x
Close


Közelgő események

Filmek

A Warner Bros. és az AMC megegyezett, így 2022-től kezdve a filmeket 45 napig csakis a mozikban fogják bemutatni

Hasonló megállapodásra került sor a Warner Bros. és a Cineworld között is.

A Warner Bros. és az AMC megegyezett, így 2022-től kezdve a filmeket 45 napig csakis a mozikban fogják bemutatni
  • PublishedAugust 10, 2021

Azt hiszem, hogy mindenkinek kedvező megállapodás született, s ennek nemcsak a mozik örülnek neki, de a stúdió is belátta, hogy a kezdeti lendület ellenére mégsem úgy működik a modelljük, ahogy gondolták. A Warner Bros. és az AMC Theatres megállapodott abban, hogy 2022-től kezdve a stúdió filmjeit 45 napig a mozikban fogják vetíteni, majd ezt követően felkerülhet az HBO Max streamingszolgáltatóra.

A COVID-19 mindent átírt. Miután világszerte bezártak a mozik, a stúdiók új lehetőségek után néztek, s az egyik alternatívát a streamingszolgáltatók jelentették. A WarnerMedia 2020 őszén mindenkit meglepett bejelentésével, hogy a 2021-es filmeket egyszerre fogják bemutatni a mozikban és az HBO Maxen. A legnagyobb mozihálózatok mellett a rendezők és producerek is felszólaltak, amiért a stúdió egyhangúan hozott meg ilyen fontos döntést. Bár kezdetben úgy tűnt, működik a hibrid-modell, mára azonban kijelenthetjük, hogy nem tud működni, főleg addig, amíg régiókra korlátozzák a hozzáférést – a legújabb terv szerint csak 2022 elején érkezik Magyarországra az HBO Max. A Disney is próbálkozott hasonlóval, ők Premier Access mellett tették le voksukat, vagyis 29,99 dolláros felárért cserébe a Disney+ streamingszolgáltató előfizetői hozzáférést kapnak a legújabb filmekhez, ám ez sem működik, ahogy kiderült a Fekete Özvegy és a Dzsungeltúra bemutatói után.

Jövőre minden más lesz. A Warner Bros. nagy éve lesz 2022, több nagy filmet is bemutatnak. Jövőre érkezik a The Batman, a The Flash, a Black Adam, a Legendás állatok 3. része, a Mátrix 4. és még sorolhatnánk. Tegnap pedig az AMC megerősítette, hogy jövő évtől a stúdió lemond a hibrid-modellről, s és visszatérnek a mozis bemutatókhoz. Az új szerződés értelmében 45 napig kizárólag a moziban mutatják be az új alkotásokat.

Adam Aron, az AMC elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott a hétfőn tartott negyedéves értekezleten jelentette be, hogy jövőre a Warner Bros. moziexkluzívvá teszi a filmjeit, s 45 napig nem teszik online elérhetővé azokat. Egyenesen örömteli pillanatnak nevezte, hogy így döntött a stúdió, s a mozik mellett döntött, ezzel is segítve az iparágat. Aron azt is elárulta, hogy a témában több nagy stúdióval is folytatnak hasonló megbeszélést. A vezető szerint ez az exkluzivitás jelentős mértékben hozzájárul, hogy sikeres filmes franchise-ok épüljenek.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.