x
Filmek

Az elmúlt események tükrében sem Kevin Feige Star Wars-filmje lesz a következő, amit bemutatnak

A Trónok harca készítőinek távozása után úgy tűnt, hogy Kevin Feige és Kathleen Kennedy filmjét fogják bemutatni a Star Wars: Skywalker kora után.

Az elmúlt események tükrében sem Kevin Feige Star Wars-filmje lesz a következő, amit bemutatnak
  • Publishednovember 1, 2019

A Trónok harca készítőinek távozása után úgy tűnt, hogy Kevin Feige és Kathleen Kennedy filmjét fogják bemutatni a Star Wars: Skywalker kora után.

Sokakat nem leptek meg, mikor a hét elején bejelentették, hogy David Benioff és D.B. Weiss páros búcsút int a messzi-messzi galaxisnak, nem fognak új Star Wars-trilógiát készíteni. Azóta több dologra is fény derült, hogy milyen történetet dolgoztak volna fel, és talán nem is önszántukból távoztak, hanem a Lucasfilm kirúgta őket, mert nem teljes mellbedobással dolgoztak az új trilógián.

Múlt hónapban a Disney társelnöke, Alan Horn bejelentette, hogy a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige és Kathleen Kennedy független Star Wars-filmen dolgoznak majd. A Trónok harca készítőinek távozása után gyanítható volt, hogy a következő film Feige-től érkezik, azonban a The Hollywood Reporter értesülései szerint a 2022-re bejelentett film történetéért nem a Marvel atyaúristene felel. Pletykák szerint a Lucasfilm több kreatív rendezővel is beszélt már Benioff és Weiss kirúgása előtt, hiszen nyár óta látták, a partszakadás elkerülhetetlen, és Rian Johnson új trilógiája körül sincs minden rendben.

A Lucasfilm még azelőtt jelentette be Rian Johnson új trilógiáját, hogy Az utolsó Jediket bemutatták volna, így utólag pedig kissé elhamarkodott döntésnek tűnik Johnson igazoltatása, hiszen a rajongók még a franchise közelébe se engednék a rendezőt, nemhogy ő fektessen le egy új trilógia alapját. A rendező saját filmek forgatásába menekült a Star Wars: Az utolsó Jediket ért támadások után, bár többször is elmondta, hogy keményen dolgozik az új trilógián, egyelőre a Lucasfilm nem datálta Johnson alkotásait – egyesek szerint nem is fogják, a VIII. részt ért negatív reakcióik után.

Mára Kevin Feige Hollywood egyik legnagyobb embere lett, hiszen nem elég, hogy messzi-messzi galaxisba is meghívást kapott, de még a Marvel kreatív vezető igazgatójává is kinevezték, így ő felügyeli a Marvel összes mozgóképes tartalmát, az ő kezében futnak össze a szálak, de hogy mikor teszi rá kezét az univerzum egy másik alkotására, nem tudni, mert jelen állás szerint nem az ő filmjét fogják bemutatni három év múlva. A kérdés már csak az, hogy akkor ki?

Rian Johnson
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.