Főoldal Filmek Egy stúdióbennfentes úgy gondolja, ha elhalasztják a Tenetet, akkor karácsonyig zárva maradnak a mozik
Filmek

Egy stúdióbennfentes úgy gondolja, ha elhalasztják a Tenetet, akkor karácsonyig zárva maradnak a mozik

A világ szeme most a Teneten van, mert ha a Warrner eltolja vagy megbukik a film, akkor nem valószínű, hogy karácsonyig látunk filmet a mozikban.

450
Tenet
Forrás: Warner Bros.

A világ szeme most a Teneten van, mert ha a Warrner eltolja vagy megbukik a film, akkor nem valószínű, hogy karácsonyig látunk filmet a mozikban.

Minden reményünk a júliusra kitűzött Tenetben van, miután Christopher Nolan rendező továbbra is kitart amellett, hogy még a koronavírus-járvány ellenére se tolják el a bemutatót. Bár a Warner Bros. a nagyobb kasszasikereket már eltolta egy későbbi időpontra (köztük a Wonder Woman 1984-et), a Tenet neve mellett még mindig július közepe szerepel, s sokan úgy számolnak ezzel a bemutatóval, mint az újrakezdéssel. Köztük az AMC Theatre is erre időzítette be az újranyitást.

Sokan bíznak benne, miközben egymásnak ellentmondó hírekről is lehet olvasni, és sajnos lehetetlen megjósolni, hogy milyen állapot lesz két hónap múlva, s valóban jegyet válthatunk-e Nolan új filmjére. A mostani állapotok mellett erre nem vennék rá mérget, és amennyiben Los Angeles és New York város mozijai nem nyitnak ki addigra, akkor a Warner Bros. jó eséllyel eltolja a bemutatót az év későbbi felére, vagy akár 2021-re.

A világ még nem dől össze, ha nem nyitnak ki a mozik, azonban a The Washington Post rámutatott valami olyanra, ami döntő hatással lehet a teljes filmiparra. Egy névtelen stúdióvezető azt mérlegelte a lapnak, hogy a Tenet esetleges halasztása akár azt is eredményezheti, hogy karácsonyig zárva tartanak majd a mozik.

Ha a Tenet nem jön ki vagy nem lesz sikeres, minden más cég hazamegy, és karácsonyig nem lesz film.

Nagyon vadnak tűnhet elsőre, de elég csak megnézni a Sony Pictures és a Universal Pictures programfüzetét, a két stúdió nem is próbálja 2020-ban műsorra tűzni blockbustereit, a Venom, a Morbius és a Szellemirók mind-mind egy évet késnek, és a Universal is egy évvel eltolta a Halálos iramban 9. bemutatóját. Bob Chapek a Disney frissen kinevezett elnök-vezérigazgatója is óvatosan fogalmazott, bár a Mulant július végére halasztották, de figyelemmel kísérik majd a Tenet premierjét, s ha úgy látják, akkor törlik a bemutatót.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Oppenheimer
Filmek

Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?

Mennyi volt Christopher Nolan fizetése az Oppenheimer után, ami tarolt az idei...

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan már a következő filmjén dolgozik, ami egy tévésorozat feldolgozása lehet

Az Oscar után Christopher Nolan már a következő film forgatókönyvét írja.

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan horrorfilmet rendezne

Mi lesz Christopher Nolan következő filmje?