Wide Screen
Image default
Filmek

A Skywalker kora társírója, Chris Terrio elárulta, melyik filmből vették Leia visszaemlékezését

A Skywalker kora készítői csodát műveltek a filmben, hiszen úgy búcsúztatták el Carrie Fisher karakterét, hogy közben igyekezték kerülni a CGI-t.

A Skywalker kora készítői csodát műveltek a filmben, hiszen úgy búcsúztatták el Carrie Fisher karakterét, hogy közben igyekezték kerülni a CGI-t.

A megállapítás nem teljesen igaz, mármint hogy nem használtak CGI-t a filmben, hiszen a jelenetek hátterét, beállítását, Organa tábornok ruháját is alaposan át kellett alakítani, hogy passzoljon a filmhez, de közel sem olyan mértékű módosításról beszélünk, mint a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet antológiafilm esetében, ahol vizuális effektekkel fiatalították meg Leia hercegnőt.

J.J. Abrams a film forgatását megelőzően elárulta, hogy olyan jelenetekből fognak dolgozni Carrie Fisher jeleneteinél, amiket eddig nem használtak fel Az ébredő Erő, illetve Az utolsó Jedik forgatásán. A Skywalker korában volt azonban egy visszaemlékezés, melyben Luke az Ajan Kloss bolygón tanította Leiát. Mindkét szereplő sokkal fiatalabb volt, mint amikor a film játszódik, a kérdés tehát az, hogy ha nem CGI-t használtak, akkor honnan vették Leia felvételét?

Chris Terrio, a film társírója a The Hollywood Reporternek válaszolta meg a kérdést, hogy a ’80-as években forgatott a Star Wars VI. rész – A Jedi visszatér egyik jelenetét illesztették bele a Skywalker korába.

Napjainkban is hozzáférhetünk az eredeti trilógiához, és abban a visszaemlékezésben, ahol Luke és Leia látható, Carrie képét A Jedi visszatérből vettük. Szóval mindenhez hozzáférést kaptunk az archívumból, ami rendkívül hasznosnak bizonyult. Tehát az eredeti trilógia is előkerült a visszaemlékezés és hang számára.
Chris Terrio
Leia

Ahogy a direktor fogalmazott, mint egy kirakós darabkáit kellett helyére illeszteni az egyes jeleneteknél, rendkívül nehéz feladattal találták szemben magukat a készítők, de a végeredmény magáért beszélt. Ma reggelre pedig azt is kiderült, hogy a pótforgatásokkal melyik három jelenetet vették újra.

Még több a témában...

A Skywalker kora egy fontos része kaszát kapott Rey új fénykardjával kapcsolatban

Kévés Bence Mihály

A Skywalker kora eredetileg megmutatta volna, ahogy Kylo Ren rátalál Palpatine uralkodóra Curuscant romjain

Kévés Bence Mihály

Akár így is kinézhetett volna a Skywalker kora közkedvelt karaktere, Babu Frik

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat