Főoldal Filmek A Skywalker kora regényváltozata szerint nem romantika volt a Reylo csók, de akkor mi?
Filmek

A Skywalker kora regényváltozata szerint nem romantika volt a Reylo csók, de akkor mi?

Rey és Ben Solo megcsókolták egymást a Skywalker kora végén, de a Disney szerint ez nem romantika volt.

228
Star Wars: Skywalker kora

Rey és Ben Solo megcsókolták egymást a Skywalker kora végén, de a Disney szerint ez nem romantika volt.

Feltesszük a kérdést, hogy akkor mi, ha nem romantikát láttunk Rey és Ben Solo között a Skywalker kora végén, amikor az utolsó Skywalker utolsó életerejét is arra használta, hogy feltámassza Reyt, a lány pedig viszonzásként megcsókolta. Magyarázatot nem kaptunk erre, sőt, a Disney még megnehezítette a dolgot, hogy elhallgatta a szereplőket, de szerencsére néhány napja arra is fény derült, hogy mit mondtak egymásnak a karakterek.

A film regényváltozata most újabb kérdést válaszolt meg, amire szükség is van, bár J.J. Abrams és Chris Terrio igyekezett mindent megválaszolni az új trilógia utolsó epizódjában, ám ez kissé felemásra sikerült a filmet sújtó gondok miatt. Abrams érezte a súlyát a történetnek, jobb szerette volna két epizódban elmesélni a történetet, de a stúdiónak ez nem tetszett. Ekkor a Bosszúállók: Végjáték sikere után ő is a háromórás filmet választotta, végül a Disney ebbe is beleszólt, többször is a rendező akarata ellenére újravágta a filmet.

Többnyire ezért kell utólag megválaszolni a kérdéseket, hogy a Ren lovagjai kik voltak és milyen rendet követtek, Kylo Ren miért viselt maszkot, Palpatine valóban túlélte a zuhanást? Ezeket mind-mind megválaszolták már, most pedig azt tisztázták, hogy Disney mesébe illő romantikus happy-endet láttunk-e a film végén.

Rey Kylo Ren

A rajongók szinte a kezdetek óta gyanakodtak arra, hogy a filmcím Kylo Ren felemelkedésére utal, valamint hogy a végén megtér. Bejött, és még a kaput is nyitva hagyták Reylo teória előtt, ami Rey és Ben Solo kapcsolatáról szólt. A Disney szerint azonban a csók nem romantika volt, hanem hála, amiért feltámasztotta Rey-t.

A szíve megtelt, ahogy Rey megérintette az arcát, hagyta hogy a lány ujjai arcához közelítsenek, majd ezután csodák csodájára, Rey előrehajolt és megcsókolta Bent. Egy hálacsók, kapcsolatuk elismeréseként, ünneplés, hogy végre egymásra találtak, de ezután aggodalommal az arcán a lány elhajolt. Rey érezte, hogy Ben elhidegül. Ben rámosolygott Reyre, hogy visszahozta a galaxisba. Ez nem enyhítés a sötétségre, amit okozott, de erre volt képes.

Az új trilógia egyértelműen a két karakter kapcsolatára épült, megtanultuk, hogy az Erőben a Diád mit jelent a franchise életében, amire korábban még nem volt példa. Ugyanakkor a IX. rész szerint nem szerelmi szál húzódott meg a két karakter között, mindössze az Erő összekapcsolta őket, kölcsönösen vonzódtak, keresték egymást.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Klyo Ren
Filmek

Adam Drivert még mindig kísérti, hogy Kylo Ren megölte Han Solót Az ébredő Erőben

Sokan vitatják a pillanatot, amikor Kylo Ren megölte Han Solót.

Star Wars: Az ébredő Erő
Filmek

A Star Wars könyvből választ kaphattunk, hogyan került Kylo Renhez Darth Vader sisakja

Sokáig húzták, ám most közelebb kerültünk a válaszhoz: Kylo Ren hogyan szerezte...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Ian McDiarmid megválaszolta, hogy Palpatine visszatérhet-e Rey készülő mozifilmjében

A Star Wars-folytatástrilógia legnagyobb hibáját nem szeretnék megismételni a jövőben.

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Rey várhatóan mellékszereplője lesz a közelgő Star Wars-filmnek, ami az Új Jedi Rendről fog szólni

Daisy Ridley csak mellékszereplője lehet az új Star Wars-filmnek, ami 15 évvel...