Wide Screen
Image default
Filmek

A legnagyobb amerikai mozilánc, az AMC nem biztos, hogy túléli a koronavírust, örökre lehúzhatják a rolót

Elemzők úgy gondolják, hogy az eladósodott AMC mozihálózat termei akár örökre zárva maradhatnak.

Elemzők úgy gondolják, hogy az eladósodott AMC mozihálózat termei akár örökre zárva maradhatnak.

A The Wrap jelentése szerint az AMC Entertainment hitelminősítése B-ről CCC-re lett visszaminősítve, ami azt jelenti, hogy egy küszöb választja el attól, hogy örökbe bezárja kapuit a rajongók előtt, mert nem valószínű, hogy átvészeli majd a koronavírus-járványt a hálózat. A COVID-19 világszerte szedi áldozatait, és alapjaiban változtatja meg a jövőt. A vírus után át kell értékelni a dolgokat.

Arra számítunk, hogy az AMC Entertainment Holdings cégcsoport mozijai zárva maradnak június után is az egész világra kiterjedő koronavírus-járvány következtében. Nem hisszük, hogy az AMC elegendő likviditási forrással rendelkezik ahhoz, hogy fedezni tudja a tavaly nyár óta tartó negatív pénzügyi folyamatokat.

Az elmúlt években a cég hatalmas adósságot halmozott fel, miután 2019 végén ötmilliárd dollár hiányt jelentett, és 149 millió dollár veszteségről számolt be. Az elmúlt években több felvásárlásra is sor került, köztük az Odeon Cinames hálózatot kebelezte be, ami elemzők szerint a legrosszabb döntésnek bizonyult, ami megkérdőjelezi a vállalat jövőjét, most pedig lehet az anyacéget is végleg felszámolják.

A helyzet nem túl rózsás az AMC előtt, nehéz megmondani, hogy sok más céggel együtt ebből hogy tud majd kilábalni, megmenekül-e az Észak-Amerika legnagyobb mozilánca. Most minden azon múlik, meddig húzódik el a járvány, meddig kell zárva tartani.

AMC Theatres

Még több a témában...

A Universal és az AMC 17 napra csökkentette a premier és a VOD megjelenési közötti ablakot

Kévés Bence Mihály

Egy friss kutatás szerint a mozik akár 2021 közepéig is zárva tarthatnak, miután a legtöbb idei film bemutatóját törölték

Kévés Bence Mihály

A közvéleménykutatók szerint az amerikaiak többsége nem hajlandó beülni a mozikba az újranyitás után

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat