Főoldal Filmek A Skywalker kora regényváltozata szerint nem romantika volt a Reylo csók, de akkor mi?
Filmek

A Skywalker kora regényváltozata szerint nem romantika volt a Reylo csók, de akkor mi?

Rey és Ben Solo megcsókolták egymást a Skywalker kora végén, de a Disney szerint ez nem romantika volt.

784
Star Wars: Skywalker kora

Rey és Ben Solo megcsókolták egymást a Skywalker kora végén, de a Disney szerint ez nem romantika volt.

Feltesszük a kérdést, hogy akkor mi, ha nem romantikát láttunk Rey és Ben Solo között a Skywalker kora végén, amikor az utolsó Skywalker utolsó életerejét is arra használta, hogy feltámassza Reyt, a lány pedig viszonzásként megcsókolta. Magyarázatot nem kaptunk erre, sőt, a Disney még megnehezítette a dolgot, hogy elhallgatta a szereplőket, de szerencsére néhány napja arra is fény derült, hogy mit mondtak egymásnak a karakterek.

A film regényváltozata most újabb kérdést válaszolt meg, amire szükség is van, bár J.J. Abrams és Chris Terrio igyekezett mindent megválaszolni az új trilógia utolsó epizódjában, ám ez kissé felemásra sikerült a filmet sújtó gondok miatt. Abrams érezte a súlyát a történetnek, jobb szerette volna két epizódban elmesélni a történetet, de a stúdiónak ez nem tetszett. Ekkor a Bosszúállók: Végjáték sikere után ő is a háromórás filmet választotta, végül a Disney ebbe is beleszólt, többször is a rendező akarata ellenére újravágta a filmet.

Többnyire ezért kell utólag megválaszolni a kérdéseket, hogy a Ren lovagjai kik voltak és milyen rendet követtek, Kylo Ren miért viselt maszkot, Palpatine valóban túlélte a zuhanást? Ezeket mind-mind megválaszolták már, most pedig azt tisztázták, hogy Disney mesébe illő romantikus happy-endet láttunk-e a film végén.

Rey Kylo Ren

A rajongók szinte a kezdetek óta gyanakodtak arra, hogy a filmcím Kylo Ren felemelkedésére utal, valamint hogy a végén megtér. Bejött, és még a kaput is nyitva hagyták Reylo teória előtt, ami Rey és Ben Solo kapcsolatáról szólt. A Disney szerint azonban a csók nem romantika volt, hanem hála, amiért feltámasztotta Rey-t.

A szíve megtelt, ahogy Rey megérintette az arcát, hagyta hogy a lány ujjai arcához közelítsenek, majd ezután csodák csodájára, Rey előrehajolt és megcsókolta Bent. Egy hálacsók, kapcsolatuk elismeréseként, ünneplés, hogy végre egymásra találtak, de ezután aggodalommal az arcán a lány elhajolt. Rey érezte, hogy Ben elhidegül. Ben rámosolygott Reyre, hogy visszahozta a galaxisba. Ez nem enyhítés a sötétségre, amit okozott, de erre volt képes.

Az új trilógia egyértelműen a két karakter kapcsolatára épült, megtanultuk, hogy az Erőben a Diád mit jelent a franchise életében, amire korábban még nem volt példa. Ugyanakkor a IX. rész szerint nem szerelmi szál húzódott meg a két karakter között, mindössze az Erő összekapcsolta őket, kölcsönösen vonzódtak, keresték egymást.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

palpatine
Filmek

Palpatine visszatérésének teljes története

Tavaly A Mandalóri, idén A Rossz Osztag adott hozzá némi plusz információt...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

A Skywalker kora bemutatója után 5 évvel választ kaptunk, mit jelent Rey sárga fénykardja

Rey sárga fénykardja után hamarosan több színben is láthatjuk a Jedik fegyverét.