket. Többnyire zárt ajtók mögött történik minden, sok esetben az itt elhangzott beszélgetéseket nem osztják meg, exkluzív felvételeket mutatnak az érkező filmekből, amelyeket később nem osztanak meg. A 2023-as eseményen debütált a Barbie, a Dűne: Második rész vagy az Oppenheimer első előzetese, és világpremier alatt itt láttuk a Flash: A Villám című filmet is. Erős volt a tavalyi felhozatal, így mindenki arra volt kíváncsi, milyen meglepetéseket tartogat az idei eseményre a Warner Bros.?

Furiosa: Történet a Mad Maxből

Az este első exkluzív felvételét a jövő hónapban érkező Furiosa: Történet a Mad Maxből című filmből mutatták be. Az új, bővített előzetest gyakorlatilag három részre lehet bontani: a gyerek Furiosa történetét ismerhetjük meg, miközben úton hazafelé elrabolja Chris Hemsworth főgonosza, s megölik az anyját. Már fiatalként elhatározza Furiosa, hogy utána jár, ki ő valójában és honnan jött.

Az előzetes második részében az idősebb Furiosát ismerhetjük meg Anya Taylor-Joy alakításában. A karakter külseje megegyezik azzal, amit korábban már láthattuk a posztereken és videókban. Visszaemlékezéseket látunk, ahogy elrabolta Dementus, akit úgy mutatnak be, mint egy szektavezetőt. Dementus célja, hogy egyesítse a többi vezetőt, köztük visszatér a fiatalabb Immortan Joe a Mad Max: A harag útja filmből, akinek odaajándékozza Furiosát Dementus. A tinédzser megszökik, és bosszút esküszik elrablói ellen.

A trailer azzal végződik, hogy Furiosa menekül, és bosszúra készül Dementus és az őrült vezetők ellen. Nagy átalakuláson megy keresztül, kopaszra borotválja fejét, és ráébred, hogy akit eddig felelősnek tartott, csak a kezdet, mert Dementus helyére pályázik egy másik fanatikus vezető, Immortan Joe.

Bemutató dátuma: 2024. május 23.

Joker: Kétszemélyes téboly

Az erős kezdés után rögtön Todd Phillips lépett a színpadra Joaquein Phoenix és Lady Gaga társaságában, hogy bemutassák a Joker: Kétszemélyes téboly első előzetesét, amit online is megosztottak a rajongókkal. Ezt már egy külön cikkben megosztottuk veletek.

Bemutató dátuma: 2024. október 3.

Beetlejuice Beetlejuice

Az 1988-as Beetlejuice – Kísértethistória folytatásának első előzetesét is itt láthattuk. A tavalyi évben gyakorlatilag felrobbant a Colosseum, miután bejelentették, így várható volt, hogy a teaser előzetes után kapunk egy bővített videót a várva várt folytatásból. Az első jelenetsor megegyezik azzal, amit publikáltak korábban. A visszatérő szereplők mellett megismerhetjük az újakat, köztük Jenna Ortega karakterét. Utalásokat kapunk arra, hogy Winona Ryder által alakított Lydia Deetznek nem maradt más választása, mint megidézni Beetlejuice-t, hogy visszahozza lányát a holtak földjéről. Feltűnik néhány vágásban Willem Dafoe, aki valamiféle élőhalottat játszik, fejéből egy nagy fémtárgy lóg ki. Az előzetes hátralévő részében többnyire gyakorlati effektek kapják a hangsúlyt, fantáziadús jeleneteket láthatunk bábjátékokkal és animatronikával.

Bemutató dátuma: 2024. szeptember 5.

A figyelők

A panelen bemutatott új előzetesből többet megtudunk végre, hogy miről is szól valójában ez a horrorisztikus történet. Az eddigi leírások szerint “te nem látod őket. Ők viszont mindent látnak. Mina (Dakota Fanning) valahol Írország nyugati részén eltéved egy hatalmas, alig feltérképezett erdőben. Az autója elromlik, nem tudja, hol van. Kis szerencse a sok balszerencse közt: talál egy vasbeton bunkert, ahol átmenetileg meghúzhatja magát. Szerencse? Élete leglidércesebb napjainak kezdete. Mert becsapódik mögötte a vasajtó. És nincs kijárat. Csak három ismeretlen, akik szintén benn ragadtak ebben a furcsa épületben. És egy hatalmas, tükrös ablak – olyan, mintha egy óriási kirakatba kerültek volna. Mert vannak valakik az ablak túloldalán, akik őket figyelik és tanulmányozzák. Nincs hova bújniuk, kíváncsi, titokzatos szemek kísérik minden mozdulatukat. És akik ennyire kíváncsiak rájuk, azok már soha többé nem akarják szabadon engedni a foglyaikat.”

Bemutató dátuma: 2024. június 13.

Trap

A figyelők mellett M. Night Shyamalan rendező másik filmje is helyet kapott este. A rendező új horror/thriller filmje egy feszültséggel teli történetet mesél el, amely főként egy hatalmas stadionban zajló popkoncerten játszódik. Josh Hartnett egy apát játszik, aki elviszi a lányát, hogy megnézzenek egy Lady Raven nevű énekest. A pálya szélén foglalnak helyet, ami gyakorlatilag a lánya álma, hogy ilyen közel láthassa az egyik kedvenc művészét.

Josh Hartnett magára hagyja a lányát, amíg mosdóba megy, majd arra lesz figyelmes, hogy több rendőr is megjelenik a helyszínen. Az egyik standnál dolgozót megkérdezi, hogy miért lepték el a helyszínt az egyenruhások. Az árus ijesztően mesél az apának egy “A Hentes” néven ismert gyilkosról, aki híres arról, hogy elrabolja és feldarabolja a rajongókat. Kiderül, hogy az egész koncert csapda, hogy végre elfogják és igazságot szolgáltassanak. Josh Hartnett, egy ijesztő mosollyal a kamerába néz, ami elhiteti a nézővel, hogy igazából ő lehet az igazi gyilkos, és most arra készül, hogy megmeneküljön a koncertről.

Bemutató dátuma: 2024. augusztus 2.

Mickey 17

Láthattuk a Bong Joon-ho által rendezett Mickey 17 első előzetesét. “Egyszerű ember történetének” írta le új sci-fijét a rendező. Robert Pattinson egy átlagos amerikai embert, Mickeyt játssza, és a jövőben “feláldozhatóvá” válik. Távoli bolygókra és űrállomásokra utazik, hogy kézimunkát végezzen, de a csapda az, hogy a nehéz küldetések végén várhatóan meghal. Minden alkalommal, amikor meghal, egy új klónt hoznak létre, majd új feladatot adnak neki. A film címe ebből adódik, mivel a történetben 17-szer hal meg. Minden jól megy egészen addig, amíg Mickey testét szétmarcangolják a vadak, vagy az űrben nyoma vész. Érdekes fordulatot vesznek az események, amikor egyszerre két klónt hoznak létre, a Mickey 17-et és a Mickey 18-at.

Az előzetes során bemutatják a mellékszereplőket, mint például a Mickey munkatársát alakító Steven Yeun-t, aki érdeklődi társa iránt. Mark Ruffalo egy futurisztikus, őrült diktátor szerepében tűnik fel. Ruffalo karaktere mindent elkövet, hogy megszabaduljon a két Mickeytől, mivel az állami politika szerint minden duplikált klónt ki kell irtani, és a személy szerződését fel kell bontani, egyet jelent a végleges halállal. Pattinson két klónja galaktikus kalandra indul, hogy túléljék ezt a küldetést.

Bemutató dátuma: 2025. január 31.

CinemaCon
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...