Főoldal Játékok Teljesen átalakul a Cyberpunk 2077 játékmenete
Játékok

Teljesen átalakul a Cyberpunk 2077 játékmenete

Az új Phantom Liberty c. kiegészítő alapjaiban változtatja meg az eddigi játékot.

101
Cyberpunk 2077 Phantom Liberty

Augusztus 22-én tartották a 2023-as Gamescom Opening Night Live showját. A nyitórendezvényen egy részletes betekintőt kaphattunk a szeptemberben érkező Cyberpunk 2077: Phantom Liberty című új kiegészítőhöz. A Cyberpunk 2077 három éve igen szerencsétlen módon, rossz állapotban jelent meg, azonban a lengyel fejlesztő CD Projekt RED azóta kijavította és befejezte a szoftvert. Most már egy játszható, jól működő játék érzetét kelti, legalábbis PC-n és új generációs konzolokon.

A CD Projekt már korábban is elmondta, hogy a Phantom Liberty kiegészítő jelentősen megváltoztatja az eddig ismert játékot. A kiegészítő a 2.0-ás frissítéssel érkezik, amely az alapjátékot is módosítja. A Gamescomon levetített gameplay videóban most végre mozgás közben is láthattuk ezeket az újításokat, amely alapján nagyon izgalmas dolgoknak nézünk elébe.

A videó szerint teljesen újra dizájnolták a Cyberware képességfát. Újfajta fegyverboltok és fegyverek várnak ránk. A perkeknek nagyobb jelentősége lesz a harcokban és rengeteg új képességet adhatnak. A közelharcok mellett a járművekkel is lehet mostantól harcolni. Autónkat lövegekkel szerelhetjük fel és V képes lesz az ablakon kihajolva visszalőni üldözőre. A motorról is lehet harcolni majd, ráadásul távolról is átvehetjük az irányítást a jármű felett. Night City rendőrsége az NCPD is átalakul, egy újfajta körözési rendszer kerül be, a rendőrség várhatóan sokkal ügyesebb lesz.

A kiegészítő egy teljesen új történet lesz, amely folytatja az alapjáték történetét V-vel és Johnny Silverhanddel a főszerepben. A történetnek más tónusa lesz, egy kémthriller, amelyben az Új Amerikai Egyesült Államok sötét ügyei kapják a főszerepet. Night City egy újabb területét az alvilági Dogtown negyedben kalandozhatunk majd. A Phantom Liberty emeli a játék rendszerkövetelményeit, ezért előző generációs konzolokra (PS4, Xbox One) már nem jelenik meg.

A Cyberpunk 2077: Phantom Liberty szeptember 26-án érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

%s Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Microsoft Activision Blizzard
BREAKINGJátékok

A brit versenyhivatal jóváhagyta a Microsoftnak az Activision Blizzard felvásárlását

A CMA döntésével az utolsó akadály is elhárult, hogy az Activision Blizzard...

Tom Clancy's The Division 2
BREAKINGJátékok

Készül a Tom Clancy’s The Division 3

A Ubisoft egy sajtóközleményben leplezte le, hogy készül a poszt apokaliptikus széria...

Shadow of the Tomb Raider
Játékok

Korábban tagadták, ám mégis leépítés zajlik a Tomb Raider fejlesztőjénél

A Crystal Dynamics-től már tíz alkalmazott távozott.

Baldur's Gate 3
Játékok

Baldur’s Gate 3 teszt

A Larian Studios megcsinálta az év játékát?