Amidala Leia

Colin Trevorrow orvosolta volna A Jedi visszatér egyik legnagyobb logikai bakiját is

Colin Trevorrow a Star Wras: Duel of the Fates befejező részben azt a hibát is orvosolta volna, amit Leia hercegnő mondott a VI. részben.

Colin Trevorrow a Star Wras: Duel of the Fates befejező részben azt a hibát is orvosolta volna, amit Leia hercegnő mondott a VI. részben.

Az elmúlt hónapokban több cikket is olvashattunk már Colin Trevorrow Star Wars-forgatókönyvéről, hogy milyen megoldásokkal állt volna elő a Star Wars: Duel of the Fates filmben. Trevorrow például nem hozta volna vissza Palpatine uralkodót, helyette inkább Kylo Ren sötét oldalára fókuszált volna, most pedig az derült ki, hogy még a Star Wars VI. rész – A Jedi visszatér egyik logikai bakijára is magyarázatot adott volna.

A IX. rész számos akadályba ütközött a gyártás során, de egy sem volt olyan nagy és fájdalmas, mint Carrie Fisher halála. A színésznőre sokan csak Leia hercegnőként emlékeznek, aki tragikus hirtelenséggel elhunyt 2016 telén, még a Star Wars: Az utolsó Jedik bemutatója előtt. A karakter akárcsak J.J. Abrams történetében, Trevorrow szkriptjében is kulcsszereplőt játszott, miközben a franchise évtizedeken átívelő logikai hibáját is orvosolta volna, történetesen azt, amikor a VI. részben kiderül, hogy rokoni kapcsolat van Leia és Luke között, majd Luke arra kéri Leiát, hogy meséljen anyjukról, mert nem ismerte. Leia ezután úgy kezd mesélni anyjukról, mintha ismerte volna, személyesen találkozott volna Padmeval, ez azonban lehetetlen. A Star Wars III. rész – A Sith-ek bosszújában láttuk, hogy a nabooi királynő miután megszülte gyerekeit, belehalt a szülésbe.

A ScreenRant cikke szerint, a Duel of the Fates sztoriban egy küldetésre indul R2-D2, ám találat éri, és javításra szorul. A forgatókönyv későbbi részében olvasható egy olyan jelenet, melyben a javítást Leia szállásán végzik, és miközben egy droid javítja R2-t, Leia megtalálja a droid még mindig sértetlen memóriameghajtóját a földön. Felveszi, majd visszahelyezi. Nem sokkal azután, hogy R2 életre kel, a droid rendezgetni kezdi memóriáját, hogy időrendbe szedje őket. Egyidejűleg pedig a klasszikus pillanatokat vetítette volna le, és így Leia is láthatta volna mikor Obi-Wan Kenobi átnyújtja Anakin Skywalker fénykardját Lukenak, Yoda kiemeli az X-szárnyút a Dagobah-n, valamint a bunker ajtaja előtt Han és Leia pillanatát az Endoron.

Bár a szkript csak az eredeti trilógia nevezetes eseményeit említi, érdemes megjegyezni, hogy C-3PO-val ellentétben R2 memóriája sértetlen, vagyis ez azt jelenti, hogy mindenre emlékszik, ami az előzménytrilógiában történt. Ő az egyetlen megmaradt túlélő, aki elejétől a végéig emlékszik a legendás Skywalker történetre – beleértve kibontakozó szerelmet Anakin és Padme között.

A Sith-ek bosszúja utolsó képsoraiban Raymus Antilles kapitány gondozására bízzák a két droidot, aki a Tantive IV hajón tett szolgálatot, azon a hajón, amit az Egy új remény első képkockáin is láttunk. Ennek fényében Leia közvetlen közelében voltak a droidok, látták, ahogy felnőtt az alderaani hercegnő. R2 memóriájában ott voltak a fájlok, így elképzelhető, hogy a hercegnő már megtanult egyet s mást anyjáról, a droid megmutatta az emlékeket, ez pedig arra is választ adott volna, hogy Leia hogyan is emlékezhetett Padmera az eredeti trilógia befejező részében.  

Total
37
Shares
Previous Article
Új mutánsok

Josh Boone megerősítette, hogy újraforgatásra nem is került sor az Új mutánsok esetében

Next Article
James Bond

Daniel Craig elárulta, miért tartott olyan sokáig igent mondani az új James Bond-filmre

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!