Főoldal Filmek CinemaCon: A Universal Pictures és a Focus Features bemutatója
Filmek

CinemaCon: A Universal Pictures és a Focus Features bemutatója

A klasszikusok kapták a hangsúlyt a Universal bemutatóján a CinemaCon szerdai napján.

322
CinemaCon Universal

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Las Vegas ad otthont a CinemaCon rendezvénynek, az amerikai Színháztulajdonosok Országos Szövetségének (NATO) hivatalos kongresszusának. 2011-ben került megrendezésre az első, azóta pedig az egyik legrangosabb és legfontosabb eseménnyé nőtte ki magát a CinemaCon. Évről évre a filmstúdiók, filmforgalmazók, kiállítók, iparági szakemberek és sokan mások gyűlnek össze a Las Vegas-i Caesars Palace hotelben, hogy megünnepeljék a moziélményt, és megvitassák, mi várható a következő a jövőben – főként az elkövetkező egy évben.

A Warner Bros. Discovery és a Lionsgate bemutatóit követően a Universal Pictures vette célba a moziüzemeltetőket és támogatókat.

Twisters – Végzetes vihar

Daisy Edgar-Jones, Glen Powell és Anthony Ramos mindegyike viharvadászokat alakít. Daisy karaktere egy volt viharvadász, akit Anthony Ramos tudós karaktere megkeres, hogy tudós csapatával segítsenek nekik. Glen csapata teljesen átlag emberekből áll, nincs semmi különleges bennük, és saját útjukat járják az Államokban tornádókra vadászva.

A csapat terve az, hogy befolyásolni tudják a tornádókat. Amikor tervüket megpróbálják kivitelezni, ikertornádókkal szembesülnek, amelyek összeolvadva a valaha látott legnagyobb fenyegetést jelentik: kamionokat kap fel, teljes épületeket repít a magasba, és egész városokat zúz darabokra. A videó végén egy hatalmas tűzvihar alakul ki, amilyet még nem láttunk a természetben.

Bemutató dátuma: 2024. július 19.

Gru 4

Egy teljes jelenetet láthattunk az Illumination várt folytatásából. Steve Carell Gru karakterének most már van egy kisfia, Gru Jr. Egy törekvő gonosztevőként írják le az ifjú Grút, akit apja tanít. Betörnek egy középkori kastélyba, az egyetlen probléma, hogy a minyonok is elkísérték őket. Mivel a minyonok elvesztettek minden csodafegyvert, az eszükre kell hagyatkozniuk és a rendelkezésre álló felszerelésre: egy bébitáskára tele pelenkával.

A célpontjuk egy dühös mézborz. A dolgok rosszra fordulnak, amikor a borz kiszabadul, de Gru Jr. ártatlan bájával megfékezi az állatot, és a csapat elmenekül az értékes a zsákmánnyal.

Bemutató dátuma: 2024. július 4.

A vad robot

A DreamWorks A vad robot című filmje is előkerült. Lupita Nyong’o szinkronizálja a címszereplőt, a vad robotot Rozzum 7134-et (röviden „Roz”). Roz egy jövőbeli robot krónikája, aki egy lakatlan szigeten vetődik partra. A túlélés és felfedezés meséje akkor kezdődik, amikor Roz váratlanul egy árva kisliba védelmezője lesz, akit Csiricsőrnek nevez el. Együtt harcolnak a túlélésért a zord környezetben, de csak egy különc állatokból álló összetartó csapat segítségével tudnak boldogulni, akik először a barátaik lesznek, majd együtt egy nagy családdá válnak. Roz és csapata végül megmentik a szigetet a robotinváziótól, melyet Roz gyártója indít, mert mindenáron vissza akarja hozni az elvadult robotot a civilizációba.

Találkozunk egy beszélő rókával, akit Pedro Pascal szinkronizál, aki megpróbálja irányítani a robotot és bemutatja a többi állatnak. A felvételek újabb fordulatot vesznek, amikor Roz véletlenül felfedezi egy másik, hozzá hasonló robotot, de úgy tűnik, hogy az évekkel ezelőtt zuhant le a szigetekre és kikapcsolt állapotban talál rá. A trailer hátralévő részében az ellentétek ütköztetése kapott főszerepet, Roz azt állítja, hogy érzései a sziget állatai iránt helytelenek és ellentmondanak a programozásával.

A vad robot érzelmes történet arról, hogy mind képesek vagyunk „felülmúlni a programunkat”, hogy többé váljunk, mint amire a sors szánt minket. Roz nem csak, hogy megtalálja a túlélés módját egy veszélyes világban, de új értelmet is ad az „életének” azzal, hogy szülői felelősséget vállal magára. A film azt mutatja meg, milyen vadnak és elevennek lenni, és hogy a túlélés kulcsa egy kegyetlen világban az összefogás.

Bemutató dátuma: 2024. október 24.

Farkasember

Leigh Whannel még javában dolgozik a Farkasember című filmjén, de figyelmet kapott ez is. Christopher Abbott egy bajba jutott apát alakít, és megpróbálja megvédeni fiatal lányát egy távoli erdei kunyhóban. Az Ozark című sorozatból ismert Julia Garner játszhatja az anyát, de ez csak találgatás. Rajtuk kívül más szereplőt nem mutattak be. Abbott paranoiás a rájuk leselkedő veszély miatt, és félelme nem alaptalan, ugyanis valami vadászik rájuk az erdőben. Utalást kapunk valamiféle nagy kutyára, ami megharapta Abbottot a karján, majd a képkockán kívül lassan kezd átalakulni.

Egyfajta irónia van abban, hogy Abbott próbálta megóvni lányát a veszélytől, miközben ő jelenti a legnagyobb fenyegetést a családjára nézve most. A történet a családot állítja szembe egymással, ahogy az anya és lánya megpróbálja legyőzni a szörnnyé változott apát. Egy teljesen modern változatát mutatja be a Universal a klasszikus Farkasember történetének.

Bemutató dátuma: 2025. január 17.

Wicked

A Wicked előzetese után bővebb betekintőt kaptunk Óz boszorkányainak világába. A felvétel Ariana Grande Glinda hangjával kezdődik: „Az emberek gonosznak születnek, vagy rájuk erőltetik a gonoszságot?”, majd néhány ismerős jelenetsor a lenn található első előzetesből. Először láthatjuk a Michelle Yeoh által életre keltett Madame Morrible igazgatónőt. A háttérben felcsendül az ikonikus dal.

A Wicked két évtizede az egyik legkedveltebb, legmegbízhatóbb színpadi musical, és most elkezdi régóta várt útját nagyszabású filmélményként a mozivásznon. A Wicked az Óz boszorkányainak nem ismert története, melyben az Emmy-, Grammy- és Tony-díjas Cynthia Erivo (Harriet – Szabadság vagy halál, a broadway-i Bíborszín) alakítja Elphabát, a szokatlan zöld bőrszíne miatt félreértett fiatal nőt, akinek még fel kell fedeznie az igazi erejét, és a Grammy-díjas, sokszoros platinalemezes szupersztár Ariana Grande alakítja Glindát, a kiváltságokban és ambícióban dúskáló népszerű fiatal nőt, akinek még fel kell fedeznie az igazi szívét és lelkét.

Ők ketten a Shiz Egyetem diákjaiként találkoznak Óz Csodaországában, és váratlan, de mély barátság szövődik köztük. Miután találkoznak Ózzal, a nagy varázslóval, a barátságuk válaszúthoz ér, és életük külön utakon folytatódik. Glinda rendíthetetlenül áhítozik a népszerűségre, ezért enged a hatalom csábításának, miközben Elphaba eltökélten hű akar maradni önmagához és a körülötte lévőkhöz, és ez váratlan és meglepő következményekkel jár a jövőjére nézve. Különleges kalandjaik során végül beteljesedik a sorsuk, belőlük lesz az északi jó boszorkány és a gonosz nyugati boszorkány Óz birodalmában.

A szereplők közt van még az Oscar-díjas Michelle Yeoh; Jonathan Bailey (Bridgerton, Útitársak); a Tony-jelölt Ethan Slater (a broadway-i SpongyaBob Kockanadrág, Fosse/Verdon); Marissa Bode, akinek ez az első mozifilmje, és a popkulturális ikon Jeff Goldblum, mint a legendás Óz, a nagy varázsló.

A filmet az elismert filmes, Jon M. Chu (Kőgazdag ázsiaiak, In the Heights – New York peremén) rendezte, és a tervek szerint a film második része 2025 novemberében érkezik a mozikba.
A film producerei Marc Platt (Kaliforniai álom, A kis hableány), akinek a filmjei, tévéműsorai és színházi produkciói összesen 46 Oscar-, 58 Emmy- és 36 Tony-jelölést gyűjtöttek be; valamint a többszörös Tony-díjas David Stone (Kimberly Akimbo, Next to Normal), akivel Platt a Wicked nagysikerű színpadi változatát is készítette. A vezető producerek David Nicksay, Stephen Schwartz és Jared LeBoff.

Bemutató dátuma: 2024. november 27.

Nosferatu

Bemutatták a Nosferatu (Az éjszaka fantomja) első előzetesét, amely a klasszikus horror történetének legújabb feldolgozása. Az előzetes Lily-Rose Depp Anna Harding karakterével nyit, aki miközben monológját mondja, egy kórházi ágyon megjelenik Willem Dafoe karaktere is. Bevágták a 19. századi Németország hangulatos képeit: egy gótikus kastély, egy borzalmas temető, a helyi város és a koporsókat cipelő helyi lakosok is feltűnnek rövid időre.

Nosferatu görbe keze gigantikus árnyékként átszeli a várost, és sötétségbe borítja azt, majd ezután Anna Hardingra váltunk, akinek az arca csupa vér. Willem Dafoe karakterét egy őrültnek állítják be, aki összehívja a városlakókat, hogy szembenézzenek a sötét gonosszal. Ezt követően egy régi mauzóleum látható, ahol Dafoe felnyit egy ősi koporsót. A fantomot Bill Skarsgård alakítja, de a szörny arcát nem mutatják, ahogy előmászik a koporsóból. A trailer azzal ér véget, hogy Dafoe találkozik a lénnyel.

Bemutató dátuma: 2025. január 2.

CinemaCon
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Halálos iramban 10.
Filmek

Nagyot csúszik a Halálos iramban 11.

Louis Leterrier rendező megerősítette, hogy a Halálos iramban 11. megjelenése jelentősen késni...

CinemaCon Disney
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.