Close


Közelgő események

Filmek

A Russo testvérek elgondolkodtak Kevin Feige Star Wars-filmjének rendezésén, ami soha nem lépett túl az ötletelés szintjén

A Bosszúállók: Végjáték rendezői Star Wars-filmet forgathattak volna, ha Kevin Feige projektre megvalósul.

A Russo testvérek elgondolkodtak Kevin Feige Star Wars-filmjének rendezésén, ami soha nem lépett túl az ötletelés szintjén
  • PublishedMay 4, 2023

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke néhány hete még azt állította, hogy Kevin Feige Star Wars-filmje halvaszületett projekt volt, nem tekintettek rá soha igazi projektként, most viszont a Bosszúállók: Végjáték rendezői, Joe és Anthony Russo megerősítették, hogy fontolóra vették a rendezését.

Miután a Skywalker kora pocsékul zárta le a Skywalker-sagát, a Lucasfilm nehéz helyzetbe került, s lényegében 2019 óta nem készült mozifilm. Bár többet bejelentettek, de ezekből egyiket sem valósították meg, ellenben több élőszereplős Star Wars-sorozattal is sikert ért el a Disney. Április elején azonban minden megváltozott, a londoni Star Wars Celebrationön bejelentettek három mozifilm érkezését is.

A bejelentett, de soha el nem készült filmek között volt a Marvel Studios elnökének, Kevin Feige-nek a filmje is, amelynek forgatókönyvén a veterán producer a Loki és a Doctor Strange az őrület multiverzumában írója, Michael Waldron dolgozott volna. A projekt körül nagy volt az izgalom, ami érthető a Marvel Moziverzum sikerei után, viszont nemrég napvilágot láttak olyan hírek, hogy Feige elvetette az ötletet, s teljes erejével az MCU-ra fókuszált, Waldron pedig a Bosszúállók: Titkos háború című forgatókönyvén dolgozik.

A Star Wars Celebrationön a Lucasfilm elnökét, Kathleen Kennedyt kérdezték a filmről, és azt állította: “Soha semmit nem fejlesztettek ki… soha nem beszéltünk az ötletről”. A bennfentesek ezt gyorsan megcáfolták, utalva Waldron megjegyzéseire, sőt, még a Star Wars hivatalos weboldalára is.

Úgy tűnik, hogy Kennedynek nem állt szándékában, hogy elkészüljön a Marvel Studios főnökének filmje, sőt, talán még fenyegetésként is tekintett rá. Ne feledjük, hogy évek óta pletykálnak arról, hogy Feige válthatja a Lucasfilm elnöki székében Kennedyt, de ezt minden egyes alkalommal cáfolták.

Tovább erősíti a tényt, hogy Feige projektje nem volt halott, hiszen a Bosszúállók: Végjáték rendezői még fontolóra is vették a rendezést. Joe és Anthony Russo a Smartless podcastben beszélt erről a filmről.

Imádjuk a Star Wars-t és nagy örömünkre volt néhány korai beszélgetés velünk az érkező filmmel kapcsolatban. Kevin Feige szintén hatalmas Star Wars-rajongó és szóba került, hogy talán összeállunk Kevinnel, hogy megcsináljuk.

Joe Russo

Feige ragaszkodott a bevált és megszokott stábhoz, hogy velük keltsen életre egy kalandot a messzi-messzi galaxisban, de valamiért Kennedy nem nézte jó szemmel ezt, s elvetette a lehetőségét, hogy a Russo testvéreket bevonják.

Russo testvérek
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.