Főoldal Filmek Egy friss kutatás szerint a mozik akár 2021 közepéig is zárva tarthatnak, miután a legtöbb idei film bemutatóját törölték
Filmek

Egy friss kutatás szerint a mozik akár 2021 közepéig is zárva tarthatnak, miután a legtöbb idei film bemutatóját törölték

A helyzet sokkal durvább, mint azt gondolták.

189
AMC Theatre

Doug Creutz ügyvezető igazgató és vezető kutatás elemző osztott meg aggasztó híreket a mozik jövőjével kapcsolatban. Creutz kutatásában arra a következtetésre jutott, hogy a mozik többsége nem fog kinyitni 2021 közepéig, azaz innentől számítva nagyjából egy évig zárva tartanak még, miután a mozifilmek többségét elhalasztották, s a helyzetre való tekintettel nem valószínű, hogy a közeljövőben majd blockbustert mutatnak be.

Mikor március végén bezártak a mozik, még arról találgattak, hogy júniusban vagy júliusban fognak megnyitni a nagy moziláncok, azonban az elmúlt hetekben világossá vált, hogy ez nem kivitelezhető. A koronavírus-járvány ismét erőre kapott, és a Disney és a Warner Bros. is elhalasztotta a júliusra tervezett premiereket, és jelen állapot szerint még az augusztusi időpontot sem fogják tudni tartani. Egy korábbi bennfentes úgy fogalmazott, ha nem tudják nyáron bemutatni Christopher Nolan új filmjét, a Tenetet, akkor a mozik nem fognak kinyitni karácsonyig. Egy friss felmérés rámutatott, hogy a helyzet még ennél is súlyosabb.

A The Hollywood Reporter jelentéséből kiderült, amit a Disney egyik elemzője készített, hogy a helyzet mennyire súlyos:

Korábban úgy állapítottuk meg, hogy a COVID-19 terjedését sikerült megállítani, és a közösségi távolságtartással 2020 év végére jelentősen visszaszorítjuk. Most ezt az idővonalat kitoltuk legalább 2021 közepére. A helyzet továbbra is nagyon képlékeny, és ez nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a hatás még hosszabb ideig fennáll majd.

Most arra számítunk, hogy a hazai [amerikai] mozik 2021 közepéig zárva tartanak majd, részben azért, mert nem gondolnánk, hogy a stúdióknak érdekük lenne a legnagyobb filmeket bemutatni ilyen korlátozások között.

Doug Creutz

A vidám- és kalandparkokkal kapcsolatban sem jobb a helyzet. Bár a floridai Walt Disney World kalandparkot néhány napja megnyitották a látogatók előtt, azonban az elemző szerint nem sokáig tartható fenn ez, és rövidesen ismét be fog zárni. A Disneyland nem kockáztatta meg ezt, és változás sem várható, mivel Kaliforniában a dolgok nem jó irányba mennek. Természetesen a dolgok napról-napra változhatnak, sokan reménykednek, hogy hamarosan sikerül legyőzni a koronavírus-járványt, már csak azért is, mert az Egyesült Államokban és Oroszországban ígéretes vakcinatesztelések már az utolsó fázisba léptek.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

ETELE Cinema
Filmek

Miért pénteken mutatják be az új filmeket az észak-amerikai mozikban?

Magyarországon már csütörtökön játsszák az új filmeket, de az USA-ban csak pénteken.

Warner Bros.
Filmek

A Warner Bros. és az AMC megegyezett, így 2022-től kezdve a filmeket 45 napig csakis a mozikban fogják bemutatni

Hasonló megállapodásra került sor a Warner Bros. és a Cineworld között is.

Filmek

Pénteken elérte a négymilliót a beoltottak száma, ezért május 1-től nyitnak az art mozik

Az Art-Mozi Egyesület sajtóközleménye szerint május 1-től nyitnak a mozik.

AMC
Filmek

Így vágnak vissza a mozik a WarnerMedia 2021-es bejelentésére

A WarnerMedia nagy árat fog fizetni ezért.