Wide Screen
Image default
Filmek

Elárulták, hogy a Skywalker kora pótforgatása során melyik három jelenethez nyúltak

A Skywalker kora sem úszta meg pótforgatás nélkül, de legalább már tudjuk, hogy miben változtattak a filmen.

A Star Wars: Skywalker kora vágójának köszönhetően megtudtuk, hogy a pótforgatások alatt melyik jeleneteket írták újra, vagy melyik dialógusokat változtattak meg. Marryann Brandon vágó három kulcsfontosságú jelentről rántotta le a leplet, amiket viszonylag későn, a forgatás után adtak hozzá a filmhez.

Brandon az elmúlt hetekben több érdekes dolgot is elárult a filmről, most éppen arra a kérdésre válaszolt, hogy milyen változtatásokat hozott a pótforgatás, amit nyáron tartottak Londonban, és megközelítőleg két hétig tartott.

Egy pár jelenetet hozzáadtunk. Júliusban két hétre visszatértünk Londonba, hogy felvegyünk néhány jelenetet és dialógust, amikre szükség volt, legalábbis úgy éreztük. Ezenfelül volt néhány nagyon apró érzelmes pillanat is, amelyekről J.J. Abrams és Stefan úgy döntött, hogy a film javára lesz, ezért visszatértünk, hogy leforgassuk azokat.
Maryann Brandon

A legnagyobb változtatást Rey és Luke közös jelenetén eszközölték, amit az Ahch-Ton folytatnak. Úgy tűnik, hogy az eredeti vágásban egyáltalán nem szerepelt ez a jelenet, ez pedig felveti bennünk a kérdést, hogy Mark Hamillnek eredetileg milyen szerepet osztottak a filmben? De Reynek és Poenak is egy élesebb szócsatája is volt a hiperszökkenés után, miután a viharvert Sólyommal landolnak.

Abban a jelenetben a szigeten, amikor Luke meglátja Reyt. A film valahogy arról árulkodott, miután összeállt, hogy mit kell elmondani, szóval visszamentünk és felvettük a párbeszédet. Volt egy vicces pillanat Poe és Rey között, amikor Poe landol a Sólyommal és kigyullad. Na, azt a jelenetet humorosabbá akartuk tenni köztük. Semmi nagyobb változtatás nem volt.

Rey és Luke közös jelenete döntő volt a filmben, hiszen ez segített Reynek meghozni a döntést, miszerint nem a név határozza meg, hogy hova is tartozunk, hanem a szívünk. De ami még ennél is fontosabb, Luke Skywalker visszatért, és a róla elnevezett saga utolsó részében is láttuk Mark Hamill alakításában. A harmadik jelenetet sokkal korábban láttuk a filmben. Brandontól megtudtuk, hogy azt a jelenetet forgatták újra, melyben Rey gyakorol Leiával.

Rey Star Wars: Skywalker kora

Rey bemutatkozását újraforgattuk, amikor a levegőben lóg és kövek forognak körülötte, mert Leiát és Reyt akartuk bemutatni. Visszamentem, és találtam egy jó felvételt Leiáról, amit nem használtunk [Az ébredő Erőben]. Ott voltak ezek nekünk, és arra késztettek minket, hogy „Ó, bárcsak ez a vicces jelenet mutatná be Leiát és Reyt.”

Pénzügyileg elégedett lehet a Skywalker korával a Lucasfilm, de csakúgy mint Az utolsó Jedik, ez is megosztja a rajongókat. Nehéz megmondani, hogy a pótforgatással hozzáadott jelenetek segítettek, vagy rontottak a film sorsán, ahogy Palpatine háttértörténetét sem tudjuk, mennyiben változtatta volna meg a történetet, ha többet tudunk róla.

Még több a témában...

Őszinte előzetessel jelentették be, hogy a Star Wars: Skywalker kora mikor költözik be az otthonunkba

Kévés Bence Mihály

Harrison Fordnak fogalma sem volt arról, hogy mi az az Erő-szellem

Kévés Bence Mihály

Rian Johnson is megszólalt, hogy mit gondol a Star Wars: Skywalker koráról

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon