Főoldal Játékok Végleges, Ultimate kiadást kap a Cyberpunk 2077
Játékok

Végleges, Ultimate kiadást kap a Cyberpunk 2077

A lemezes formában is kapható kiadás az alapjáték mellett a Phantom Liberty kiegészítőt is tartalmazza.

440
Cyberpunk 2077 Phantom Liberty
Forrás: CD Projekt

November 21-én jelentette be a CD Projekt, hogy a Cyberpunk 2077 egy Ultimate Edition néven hamarosan a boltok polcaira kerül. A lemezes formában is elérhető kiadás az alapjátékon túl tartalmazza majd a nemrég megjelent Phantom Liberty kiegészítőt és az összes egyéb DLC-t, ami a játékhoz megjelent. A Cyberpunk 2077: Ultimate Edition PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re lesz elérhető december 5-étől.

Hosszú volt az útja a Cyberpunk 2077-nek, mióta 2020 végén megjelent. Az asztali szerepjáték alapján készült nyitott világú akció-RPG a CD Projekt eddigi legnagyobb vállalása volt. A The Witcher-játékokról elhíresült lengyel fejlesztő új játékát óriási várakozás övezte, amelyhez irreális elvárások és túlzott marketing párosult. A szoftver viszont több csúszás után jelent meg és egyáltalán nem volt kész állapotban. Az előző generációs konzolokon (PS4, Xbox One) gyakorlatilag játszhatatlan volt, de a jelengenerációs konzolokon és PC-in is komoly gondokkal küszködött. A CD Projekt RED csapata viszont nem hagyta magára és a kitartó játékosok támogatásával folyamatosan javították a szoftvert, amelyet két év után sikerült kijavítaniuk, befejezniük. A játékosok bizalmát a cég felé mutatja, hogy a Cyberpunk 2077-ből már 25 millió példány kelt el világszerte.

A játékhoz eközben elkészült egy külön megvásárolható kiegészítő, a Phantom Liberty, amely idén szeptember 25-én jelent meg. A kiegészítő mellé a játék egy hatalmas változáson esett át, hiszen a 2.0-ás frissítés alapjaiban változtatta meg az eddigi játékmenetet és a grafikát is sokkal magasabb szintre emelte. Új dinamikus képességfát, vadiúj járműharcokat, továbbfejlesztett ellenségeket és mesterséges intelligenciát is kapott a Night City rendőrsége. Az új Ultimate kiadás ezt a sok tartalmat foglalja magába, amellyel a Cyberpunk 2077 legteljesebb, végső kiadását tarthatja kezében a játékos. Az új változat áráról még nem esett szó, de tekintve, hogy az alapjáték és a Phantom Liberty együtt jelenleg 89 Euróba (kb. 33.700 Ft) kerül, így legalább 60-70 eurós árszabásra kell számítaniuk a vásárlóknak, ha szeretnék a Cyberpunk 2077: Ultimate Editiont a fa alá.

A Cyberpunk 2077 a nem túl távoli sötét jövőben játszódik. Night City, a bűn városa a főhelyszín, ahol a polgárokat a kormányok helyett a multinacionális vállalatok uralják. Az emberek különféle kibernetikus technológiákkal módosítják testüket, miközben a kibernet a mesterséges intelligenciák terepe. A Phantom Liberty ezt a történetet egészíti ki egy kém-thrillerbe ágyazva, amely a város Dogtown nevű fallal körülvett kerületében játszódik. A játékos ebbe a világba csöppen és a főhős, V szemén keresztül éli át az eseményeket, aki egy kibernetikai eszközökkel feljavított zsoldos. A lebilincselő történet a túlélésért folytatott harcról szól, amelyben nagyon sokat számít a játékos döntése, miközben akciódús belső nézetes harcokban vehetünk részt. A Cyberpunk 2077 megannyi remekül megírt karaktert vonultat fel, mint a Keanu Reeves által alakított lázadó rocker, Johnny Silverhand, vagy a kormányügynök, Solomon Reed, akit Idris Elba testesít meg a játékban.

Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand
Forrás: CD Projekt
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...