Főoldal Játékok Még legalább öt év, mire elkészül a The Elder Scrolls VI
Játékok

Még legalább öt év, mire elkészül a The Elder Scrolls VI

Leghamarabb 2028-ban érkezhet a Skyrim folytatása.

243
The Elder Scrolls VI

A hír az FTC vs Microsoft perről érkezett, amely azután jött létre, hogy az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission, FTC) blokkolta az Activision Blizzard felvásárlását a Microsoftnál. Június 23-án bírósági meghallgatáson vett részt Phil Spencer, az Xbox Game Studios vezérigazgatója, aki számos érdekes infót osztott meg az Xbox háza tájáról.

Az FTC jogi képviselője a Bethesda játékok konzol exkluzivitásáról kérdezte Spencert, majd szóba került a készülő The Elder Scrolls VI is.

Az Elder Scrolls VI annyira messze van – nehéz megmondani, hogy milyen platformokon fog megjelenni. Ugyanaz a csapat fejezi be a Starfieldet, ami idén szeptemberben jelenik meg. Szóval egy olyan játékról beszélünk, ami több mint öt év múlva jelenik meg.

– mondta az Xbox vezérigazgatója.

Arról, hogy a játék mely platformokon jelenik meg, illetve Xbox konzol exkluzív lesz, Spencer a következőket mondta:

Azt hiszem, egy kicsit nem voltunk tisztában azzal, hogy milyen platformokon fog megjelenni, tekintve, hogy milyen messze van a játék.

– mondta Phil Spencer.

Az Xbox vezérigazgatója ellentmondásos válaszokat adott, ugyanis 2021-ben volt egy interjúja a GQ-val, ahol azt felelte, hogy a The Elder Scrolls VI Xbox exkluzív játék lesz, tehát nem jelenik meg PlayStationre.

A The Elder Scrolls VI-ot még 2018-ban jelentette be a Bethesda Game Studios. A nagy sikerű előző rész, a The Elder Scrolls V: Skyrim minden idők egyik legjobban fogyó open world RPG játéka volt, 2011-es megjelenése óta közel 60 millió példányban kelt el, amely annak is köszönhető, hogy minden létező platformra kiadták. Azonban a Microsoft 2020-ban felvásárolta a ZeniMax Mediát, amely alá a Bethesda is tartozik és az azóta megjelent játékaikat, mint a Redfall vagy a Starfield már Xbox exkluzívvá tették, ezek nem jelentek meg PlayStationre.

Mindenesetre még jó sokat kell várniuk a The Elder Scrolls rajongóinak a következő részre. A Bethesda idén szeptemberben adja ki a Starfieldet. A Skyrim folytatásán csak ezután kezdenek el dolgozni. Kérdés, hogy vajon tényleg csak PC-re és Xbox-ra érkezik?

The Elder Scrolls V Skyrim
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.

Microsoft Xbox
Játékok

Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy mely Xbox-játékok jönnek a rivális konzolokra.

Xbox Games
Xbox

[Hivatalos] Xbox játékok érkeznek PlayStationre és Nintendo Switch-re

Négy megnem nevezett Xbox-játék érkezik a rivális konzolokra.