AMC Theatres

A legnagyobb amerikai mozilánc, az AMC nem biztos, hogy túléli a koronavírust, örökre lehúzhatják a rolót

Elemzők úgy gondolják, hogy az eladósodott AMC mozihálózat termei akár örökre zárva maradhatnak.

Elemzők úgy gondolják, hogy az eladósodott AMC mozihálózat termei akár örökre zárva maradhatnak.

A The Wrap jelentése szerint az AMC Entertainment hitelminősítése B-ről CCC-re lett visszaminősítve, ami azt jelenti, hogy egy küszöb választja el attól, hogy örökbe bezárja kapuit a rajongók előtt, mert nem valószínű, hogy átvészeli majd a koronavírus-járványt a hálózat. A COVID-19 világszerte szedi áldozatait, és alapjaiban változtatja meg a jövőt. A vírus után át kell értékelni a dolgokat.

Arra számítunk, hogy az AMC Entertainment Holdings cégcsoport mozijai zárva maradnak június után is az egész világra kiterjedő koronavírus-járvány következtében. Nem hisszük, hogy az AMC elegendő likviditási forrással rendelkezik ahhoz, hogy fedezni tudja a tavaly nyár óta tartó negatív pénzügyi folyamatokat.

Az elmúlt években a cég hatalmas adósságot halmozott fel, miután 2019 végén ötmilliárd dollár hiányt jelentett, és 149 millió dollár veszteségről számolt be. Az elmúlt években több felvásárlásra is sor került, köztük az Odeon Cinames hálózatot kebelezte be, ami elemzők szerint a legrosszabb döntésnek bizonyult, ami megkérdőjelezi a vállalat jövőjét, most pedig lehet az anyacéget is végleg felszámolják.

A helyzet nem túl rózsás az AMC előtt, nehéz megmondani, hogy sok más céggel együtt ebből hogy tud majd kilábalni, megmenekül-e az Észak-Amerika legnagyobb mozilánca. Most minden azon múlik, meddig húzódik el a járvány, meddig kell zárva tartani.

AMC Theatres
Total
7
Shares
Previous Article

Visszatér a Dark Pictures Anthology: Man of Medan ingyenes meghívója

Next Article
Thor: Sötét világ

KRITIKA: Thor: Sötét világ

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!