Palpatine

A Skywalker kora regényváltozata megerősítette, hogy mi volt Palpatine

Újabb részletre derült fény Palpatine uralkodó visszatérésével kapcsolatban, hogy mi volt pontosan a Skywalker korában látott karakter.

Újabb részletre derült fény Palpatine uralkodó visszatérésével kapcsolatban, hogy mi volt pontosan a Skywalker korában látott karakter.

A rajongók és a kritikusok egyik legnagyobb sérelme a Star Wars: Skywalker korával kapcsolatban éppen az volt, hogy a filmből nem derült ki pontosan, hogy a visszatért Palpatine uralkodó mi volt valójában. A régi Uralkodót láttuk a fináléban, aki valahogy túlélte a reaktorrobbanást, vagy csak egy klónt, amire kaptunk utalást, hogy Snoke egy félresikerült klón volt, egy báb, ami testet adott Palpatine uralkodónak, de ez hivatalos megerősítést nem kapott.

Rae Carson közelgő Star Wars: The Rise of Skywalker regénye azonban mélyebben foglalkozik majd a Skywalker saga utolsó részével. A regény majd csak jövő héten fog megjelenni (március 3-án), de a chicagói C2E2 rendezvényre kilátogatók már kezükbe vehettek néhány darabot belőle, így derült fény a rejtélyre, hogy Palpatine egy klón volt a filmben. Igen, a történet sokaknak ismerős lehet, hiszen a Dark Empire legendás képregénysorozatban (Sötét Birodalom, Árnykéz hadművelet, A Birodalom vége) pont egy ilyen sztoriról olvashattak a rajongók, amikor Palpatine folyton-folyvást klónozta magát, hogy életben maradhasson.

A regényben egy hosszabb bevezetőt is olvashattunk Kylo Ren és Palpatine találkozásáról az Exegolon, ami eredetileg a filmben is helyet kapott volna, ám a Disney kivágta:

Az összes fiola üres volt, nem volt bennük folyadék, egyet kivéve, ami majdnem kimerült. Kylo közelebbről is szemügyre vette. Ezt a készüléket már korábban is látta, amikor fiúként A klónok háborújáról tanult. A folyadék az előtte lévő élő rémálomba áramlik, ez tartja életben az Uralkodó rohadó húsát.

Valószínűleg a Disney pontosan tudta mit tesz, amikor J.J. Abrams akarata ellenére kivágta a filmből ezt a jelenetet, és bár sajnos ez a film rovására ment, de ezzel mit sem foglalkozott a mikiegeres cég, hiszen így regényekben és képregényekben megoszthatják ezeket az információkat, ez pedig még több bevételt hoz a stúdiónak.

A Star Wars: Skywalker kora március 17-én jelenik meg digitális formában, majd 31-én már lemezes kiadásban is megvásárolható lesz, de nemcsak a IX. rész, hanem a teljes legendás Skywalker sorozat.

Total
24
Shares
Previous Article

Daniel Radcliffe felbukkanhat a Legendás Állatok-franchise egyik filmjében?

Next Article
Vissza a jövőbe

Tom Holland megmentette a világot a Vissza a jövőbe remaketől

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!