Főoldal BREAKING Már 6 millióan játszanak a Starfielddel
BREAKINGJátékok

Már 6 millióan játszanak a Starfielddel

Óriási siker lett a Bethesda új, űrutazós szerepjátéka.

307
Starfield

Szeptember 6-án jelent meg az Xbox Game Studios alá tartozó Bethesda legújabb játéka, a Starfield. A Fallout és a The Elder Scrolls játékok után, Todd Howard csapata egy teljesen új scifi világot alkotott, amely nagyban merít a NASA űrprogramjáról. A szerepjátékot hatalmas várakozás övezte és a Microsoft is kiemelten kezelte, hiszen hosszú idő után ez az első komolyabb Xbox exkluzív játékuk. A Starfield kizárólag PC-re és Xbox Series X/S konzolokra jelent meg és már az első naptól elérhető az Xbox Game Pass előfizetők számára.

A játék sikerét jelzi, hogy a hivatalos X oldalukon egy nappal a megjelenés után közzé tették, hogy a Starfielddel már 6 millióan játszanak, tehát minimum ennyi kelt el a szoftverből. Nem sokkal előtte az Xbox Game Studios vezérigazgatója, Phil Spencer is közölte, hogy a játék átlépte az 1 milliós egyidejű játékos számát minden platformon. Steamen pedig már 269 ezer játékos kalandozott egyszerre a Starfieldben. A játék emellett jó kritikákat kapott a sajtótól és a játékosok is kedvelték.

Aggodalomra azért volt okunk, hiszen a Bethesda korábbi játékai, mint a 2018-as Fallout 76 nagyon rossz állapotban jelentek meg. A kritikusok és a játékosok sem kedveltek túlzottan, ám a csapat évek alatt kijavította a szoftver, így az végül elérte a 11 millió játékost 2021-re. A legutóbbi nagyobb sikerük, a 2015-ös Fallout 4 volt, amely 750 milliót hozott a vállalatnak. A Bethesda legnagyobb sikere eddig a The Elder Scrolls V: Skyrim volt, amelyből 2011-es megjelenése óta 60 millió példány kelt el és máig nagyon népszerű, folyamatosan adják ki újabb platformokra.

A Starfield tehát hosszú idő óta az első igazán nagy siker nem csak a Bethesda, de a Microsoft számára is. 2021 márciusában vásárolta fel a redmondi vállalat a ZeniMax Mediát 8,1 milliárd dollárért, amely alá a Bethesda is tartozik. Azóta a stúdió új játékai már Xbox exkluzív címként érkeznek, ráadásul az is kiderült, hogy a felvásárlás mögött a Starfield exkluzivitása is kiemelt fontosságú volt. Hiába az Xbox Game Pass sikere, azért a Microsoftnak továbbra is szüksége van sikeres exkluzív játékokra a konzoljára, tekintve, hogy a Halo: Infinite és a Redfall milyen csúfos bukások voltak. A Microsoft vetélytársa, a Sony is felfigyelt a Starfieldre, hiszen ugyanarra a napra időzítették a Larian Studios idei nagy sikerjátékának, a Baldur’s Gate 3 PS5-ös megjelenését. A Microsoft pedig további nagy játékokkal készül még, nem beszélve az Activision Blizzard felvásárlásáról.

Starfield
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Assassin's Creed Mirage
Játékok

Assassin’s Creed Mirage teszt

Az orgyilkos széria legújabb része visszanyúlt az alapokhoz.

Blizzard Odyssey
Játékok

Új túlélős játékon dolgozik a Blizzard?

A legújabb pletykák szerint 2027-ben érkezhet a Blizzard új túlélős játéka.

EA Sports FC 24
Játékok

Kevesebb fogyott az új EA Sports FC-ből, mint tavaly a FIFA 23-ból

Az EA Sports FC 24 a brit eladási listákon a második helyre...

Tom Clancy
Játékok

Tom Clancy munkássága és szórakoztatóipari öröksége – 1. rész: a kezdetek és a hőskorszak

A Tom Clancy, mint a videójáték-ipar egyik meghatározó szereplője.