Főoldal Filmek A Skywalker kora eredetileg megmutatta volna, ahogy Kylo Ren rátalál Palpatine uralkodóra Curuscant romjain
Filmek

A Skywalker kora eredetileg megmutatta volna, ahogy Kylo Ren rátalál Palpatine uralkodóra Curuscant romjain

Kylo Ren azért utazik az Exegolra, hogy szembeszálljon Palpatine uralkodóval, ám az eredeti terv az volt, hogy erre a találkozásra Coruscant romjain kerüljön sor.

475
Star Wars: Skywalker kora
Forrás: Star Wars

Bár sok kérdést megválaszolt Star Wars: Skywalker kora, a legendás Skywalker történet után még így is maradtak kérdések, amikre csak a képes útmutatókból és a film regényváltozatából kaptunk választ. Nem segített film megítélésén az sem, hogy időközben kiszivárogtak Colin Trevorrow tervei, hogy milyen történettel zárta volna le a folytatástrilógia eseménysorát.

Trevorrow tervéről már több koncepciós rajz is kiszivárgott, ezek között több képet is láttunk a hajdani virágzó Köztársaság fővárosáról, Coruscantról, ahol Kylo Ren még a Lothalon honos Loth-farkassal is találkozott volna a város kapujában. Trevorrow fontos szerepet szánt volna ennek a legendás helyszínnek, hiszen eredetileg Palpatine és Kylo Ren itt találkozott volna, s nem az Ismeretlen Régióban, a végső csata is a város romjai fölött zajlottak volna. Finn egy korábban rohamosztagosokból álló csapatot és a város polgárait vezette a csatába, miközben fölöttük az égen ádáz harc dúlt volna az Ellenállók és az Első Rend hajói között.

Végül egyik jelenetre sem került sor, bár ezt J.J. Abrams is fontolóra vette. A The Art of Star Wars: The Rise of Skywalker szerzője, Phil Szostak magyarázta, hogy mikor Trevorrow helyét átvette Abrams, a forgatókönyv korai vázlatának egyik gondolata az volt, hogy Palpatine úgy döntött, éveket tölt a város romjai között, miközben újjáépíti seregét.

Ahelyett, hogy megtalálta volna az utat az Exegolra, 2017 novemberének derekán a Skywalker kora vázlatában Kylo Ren útja inkább az elhagyatott, hamuval borított Coruscantra vezetett volna, és az egykor nyüzsgő város utcáit hatalmas farkasok lepték el. Az elhagyatott Jedi Templom belsejében Kylo a központi lift segítségével a templom legmélyebb pontjára megy [ahol Palpatine rejtőzködött].

Phil Szostak

Sokan máig nem értik, hogy az eredeti trilógiában miért nem láttuk Coruscantot és az Uralkodó miért a második Halálcsillagon kapott tróntermet, szemben a Köztársaság városával, azonban ahogy sok más logikai bukfencet, ezt is igyekezett volna befoltozni Trevorrow a saga utolsó részében. Az egésznek Kathleen Kennedy elnökasszony vetett véget, aki összetűzésbe került a rendezővel, és kirúgta a IX. rész éléről. Helyét J.J. Abram és a IX. rész rendezője vette át, ám bennfentes hírek szerint nem nagy köszönete volt benne, Kennedy nem is őt akarta, és csak Bob Iger állt ki mellette, majd Abrams a munka alatt folyamatosan harcban állt a Lucasfilm vezetőivel.

Coruscant
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...