Főoldal Játékok Cyberpunk 2077 botrány: Tettünk egy ígéretet a játékosoknak…
Játékok

Cyberpunk 2077 botrány: Tettünk egy ígéretet a játékosoknak…

A CD Projekt RED pénzügyi igazgatója szerint most nem számítanak a költségek.

654
V

Koránt sem úgy rajtolt a Cyberpunk 2077, ahogy azt a világ várta tőle. Félreértés ne essék, tartalmilag megint egy zseniális játékot prezentáltak nekünk a lengyelek, azonban a technikai megvalósításba már kisebb-nagyobb (inkább nagyobb) hibák csúsztak. Egészen odáig fajult az egész, hogy az alap PS4-en és a sima Xbox One-on szinte játszhatatlan a dolog.

Nagyon elmosódott textúrákat kapunk, kevés emberrel az utcákon, néhol már-már előző generációt idéző vizualitással. A helyzet nem sokkal jobb Xbox One X-en és PS4 Pro-n sem, azonban ott már egy fokkal azért élvezhetőbb. Nem maradtak ki a mókából az új generációs konzolok sem, igaz a Series X hatalmas hibáit már orvosolták egy frissítéssel és a PS5-ön a többihez képest még egészen élvezhető is a tálalás, sokszor hozza a stabil 60fps-t, legtöbbször azonban csak 1440P felbontásban.

Mint tesztünkből is kiderült, alapvetően egy jó móka lenne a Cyberpunk, azonban ekkora hibákat igazán nehéz elnézni a CD Projekt Red fejlesztőinak. A pénzügyi igazgatójuknak most ebben az ügyben kellett hogy megszólaljon:

Sajnos nem oszthatom meg veletek, mennyit fogunk költeni a játék foltozgatására, azonban azt elmondhatom, ez az összeg már nem oszt-nem szoroz az eddig elköltöttekhez képest. Nem lehet kérdés, rendbe akarjuk tenni a Cyberpunkot, ugyanis tettünk egy ígéretet a játékosoknak és tartjuk magunkat ehhez.

Reméljük az idők során tényleg sikerül majd annyira helyrerakni az alkotást, hogy a megérdemelt helyét töltse be a játékosok szívében. Addig is arra biztat a kiadó, hogyha valaki nem tudja ezeket a patcheket kivárni, nyugodtan kérje vissza a pénzét onnan, ahonnan vette a művet. Nektek milyen élményetek van a Cyberpunkkal kapcsolatban? Találtatok nagyobb hibákat benne?

cyberpunk2077 credit cdprojektred@2000x1270
Szerző
Héja Szabolcs

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...