Wide Screen
Image default
Filmek

Box Office-figyelő: 2019/52. hét: Az évtized utolsó hétvégéjén is első a Skywalker kora

A Star Wars: Skywalker kora továbbra is az élen a második hétvégéjén is, míg az új szereplők – a Kisasszonyok és a Kémesítve – az első ötben kaptak helyet.

A Star Wars: Skywalker kora továbbra is az élen a második hétvégéjén is, míg az új szereplők – a Kisasszonyok és a Kémesítve – az első ötben kaptak helyet.

A Disney legújabb filmje 72 millió dolláros második hétvégéjével és 59%-os eséssel már 361 millió dollárnál tart csak az USA-ban. Ez köszönhető annak is, hogy a filmet a karácsonyi időszakban mutatták be, amikor is köztudott, hogy az emberek jobban szeretnek moziba járni. Az esés kicsit nagyobb, mint amire a stúdiónál számítottak, de ha a Star Wars: Az utolsó jedik 67,5%-os esését nézzük, már rögtön szebb a helyzet. Nemzetközi vizeken a hétvégén 93 milliót tett az eddigi eredményekhez, így ott 363 milliónál jár, így összességében 725 milliónál tart, ami fontos ezen a hétvégén. Ezt röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy nem jó, de nem is tragikus. Persze fontos megemlíteni, hogy ekkora bevétel láttán mindenki összetenné a két kezét, de egy Star Wars filmtől kicsit csalódásnak számíthat. A vége valahol a 8. rész alatt lesz kicsivel.

Jumanji: A következő szint

Második helyen a Jumanji – A következő szint szerepel, egy nagyon szép 33,2 milliós bevétellel, amivel nem hogy nem csökkent, de 33%-al nőtt a bevétele az előző hétvégéhez képest. Ez még a karácsonyi időszak eredményeit figyelembe véve is bravúros eredmény, főleg egy film 3. hétvégéjén. Az életútja nagyon hasonló lesz az előző részhez képest, de 400 millióig azért valószínűleg nem fog eljutni. Világszinten 472 milliónál jár, ami a 125 milliós gyártási költséghez képest már most többszörös megtérülés. Bejött a Sonynak, hogy a karácsonyi időszakra időzítette a franchise-t.

Harmadik helyen a Jégvarázs 2, ami szintén növelni tudta a hétvégi bevételeit, ez jelen esetben 27%-os emelkedést jelent az előző héthez képest. Az USA-ban már most megelőzte az előző filmet bevétel tekintetében. Világszinten ehhez még hiányzik kb. 65 millió dollár, ami nem lehetetlen, hogy meglegyen neki. Minden attól függ, hogy a következő 1-2 hétben mekkora eséseket produkál a Disney animációs fejőstehene.

Negyedik helyen a Kisasszonyok legújabb feldolgozása végzett, Emma Watsonnal az egyik főszerepben. A Sony legújabb filmje 16,7 milliót gyűjtött be, de mivel már a hét korábbi részén megvolt a bemutatója, így 29 milliónál jár. Ez nagyon szép kis szám, egy nem feltétlen közönségfilmtől, de az látszik, hogy a Sonynál bíztak benne és be merték dobni az ünnepi időszakban a nagyágyúk közé. Nem is bánták meg.

A Kémesítve című animációs film nem sok vizet zavart, ötödik helyen nyitott és már 22 millió dollárnál tart. Ez egy kisebb filmtől nem lenne rossz eredmény, de ha egy animációs film – ahol Will Smith az egyik főszereplő hangja – nem fogja elérni a 100 milliót csak az USA-ban, az nem tekinthető valami nagy durranásnak. Itt pontosan ez a helyzet. Ki lehet jelenteni, hogy Will Smith a Gemini Man után megint nem tudott kasszát robbantani.

Sokak kedvence a Macskák második hétvégéjére 27%-ot esett – ezzel a top 10-ben szereplő filmek közül a második legnagyobb esést produkálta – csak szegénynek nem volt honnan, így a második hétvégén írd és mond 4,8 millió dollár ütötte a markát. Összességében 17-nél jár. Juj.

A hétvége eredményei millió dollárban a BoxOfficeMojo alapján:

#CímHétvégi bevételÖsszbevétel
1.Star Wars: Skywalker kora72,3362,1
2.Jumanji – A következő szint35,3175,4
3.Jégvarázs 2.16,8421,6
4.Kisasszonyok16,729,2
5.Kémesítve13,322,2
6.Tőrbe ejtve9,8110,3
7.Uncut Games9,520,0
8.Macskák4,817,8
9.Botrány4,815,7
10.Richard Jewell3,016,1

Még több a témában...

Disney-filmek reggeltől estig – tölts egy mesés napot az HBO-val!

Kévés Bence Mihály

Box Office-figyelő 2020/26. hét: A Jurassic Park ismét elfoglalta méltó helyét a lista tetején, közel 3 évtizeddel a bemutatója után

Tóth Bálint

A Star Wars-folytatástrilógiában egyszer sem mondták ki a franchise legfontosabb karakterének nevét

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat