Főoldal Filmek Az AMC moziláncnak nem tetszik a modell, hogy a Warner Bros. közvetlen HBO Maxon is bemutatja a 2021-es filmeket
Filmek

Az AMC moziláncnak nem tetszik a modell, hogy a Warner Bros. közvetlen HBO Maxon is bemutatja a 2021-es filmeket

Az AMC máris nemtetszését fejezte ki a Warner Bros. tervére.

485
AMC Theatres

A WarnerMedia sokakat megdöbbentett tegnapi bejelentésével, amikor bejelentették, hogy 2021-ben az HBO Max megérkezik Európába, köztük Magyarországra is, és ezzel együtt a 2021-es filmeket közvetlenül digitális formában is be fogják mutatni. Ez azt jelenti, hogy a Wonder Woman 1984 után a Tom és Jerry élőszereplős feldolgozás, a Mátrix 4., a Godzilla vs Kong, a The Suicide Squad – Öngyilkos osztag és a Dűne is a bemutató napjától elérhető lesz a mozikban és VOD-formában mindenféle extra költség nélkül.

Nem telt bele sok időbe, Észak-Amerika legnagyobb mozihálózata reagált is a hírre. Az AMC filmszínházak vezérigazgatója, Adam Aron úgy véli, hogy a 2021-es tervével és az HBO Max platformmal a Warner Bros. lemond a nagyobb jövedelemről. A Warner terve az, hogy a jövőre megjelenő 17 filmet egyszerre fogják bemutatni a mozikban és a streamingszolgáltatón, és online egy hónapig lesz elérhető. Egy hónap után a filmet törlik majd, és a filmet kizárólag a mozikban lehet megtekinteni.

A The Hollywood Reporter kérdezte a döntésről a vezérigazgatót, aki elmondta a lapnak, hogy nem ért egyet a döntéssel.

Nyilvánvalóan a filmstúdió divízió a profit egy részét fel kívánja áldozni a WarnerMedia, valamint ezek produkciós partnereit és filmrendezőket, hogy támogassák az HBO Max indulását. Ami pedig az AMC-t illeti, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a Warner ezt ne a mi kárunkra tegye. Agresszíven fogunk törekedni olyan gazdasági megállapodásra, ami megvédi az AMC színházakat.

Adam Aron

Aron állítása szerint az AMC azonnali és sürgető tárgyalásokat folytat a stúdióval, hogy mielőbb megoldást találjanak erre a problémára. Azt is elmondta, hogy az mozihálózat bízik benne, hogy sikerül dűlőre jutni ebben a kérdésben is. Ne felejtsük el, hogy tavasszal egyszer már balhé volt egy stúdió és moziláncok között, akkor a Universal Pictures akasztotta össze bajszát a Trollok a világ körül digitális bemutatójával. A Variety lett figyelmes, hogy a WarnerMedia bejelentése után áruba bocsátottak 200 millió részvényt 844 millió dollár összértékben, ami 17%-os részvényesést produkált a tőzsdén. A Cinemark 21%-os, az IMAX 7,3%-os, míg a Marcus Corporation 11%-os eséssel zárta a csütörtök délutánt.

Most a stúdiók és a világ abban bízik, hogy a vakcinákkal sikerül orvosolni a problémát, és hamarosan újra teljes gőzzel üzemelhetnek a mozik és az élményparkok.

HBO Max
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...