Főoldal Filmek Kevin Feige megerősítette, hogy a beígért Star Wars-filmje nem fog elkészülni
Filmek

Kevin Feige megerősítette, hogy a beígért Star Wars-filmje nem fog elkészülni

Egy bejelentett Star Wars-filmről biztosan le kell mondanunk.

441
Kevin Feige

A Marvel Studios elnökének, Kevin Fiege-nek a Star Wars-filmje most már egészen biztosan nem fog elkészülni, annak ellenére, hogy a Disney 2019-ben bejelentette. Kathleen Kennedy erre már tavasszal utalt, amikor úgy fogalmazott, hogy az ötletelés szintjén megállt a dolog, a projekt a bejelentés után meghalt.

2023. márciusában írtunk arról, hogy Kevin Feige mellett Patty Jenkins rendező filmjét is törölte a Lucasfilm. Az Entertainment Tonightnak nyilatkozva Feige megerősítette a korábbi híreket, amelyek szerint a Star Wars-filmjét törölte a Lucasfilm. A Marvel mindenható ura rövidre zárta egy határozott nemmel, amikor a Marvelek díszbemutatóján kérdezték. Érezhetően nem szeretett volna többet mondani a projektről, inkább a Marvel Moziverzum jövőjéről és az X-Menek felbukkanásáról beszélt.

A Lucasfilm és a Disney több olyan Star Wars-filmet is bejelentett, amelyekhez soha nem kaptunk megjelenési dátumot, címet és rövid leírást, hogy miről szól a cselekmény, legvégül pedig valamennyit törölték. Jelenleg is vannak olyan projektek, amelyeket bejelentettek, de semmit nem tudunk róluk. A Thor: Ragnarok rendezője, Taika Waititi például “még mindig dolgozik” egy olyan filmen, amelyet 2020-ra jelentettek be, de még három évvel később sem tudjuk, mi ez a konkrét film és mikor érkezik.

A Star Wars: Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson egy új filmtrilógiát jelentett be, és a rendező állítása szerint még hozzá sem fogott. A trilógiát még Az utolsó Jedik moziba kerülése előtt, 2017 novemberében jelentették be, és teljesen új karakterekre és történetekre fókuszál majd.

A 2023-as Star Wars Celebrationön három új filmet jelentettek be, és bár a legnagyobb esély ezekre van, még ezekhez sem kaptunk premierdátumot. Az egyik filmen A Mandalóri és Ahsoka rendezője, Dave Filoni dolgozik, és valószínűleg az említett tévésorozatok történeteit fogja lezárni a filmvásznon egy nagyszabású játékfilmmel. A másik filmen James Mangold ügyködik, aki legutóbb az Indiana Jones és a sors tárcsája című filmen dolgozott együtt a stúdióval. Mangold egy olyan filmet fog rendezni, amely az első Jediről szól a nagyon távoli múltban. Végül a folytatástrilógia sztárja, Daisy Ridley visszatér Rey Skywalker szerepében a Sharmeen Obaid-Chinoy által rendezett filmben, amely 15 évvel a Star Wars: Skywalker kora után játszódik.

Kevin Feige
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

George Lucas is ad tanácsokat a Star Wars: Új Jedi Rend rendezőjének

Rey az új Jedi Akadémia létrehozásán fáradozik majd.

Az akolitus
Sorozatok

Ki lehet Az akolitus titokzatos Sith mestere?

Az akolitus 4. epizódja felfedhette a titokzatos Sith mester kilétét.

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.