Főoldal Filmek Taika Waititi úgy fogalmazott, hogy “fel fogja b*szni az embereket” a Star Wars-filmje
Filmek

Taika Waititi úgy fogalmazott, hogy “fel fogja b*szni az embereket” a Star Wars-filmje

Taika Waititi Star Wars-filmje vagy óriási siker lesz, vagy hatalmas bukta.

3.8k
Taika Waititi
Forrás: FilmMagic/Getty

Már a napját sem tudjuk, mikor jelentették be A Mandalóri és a Thor: Ragnarök rendezőjének Star Wars-filmjét a sok egyéb projekt között. A készülő film nem kapott címet, megjelenési ablakot, de még azt sem tudjuk, hogy miről fog szólni, ellenben Taika Waititi rendező továbbra is dolgozik rajta.

Kathleen Kennedy hivatali ideje alatt a rajongók kénytelenek voltak megbarátkozni a gondolattal, hogy a bejelentett filmek közül nem mind fog elkészülni. Az évek során számos projektet bejelentettek, hogy később töröljék. Rian Johnson trilógiájától kezdve Patty Jenkins Zsivány osztag című filmjén át egészen a Marvel Studios elnökének, Kevin Feige-nek a Loki forgatókönyvírójával, Michael Waldronnal közös filmjéig. És a lista itt még nem ér véget, mert egy ideig azt hittük, hogy Taika Waititi titokzatos filmjének is búcsút inthetünk.

Az új-zélandi rendező a Variety riportjában az új filmje, a Next Goal Wins premierjén azt mondta, hogy nem okoz majd csalódást, a tőle megszokott stílusban készül a messzi-messzi galaxis filmje. Majd nevetve hozzátette, hogy “ez fel fogja b*szni az embereket”. A rendezőtől nem idegen, hogy kivívja a rajongók haragját, különösen a megosztóra sikerült Thor: Szerelem és mennydörgés után, amelyben Chris Hemsworth mennydörgés istenét komikusra vette.

A hét elején Waititi megerősítette, hogy nem ő lesz a Thor 5. rendezője, mert ő más filmekre fog fókuszálni a következő években, és a Star Wars-filmje is ezek közé tartozik. Tavaly az író és rendező részletesen kifejtette, mit várhatunk tőle a messzi-messzi galaxisban. “Nézzétek, szerintem ahhoz, hogy a Star Wars-univerzum bővüljön, nőnie kell” – osztotta meg. –“Nem hiszem, hogy a Star Wars-univerzumban hasznomra válna egy olyan film, ahol mindenki azt mondja, hogy “Ó, remek, hát ez a Millennium Falcon tervrajza, ah, ez Chewbacca nagymamája”.

Ez önmagában mind megállja a helyét, ez nagyszerű, bár szeretnék valami újat hozzátenni, és új karaktereket létrehozni, és csak bővíteni a világot, különben olyan érzésem lesz, hogy ez egy nagyon kis történet.

Taika Waititi

Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy nem vagyunk kíváncsiak erre a filmre. Két opciót tudunk elképzelni, hogy Waititi filmje vagy nagyon betalál, és mindenki erről fog beszélni a következő évtizedben, vagy kész katasztrófa lesz. Csak úgy mellékesen jegyeznénk meg, hogy a Thor: Ragnarök az egyik legnagyobbra értékelt film a Marvel Moziverzumban, míg a Thor: Szerelem és mennydörgés az egyik legrosszabb.

Taika Waititi
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.