Főoldal BREAKING Előrébb hozták a Baldur’s Gate 3 megjelenését PC-n, a PS5-ös változat viszont csúszik
BREAKINGJátékok

Előrébb hozták a Baldur’s Gate 3 megjelenését PC-n, a PS5-ös változat viszont csúszik

A fantasy RPG augusztus 3-án jön PC-re, PS5-re viszont szeptember 6-án várható.

16
Baldur's Gate 3

Február 23-án erősítették meg, hogy a Baldur’s Gate 3 idén augusztus 31-én érkezik PC-re és PS5-re. A játékon már lassan hat éve dolgozik a Divinity szériáról ismert Larian Studios és PC-n már egy ideje elérhető a korai változata is a szoftvernek. Az eredeti két Baldur’s Gate játék még az ezredfordulón jelent meg a legendás BioWare-nél, a játékok története hivatalosan is része a Dungeons & Dragons Forgotten Realms kampányának.

A körökre osztott fantasy RPG játék PC-s változata nagyon pozitív visszajelzéseket kapott a játékosok felől. Június 29-én a fejlesztők bejelentették, hogy változik az eredeti megjelenési dátum. A PC-s változatot előrébb hozták négy héttel augusztus 3-ára, a PS5-ös verziót viszont eltolták szeptember 6-ára.

A közleményben kitérnek arra, hogy a játékot a legjobb technikai színvonalban szeretnék kiadni, hiszen PS5-ön a 60 fps-t célozták be, ehhez viszont még dolgozniuk kell. A szerepjáték ugyanis igen nagy és komplex, a fejlesztők szerint akkora, mintha megháromszoroznánk a teljes A Gyűrűk ura-trilógiát. A játék ugyanis 174 órányi előre rögzített filmes átvezetőt tartalmaz, amely kétszer olyan hosszú, mint a Trónok harca összes évada együttvéve. Mindezt csak tetézi az a tengernyi választási lehetőség, amelyet a szerepjáték kínál. A szoftver nem csak egyjátékos, hanem multiplayert is kap, amelyet online, coopban és osztott képernyőn is játszhatunk. Erről többet árulnak majd el a július 7-én tartandó Panel From Hell: Release Showcase keretein belül.

A csapat tervezi kiadni a játékot Xbox-ra is, azonban erre még várniuk kell a konzol birtokosainak, ugyanis a játékot még nem sikerült úgy átalakítani, hogy a multiplayer is megfelelően fusson az Xbox Series X/S ökoszisztémáján. A Mac OS változat is tervben van, ennek a megjelenési dátumát hamarosan közlik.
A megjelenési dátum változásában a technikai problémákon kívül a zsúfolt időszak is közre játszhat, hiszen augusztus végén jön az Armored Core 6 Fires of Rubicon, illetve szintén szeptember 6-án jelenik meg a Starfield.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Microsoft Activision Blizzard
BREAKINGJátékok

A brit versenyhivatal jóváhagyta a Microsoftnak az Activision Blizzard felvásárlását

A CMA döntésével az utolsó akadály is elhárult, hogy az Activision Blizzard...

Tom Clancy's The Division 2
BREAKINGJátékok

Készül a Tom Clancy’s The Division 3

A Ubisoft egy sajtóközleményben leplezte le, hogy készül a poszt apokaliptikus széria...

Shadow of the Tomb Raider
Játékok

Korábban tagadták, ám mégis leépítés zajlik a Tomb Raider fejlesztőjénél

A Crystal Dynamics-től már tíz alkalmazott távozott.

Baldur's Gate 3
Játékok

Baldur’s Gate 3 teszt

A Larian Studios megcsinálta az év játékát?