Főoldal Játékok PC Túlmelegedhet a PC-nk a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty kiegészítőjétől?
PC

Túlmelegedhet a PC-nk a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty kiegészítőjétől?

A CD Projekt fejlesztője szerint az új kiegészítő előtt nem árt ellenőrizni a PC-nk stabilitását.

424
Cyberpunk 2077 Judy

Kevesebb, mint két hét és jön a Cyberpunk 2077 első teljes értékű kiegészítője, a Phantom Liberty. A CD Projekt RPG-je kapott már hideget-meleget, de az elmondható, hogy a botrányos állapotú megjelenése után nagyon szépen rendbe tették a szoftvert, amely ma már jól fut, legalább is PC-n és új generációs konzolokon.

A Phantom Liberty kiegészítő nem csak új tartalmakat, karaktereket és történetet vezet be, de jelentősen megváltoztatja majd az alapjátékot, számos új elemmel bővül, változik a nyitott világú szerepjáték. A kiegészítő a 2.0-ás frissítéssel érkezik, amelyet ingyenesen megkapnak azok is, akik csak az alapjátékkal rendelkeznek. A fejlesztők már korábban elmondták, hogy az új patch jelentősen megemeli a szoftver gépigényét, éppen ezért ezt már nem adják ki az előző generációs konzolokra (PS4, Xbox One), hanem csak új generációs konzolokra (PS5, Xbox Series X/S) és PC-re.

A PC tulajdonosoknak már korábban közzé tették az új gépigényt, amelyhez valóban erős gép kell, még alacsony beállítások mellett is. Szeptember 11-én írta ki X oldalán Filip Pierściński, a CD Projekt RED vezető programozója, hogy a 2.0 és a Phantom Liberty futtatása előtt mindenképpen ellenőrizzük a PC-nk hűtését, stabilitását. Ugyanis állítása szerint még egy 8 magos processzort is 90%-on fog terhelni a szoftver, amely akár túlmelegedéshez is vezethet. Mindezt a 90-es évek egyik híres német elektronikus zenei együttesével, a Scooter – Fire című számával illusztrálta. Ez azért elég meglepő kijelentés a fejlesztőtől. Azt azonban nem részletezte, hogy milyen grafikai felbontás vagy egyéb beállítás (ray és path tracing, DLSS) mellett érzékelhető ez.

A programozó rá egy napra gyorsan igyekezett korrigálni újabb posztjában, hogy ő csak felakarta hívni a figyelmet a PC hűtőrendszerének karbantartására és rendszeres ellenőrzésére. Szerinte a 2.0-ás patch és a Phantom Liberty sem fogja megolvasztani a PC-nket és a játék jól fog futni az ajánlott hardvereken.

Reméljük azért sikerült jól optimalizálnia a lengyel fejlesztőnek a szoftvert és nem úgy járunk megint, mint a három évvel korábbi megjelenésnél. Ám nem a CD Projekt az egyedüli játékfejlesztő, akik az újabb PC hardverek vásárlását ajánlják játékukhoz. A Bethesda fejlesztője, Todd Howard is azt javasolta a játékosoknak, amikor a Starfield PC-s optimalizáltságát kritizálták, hogy vegyenek inkább újabb, erősebb hardvert.

A Cyberpunk 2077: Phantom Liberty szeptember 26-án érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re. A 2.0-ás patch pár nappal előtte várható.

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand
Játékok

CD Projekt: „A Cyberpunk 2077 csak bemelegítés volt”

A CD Projekt fejlesztője szerint a Cyberpunk 2077 csak a kezdet volt,...

CD Projekt The Witcher Cyberpunk
Játékok

Min dolgozik a CD Projekt?

Összeszedtük a CD Projekt készülő játékait.

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty
Játékok

Végleges, Ultimate kiadást kap a Cyberpunk 2077

A lemezes formában is kapható kiadás az alapjáték mellett a Phantom Liberty...