x
Filmek

Nehéz volt Carrie Fisher jeleneteit elkészíteni a Skywalker korában, de amennyire tudták, kerülték a CGI-t

A legendás Skywalker sorozat nem érhetett volna véget Leia hercegnő nélkül.

Nehéz volt Carrie Fisher jeleneteit elkészíteni a Skywalker korában, de amennyire tudták, kerülték a CGI-t
  • Publishedjanuár 2, 2020

A legendás Skywalker sorozat nem érhetett volna véget Leia hercegnő nélkül.

Carrie Fisher még 2016. december 27-én hunyt el, de halála után a Lucasfilm megerősítette, hogy Organa tábornok szerepelni fog a Skywalker korában, amihez eddig fel nem használt jelenteket használnak majd Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik forgatásáról. A IX. rész bemutatója után a kérdés csak az, hogy mennyiben kellett manipulálni a felvételeket, hogy azok hitelesek legyenek.

A Vanity Fair készített interjút J.J. Abrams rendezővel. Elárulta, hogy nem akarta újracastingolni a szerepet, vagy hogy Leia azonnal eggyé váljon az Erővel, ezen kívül pedig kerülni szerették volna a CGI-t, aminek segítségével Leia hercegnő visszatért a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetben.

Abrams rájött, hogy miként hozhatják vissza mindenki hercegnőjét: a VII. rész fel nem használt jeleneteiből támasztják fel Organa tábornokot, majd a történetet és a párbeszédeket ehhez alakítják. A felvételek összeillesztése nagy kihívást jelentett, de a készítők gond nélkül teljesítették a feladatot.

Chris Terrio, a film társírója még annyival egészítette ki a rendező szavait:

A fenti kép a Skywalker korából, míg az alsó Az ébredő Erőből származik.

A következő lépés az volt, hogy a megmaradt jeleneteket hogyan tudják beépíteni a Skywalker korába. Erre Abrams a következőket mondta:

Miközben a készítők változatlanul hagyták Fisher kifejezéseit, a vizuális effektek csapatának vezetője, Roger Guyett elárulta, hogy míg Fisher mimikájához nem nyúltak, addig a színész testét alaposan átszabták, hogy az illeszkedjen a film jeleneteihez.

Az interjú során azt is megtudtuk, hogy a stáb gyakran ugyanazokat a jeleneteket használta a felvételek alatt, amíg nem találták meg a megfelelő pillanatot az adott részhez.

A rendező nem először fejezte már ki elismerését a trilógia női főszereplője iránt. Abrams szavai szerint Daisy Ridley, aki Reyt alakította a filmsorozatban, azonnal megtalálták a közös nevezőt Fisherrel.

Rey Star Wars: Skywalker kora

Egy másik váratlan meglepetésre is sor került a filmben, amit Carrie Fisher lánya szállított, hiszen néhány jelenetben Billie Lourd, anyja oldalán vállalt szerepet a Skywalker korában.

A történtek után a lehető legszebb búcsúztatást kapta Carrie Fisher a filmben, nehezen tudunk vitatkozni a jeleneten.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.