Wide Screen
Image default
Filmek

Kivágták Palpatine háttértörténetét a Skywalker korából, mert “nem érezték szükségesnek” megosztani az információt

A Skywalker kora vágója, Maryann Brandon elárulta, hogy a film korábbi vágásából többet megtudtunk volna Palpatine visszatéréséről.

A legnagyobb kritikákat Palpatine uralkodó visszatérése miatt kapta a Skywalker kora, merthogy a kritikusok és a nézők amellett érveltek, hogy a filmből nem kaptunk kellő magyarázatot a Sith nagyúr visszatérésére, hogyan maradhatott életben, miután Anakin Skywalker a mélybe vetette, illetve hogy a IX. részben kit láttunk pontosan, egy klónt vagy az Uralkodó eredeti testét – bár ezt Chris Terrio, a forgatókönyvíró látszólag elárulta.

A Huffington Post cikkéből kiderült, hogy a Skywalker kora eredetileg sokkal több információt megosztott volna Palpatineról. Brandon elárulta, hogy olyan szempontból trükkös a film nyitójelenete, hogy mennyi háttértörténetet akartak megosztani az Uralkodóról, de azt is meg akarták mutatni, hogy mit akart. Végül azonban úgy döntöttek, azzal hogy kevesebbet osztanak meg Palpatineról, növelik a súlyát a történetben.

Ez egyfajta gyengéd egyensúly volt, és sokat ment oda-vissza a vita, hogy mennyit szeretnénk felfedni a karakter múltjáról. Egyes jeleneteket meglehetősen megváltoztattuk, ahogy be szerettük volna mutatni a nézőknek. A végére sokkal kevesebbet mutattunk, mint kezdetben.
Maryann Brandon

Ahogy lenni szokott, a film korábbi vágása jóval több információt hordozott Palpatineról is, de akkor úgy hitték, hogy a téma nem annyira fontos, s inkább kivágták a filmből.

Annyira sok információ és karakter volt a filmben, hogy azt akartuk, a nézők összpontosítsanak. Azt hiszem, úgy éreztük, hogy a filmben nem akartunk olyan dolgokra támaszkodni, amikre nincs szükség.

Utólag okos mindenki. Ha nem vágta volna ki a filmből Palpatine háttértörténetét, amivel sok rajongó elégedett lett volna. De őszintén szólva, egy film nem attól lesz tökéletes, hogy mindent megválaszol, hagyni kell lyukakat.

Még több a témában...

Rian Johnson is megszólalt, hogy mit gondol a Star Wars: Skywalker koráról

Kévés Bence Mihály

Szokás szerint megmutatták, hogy hogyan készült a Star Wars: Skywalker kora látványvilága

Kévés Bence Mihály

George Lucas is vendégszerepelt a Star Wars: Skywalker korában

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon