Főoldal Filmek Az Amazon felvásárlással mentheti meg Amerika legnagyobb mozihálózatát, az AMC Theatre mozijait a csődtől
Filmek

Az Amazon felvásárlással mentheti meg Amerika legnagyobb mozihálózatát, az AMC Theatre mozijait a csődtől

Kezeljük pletykaként a most megjelent hírt, de az Amazon elvileg kinézte magának az AMC Theatre-t, s kész átvenni az irányítást.

441
AMC Theatres

Kezeljük pletykaként a most megjelent hírt, de az Amazon elvileg kinézte magának az AMC Theatre-t, s kész átvenni az irányítást.

A járvány hatására világszerte nehéz helyzetbe kerültek a mozik, hiszen március közepén bezárni kényszerültek, és még nagyon bizonytalan, hogy mikor nyithatnak ki újra, hiszen a stúdiók folyamatosan tolják el a bemutatókat, s a járvány is napról-napra változik. A legnehezebb helyzetbe a világ és Észak-Amerika legnagyobb mozihálózata, az AMC Theatre került, aki az évek során olyan adósságot halmozott fel, hogy csődeljárás közelébe került a vállalat. Az AMC Theatre jelen van Európában is, tulajdonukban van az Odeon Cinemaes hálózat is az Egyesült Királyság területén.

Az egyik legnagyobb angol lap, a Daily Mail értesülései szerint a világ legnagyobb online áruháza, az Amazon mentheti meg a csődtől az AMC Theatre mozijait, miután elkezdték kidolgozni a felvásárlás részleteit. A lap szerint a két fél már megkezdte a korai tárgyalásokat a felvásárlásról, de még nem tiszta, hogy mire jutottak az első találkozáson, és folytatódik-e, vagy megszakadtak az egyeztetések. Az elmúlt években Jeff Bezos kereskedelmi hálózata számos területre bevásárolta magát, megvásárolta a népszerű Whole Foods élelmiszerboltokat, és saját filmstúdiót alapított Amazon Studios név alatt, ami Oscar-díjat is bezsebelt A régi várossal. Az Amazon szerverpiacon is megvetette lábát, és saját streamingszolgáltatót indított Amazon Prime néven, ami jelenleg A Gyűrűk Ura-sorozaton dolgozik.

Amennyiben az Amazon átveszi a mozikat, az újabb nagy lépést jelent Hollywood felé, és ezzel együtt a világ legnagyobb mozihálózatát is behúzhatja, szóval még korai temetni a Universal Pictures filmjeit, miután az AMC Theatre és a stúdió összerúgta a port. Az Amazon modellje eddig minden területen sikert hozott, nehéz elképzelni, hogy éppen ebben a nehéz időszakban ne döntenének jól, másik oldalról pedig életmentő megoldást jelenthet a felvásárlás, hiszen még nem biztos, hogy ki tudnak nyitni a mozik a járvány után.

Hivatalosan még nem erősítették meg, ezért tartsuk kezünk ügyében a sótartót, de mindenképpen érdemes feljegyezni, hogy az Amazon ismét nagy lépésre szánta el magát, és komolyan szeretné belevetni magát a filmkészítésbe és terjesztésbe.

Amazon

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

A könyvelő
Filmek

A könyvelő folytatása az Amazonhoz került

Egyelőre nem tudni, hogy a stúdióváltás okoz-e további fennakadásokat.

Fallout
Előzetesek

Az Amazon egy előzetessel mutatta be a Fallout poszt-apokaliptikus világát

Végre láthatjuk, milyen lesz a Fallout élőszereplős sorozatadaptációja.