Főoldal Filmek Problémával találta szembe magát Patty Jenkins, így biztosan késik a Star Wars: Rogue Squadron
Filmek

Problémával találta szembe magát Patty Jenkins, így biztosan késik a Star Wars: Rogue Squadron

579
Roque Squadron

Még tavaly decemberben jelentette be a Lucasfilm, hogy a következő filmet a Wonder Woman részeket is jegyző Patty Jenkins készíti, aki ezzel együtt a franchise első női rendezője lesz. A Rogue Squadron címre keresztelt filmet a tervek szerint 2023 telén mutatták volna be a mozikban, de a legfrissebb hírek szerint Jenkins kénytelen volt félretenni a projektet ütemezési gond miatt.

A tavalyi Disney Investor Day rendezvényen a Lucasfilm egy gondosan összerakott videó kíséretében bejelentette, hogy a Wonder Woman rendezőjével közösen fogják megcsinálni az új Star Wars-filmet. A videóban Patty Jenkins örömmel újságolta el, hogy ő veszi át a Rogue Squadron irányítását, ami azért is áll annyira közel hozzá, mert édesapja után nagy rajongója a vadászrepülőknek – és a film a Lázadók pilótáiról szól. Most azonban a The Hollywood Reporter kiderítette, hogy Jenkins időbeosztási problémái miatt 2022-ben nem fogják tudni elkezdeni a forgatást.

A jövő évi forgatást előkészítő munkának már az év végén el kellett volna kezdődnie, ám a Star Wars-filmet törölték a gyártási ütemtervről, és emiatt kötve hisszük, hogy tartani tudják majd a 2023. december 22-ére kitűzött premiert.

Rogue Squadron

Egy jó kérdés, hogy mitől lett ennyire elfoglalt a rendező, mert még a lap sem tudja, hogy mi okozza az ütemezési gondot. Azt sem tudjuk, hogy mindez mit jelent a Wonder Woman 3. részre, amit megerősítettek a DC FanDome alatt, de semmi konkrétummal nem szolgáltak a filmmel és a munkával kapcsolatban. Korábban úgy volt, hogy Jenkins útja előbb egy messzi-messzi galaxisba vezet, azt követően pedig jöhet a Wonder Woman következő része, de nehéz megmondani, hogy a mostani hír miben befolyásolja a filmet. Akár előbb is jöhet, vagy éppen még többet kell várni rá a Rogue Squadron csúszása miatt. Jenkins neve felmerült még a Paramount Pictures Cleopatra-filmjénél is, aminek a főszerepét ugyancsak Gal Gadot játssza.

A Star Wars: Skywalker kora után ez lett volna az első mozifilm. A Lucasfilm két egymástól független projektet is bejelentett, az egyiken Taika Waititi rendező dolgozik, a másikon pedig Kevin Feige producer, de senki sem tudja megmondani, hogy mennyire előrehaladott állapotban van egyik és másik. A jövőben nemcsak mozifilmet, de számos Disney+ sorozatot is bemutat a stúdió. Télen érkezik a The Book of Boba Fett, jövőre visszatér a nagysikerű The Mandalorian harmadik évaddal, de érkezik az Obi-Wan Kenobi is, és ha így haladunk, fél évtized telik majd el a nagyvásznas Star Wars-kalandok között.

Jenkins és a Disney útja egyszer már elvált kreatív nézeteltérések miatt, miután nem volt közös nevező a Thor: Sötét világ koncepciójánál. Bízunk benne, hogy nem ismétlődik meg, de az mindenképpen furcsa, hogy egyébként semmit nem tudni, hogy mi ez a halaszthatatlan projekt, amiért még egy Star Wars-filmet is félreteszi a rendező.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...