Főoldal Játékok Teljesen átalakul a Cyberpunk 2077 játékmenete
Játékok

Teljesen átalakul a Cyberpunk 2077 játékmenete

Az új Phantom Liberty c. kiegészítő alapjaiban változtatja meg az eddigi játékot.

293
Cyberpunk 2077 Phantom Liberty
Forrás: CD Projekt

Augusztus 22-én tartották a 2023-as Gamescom Opening Night Live showját. A nyitórendezvényen egy részletes betekintőt kaphattunk a szeptemberben érkező Cyberpunk 2077: Phantom Liberty című új kiegészítőhöz. A Cyberpunk 2077 három éve igen szerencsétlen módon, rossz állapotban jelent meg, azonban a lengyel fejlesztő CD Projekt RED azóta kijavította és befejezte a szoftvert. Most már egy játszható, jól működő játék érzetét kelti, legalábbis PC-n és új generációs konzolokon.

A CD Projekt már korábban is elmondta, hogy a Phantom Liberty kiegészítő jelentősen megváltoztatja az eddig ismert játékot. A kiegészítő a 2.0-ás frissítéssel érkezik, amely az alapjátékot is módosítja. A Gamescomon levetített gameplay videóban most végre mozgás közben is láthattuk ezeket az újításokat, amely alapján nagyon izgalmas dolgoknak nézünk elébe.

A videó szerint teljesen újra dizájnolták a Cyberware képességfát. Újfajta fegyverboltok és fegyverek várnak ránk. A perkeknek nagyobb jelentősége lesz a harcokban és rengeteg új képességet adhatnak. A közelharcok mellett a járművekkel is lehet mostantól harcolni. Autónkat lövegekkel szerelhetjük fel és V képes lesz az ablakon kihajolva visszalőni üldözőre. A motorról is lehet harcolni majd, ráadásul távolról is átvehetjük az irányítást a jármű felett. Night City rendőrsége az NCPD is átalakul, egy újfajta körözési rendszer kerül be, a rendőrség várhatóan sokkal ügyesebb lesz.

A kiegészítő egy teljesen új történet lesz, amely folytatja az alapjáték történetét V-vel és Johnny Silverhanddel a főszerepben. A történetnek más tónusa lesz, egy kémthriller, amelyben az Új Amerikai Egyesült Államok sötét ügyei kapják a főszerepet. Night City egy újabb területét az alvilági Dogtown negyedben kalandozhatunk majd. A Phantom Liberty emeli a játék rendszerkövetelményeit, ezért előző generációs konzolokra (PS4, Xbox One) már nem jelenik meg.

A Cyberpunk 2077: Phantom Liberty szeptember 26-án érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand
Játékok

CD Projekt: „A Cyberpunk 2077 csak bemelegítés volt”

A CD Projekt fejlesztője szerint a Cyberpunk 2077 csak a kezdet volt,...

CD Projekt The Witcher Cyberpunk
Játékok

Min dolgozik a CD Projekt?

Összeszedtük a CD Projekt készülő játékait.

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty
Játékok

Végleges, Ultimate kiadást kap a Cyberpunk 2077

A lemezes formában is kapható kiadás az alapjáték mellett a Phantom Liberty...