Főoldal Játékok Hatalmas siker lett PC-n a Baldur’s Gate 3, egekben vannak az előrendelések PS5-re
Játékok

Hatalmas siker lett PC-n a Baldur’s Gate 3, egekben vannak az előrendelések PS5-re

Az új szerepjáték rendkívül népszerű lett PC-n és rengetegen rendelték elő PS5-re is.

46
Baldur's Gate 3 PC

Ahogy korábban írtuk augusztus 3-ára hozták előre a Baldur’s Gate 3 PC-s megjelenését, míg a PS5-ös változatot szeptemberre tolták el. A PC-s változat rendkívül népszerű lett a játékosok között, a SteamDB mérései szerint rekordokat döntöget a szoftver. Jelenleg is közel 321ezren játsszák és volt, hogy több mint 814 ezren játszották egyidejűleg a Steam felületén, amely komoly eredmény. Csak összehasonlításként az idei év másik nagy slágere, a Harry Potter világában játszódó Hogwarts Legacy esetében ez a szám 879 ezer volt.

A játékot fejlesztő belga Larian Studios egy tapasztalt csapat az RPG-k világában, hiszen az ő nevükhöz fűződik a Divinity széria, amelyhez hét játékot adtak ki korábban. Az eredeti két Baldur’s Gate játékért a legendás BioWare felelt, a játék pedig a közismert Dungeons & Dragons asztali szerepjáték Forgotten Realms nevű kampányához kapcsolódik. A Larian odaadással és lelkiismerettel nyúlt egy ilyen ismert és közkedvelt RPG-hez, amely meglátszik a végeredményen. Többszáz órányi szerepjátékot kínál, egy rendkívül részletesen kidolgozott fantasy világ és játékmenet fogadja a játékost. A PC-s verzió alapján már többen az év játékának kiáltották ki.

A PC-s változatot látva játékosok tömegei kezdték előrendelni a szoftvert PS5-re. A PlayStation Store adatai szerint jelenleg a Baldur’s Gate 3 vezet az eladásokban. Ráadásul a drágább, 79,99 dolláros Digital Deluxe Edition vezet. Olyan nagy nevű idén megjelenő játékokat szorított maga mögé a platformon, mint az EA SPORTS FC 24, a Madden NFL 24, a Mortal Kombat 1, az Assassin’s Creed Mirage vagy a kifejezetten PS5 exkluzív Marvel’s Spider-Man 2. Már nem kell sokat várni, ugyanis szeptember 6-án jön is a játék PS5-re, sajnos az Xbox Series változat csak jóval később, valamikor 2024-ben várható.

Baldur's Gate 3 PC
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Microsoft Activision Blizzard
BREAKINGJátékok

A brit versenyhivatal jóváhagyta a Microsoftnak az Activision Blizzard felvásárlását

A CMA döntésével az utolsó akadály is elhárult, hogy az Activision Blizzard...

Tom Clancy's The Division 2
BREAKINGJátékok

Készül a Tom Clancy’s The Division 3

A Ubisoft egy sajtóközleményben leplezte le, hogy készül a poszt apokaliptikus széria...

Shadow of the Tomb Raider
Játékok

Korábban tagadták, ám mégis leépítés zajlik a Tomb Raider fejlesztőjénél

A Crystal Dynamics-től már tíz alkalmazott távozott.

Baldur's Gate 3
Játékok

Baldur’s Gate 3 teszt

A Larian Studios megcsinálta az év játékát?