AMC

A közvéleménykutatók szerint az amerikaiak többsége nem hajlandó beülni a mozikba az újranyitás után

Végleg leáldozott a klasszikus mozizás?

Egy ideje már nagyon sötét felhők gyülekeznek a mozik fölött. Az idei évet gyakorlatilag áthúzhatjuk egy filctollal, miután a koronavírus-járvány végigsöpört a világon, szórakoztató helyeket, kalandparkokat és mozikat is be kellett zárni. Bár a nagy mozihálózatok, az AMC, a Regal és a Cineworld is készült a júliusi megnyitásra, kénytelenek voltak lemondani a tervről, miután a fertőzöttek száma emelkedni kezdett az Egyesült Államokban és világszerte.

Egy korábbi kutatásban már megkérdezték az amerikaiakat, hogy mit gondolnak a mozik megnyitásáról, jegyet váltanak-e bármelyik vetítésre. Az eredmény megosztó volt, gyakorlatilag fele-fele arányban válaszoltak igennel és nemmel a megkérdezettek, ám a legújabb kutatás már sokkal aggasztóbb képet fest a jövőre nézve. Az amerikai mozilátogatók túlnyomó többsége nem tervezi, hogy beül a mozikban a jövőben, s ez nagyon sok mozi végét jelentheti.

Miközben a legnagyobb komplexumok a Tenet bemutatóját várják, amivel esetleg visszacsalogathatják a rajongókat a termekbe, addig sok amerikai nem biztos benne, hogy egyhamar bármire is beülne. A The Hollywood Reporter megbízásából a Morning Consult 2200 embert kérdezett meg, hogy mit gondol a mozikról, és ilyen rossz eredményre senki sem számított. A megkérdezettek mindössze 7%-a mondott igent, hogy beülne egy filmre a megnyitás után, míg a válaszadók 65%-a valószínűtlennek tartja. Az újranyitást követő két héttel is csak 8% válaszolt igennel a 56% mellett. Egy hónappal később sem lenne jobb az arány, 10 és 48 százalék. Ha pedig a 2020-as évet nézzük, akkor az eredmény 12% és 37% volt, ami még inkább aggodalomra adhat okot.

Múlt héten a Cinema City megnyitotta a kapukat, de nem túl rózsás itthon sem a helyzet. Bizonytalan, hogy meddig lehet itthon mozizni, mert új filmek nélkül sokáig ez nem tartható fenn. Nagyon bízunk benne, hogy változni fog a helyzet, mert ez katasztrófa lenne olyan vállalatok számára, mint az AMC és a Cineworld, amelyek már a járvány előtt is pénzügyi nehézségekkel küzdöttek. Nagyon sok múlhat azon, hogy a következő hetekben hogy alakulnak az események, mikor lesz vakcina a járványra, és a Tenet, illetve a Mulan mikor kerül a mozikba. [socialpoll id=”2661726″]

Total
6
Shares
Previous Article

J.J. Abrams gondozásában jöhet az új Constantine-film

Next Article

Csúszik a Mafia: Definitive Edition

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!