Regal

A 007 Nincs idő meghalni csúsztatása volt az utolsó csepp a pohárban: a Cineworld bezár minden mozit az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban

Beindult a dominó effektus.

Mint arról hétvégén már beszámoltunk nektek, a novemberre időzített 007 Nincs idő meghalni bemutatóját is törölték a 2020-as naptárból, így Daniel Craig utolsó dupla nullahetes ügynök küldetését csak jövő tavasszal láthatjuk a mozikban. Ezzel a döntéssel gyakorlatilag nem maradt bemutatni való film a következő időre, hiszen a Marvel Studios már korábban letett a Fekete Özvegy idei bemutatójáról.

A Variety, a The Sunday Times és több külföldi hírportál is arról értesült, hogy az Egyesült Királyságban és Írországban a legnagyobb és az Egyesült Amerikában a második legnagyobb mozihálózata, a Cineworld (Amerikában Regal Cinemas és Magyarországon a Cinema City) a következő héten bezárja az összes mozit. A Variety úgy tudja, hogy az intézkedés mind az 543 mozit érinti Észak-Amerikában, ami körülbelül 7000 filmvásznat érint. A The Sunday Times jelentésében 128 mozi bezárásáról beszélnek az Egyesült Királyságban és Írországban.

Ezek az intézkedések az új James Bond-film törlésével magyarázható, ez volt az utolsó csepp a pohárban. Miután a premiert 2021. áprilisára halasztotta a stúdió, gyakorlatilag nem maradt más választás, hiszen októbertől számítva az év végéig nem terveznek bemutatni egy blockbustert sem a moziban. Még a Wonder Woman 1984 alatt is rezeg a léc, a Dűne karácsonyi bemutatójára pedig végképp letettünk. Jól mutatja, hogy a Tenet után a legnagyobb hálózatok most arra számítottak, majd a Bonddal sikerült visszacsalogatni a nézőket, de a stúdiók közbeszóltak.

Miután bejárta a világot a hír, a Cineworld kiadott egy hivatalos sajtóközleményt is, melyben megerősítették, hogy a világjárványra való tekintettel bezárják a mozikat, bár fontolóra veszik, hogy az Egyesült Királyságban és az Államokban ideiglenesen zárják csak be. Azonban a végső döntést még nem hozták meg ezzel kapcsolatban.

A hír sokkolta a Cineworld alkalmazottjait, akik úgynevezett akciócsoportot hoztak létre Twitteren, amiben beszámoltak arról, hogy semmiféle megkeresés nem volt munkaadójuktól, egyoldalú döntés született a bezárásról. A The Sunday Times arra is rávilágított, hogy ez csaknem 5500 embert jelent, akik elvesztik az állásukat.

A Cineworld egy másik bejegyzésében arról írt, hogy 1,6 milliárd dolláros veszteséget könyvelhetnek el a COVID-19 miatt 2020 első felében. Amerika legnagyobb mozilánca, az AMC Theatre tavasszal már csődeljárás szélére került, teljesen eladósodtak az idei évben. Pletykák szerint a világ legnagyobb áruháza már ajánlatot tett, vagy készül, hogy felvásárolja a teljes hálózatot.

A Disney már jelezte, hogy a Lelki ismereteket novemberben szeretnék bemutatni a mozikban, és perpillanat még mindig decemberi időpont szerepel a Wonder Woman 1984 és a Dűne mellett, de ez bármelyik pillanatban változhat. A dolgok jelenlegi állása szerint sokkal valószínűbb, hogy csak 2021-ben kerülnek majd bemutatásra ezek az alkotások is. A Regal nem reagált a vetélytárs bejelentésére, a Deadline szerint kivárásra játszanak, rádiócsend van.

Cineworld
Total
1
Shares
Previous Article

Holnap jelentik be a Need For Speed: Hot Pursuit Remasteredet

Next Article

ELŐZETES: Hellish Quart

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!