Főoldal Filmek A Lucasfilm törölte Kevin Feige és Patty Jenkins Star-Wars-filmjét
Filmek

A Lucasfilm törölte Kevin Feige és Patty Jenkins Star-Wars-filmjét

Már biztosan nem fog elkészülni Patty Jenkins bejelentett filmje, és Kevin Feige is lemondott a filmről.

459
Kevin Feige

Azt már tudjuk, hogy jelentős változáson megy keresztül a Lucasfilm, és úgy tűnik, hogy ez hatással lesz a fejlesztés alatt álló projektre is. Az elmúlt néhány évben több filmet is bejelentettek, de a rajongók legnagyobb bánatára ezekből egy sem valósult meg, rendszerint a nagy bejelentés után törölték a filmet. A legfrissebb hírek szerint nincs ez máshogy most sem, hiszen a Disney és a Lucasfilm két mozifilmet is törölt.

A Variety mai jelentése szerint a Wonder Woman rendezője, Patty Jenkins már bejelentett Rogue Squadron című filmjéről teljesen lemondhatunk, mivel nem fejlesztik tovább a projektet. A Disney már tavaly törölte a naptárból a 2023-as bemutatót, de akkor még sokan bíztak benne, hogy csak ütemezési gond adódott, és Jenkins is biztatóan nyilatkozott, de úgy tűnik, nem sikerült egyenesbe hozni a dolgokat a rendezőnő és Kathleen Kennedy között. Nagy meglepetés nincs benne, mivel többször is eltolták a forgatást. A projektet még a 2020-as Disney befektetői napon tartott bemutatón jelentették be, majd 2021-ben már arról adtak hírt, hogy határozatlan időre elhalasztották a forgatást. Eredetileg tavaly kezdték volna a munkálatokat, amit végül nem elnapoltak, hanem egyenesen törölték a film premierjét a naptárból.

Ami ennél sokkal szomorúbb hír lehet, hogy a Marvel Studios ötletgazdája, Kevin Feige által szállított Star Wars-film sincs már fejlesztés alatt, erről is lemondhatunk. Feige projektjét először 2019-ben jelentették be. Erről a titokzatos projektről gyakorlatilag semmit sem árultak el, azon kívül, hogy a Disney+ Loki című sorozatának íróját és rendezőjét, Michael Waldront kérték fel a forgatókönyvírásra.

De ne csak a rossz dolgokról beszéljünk, a jelek szerint egy másik projekttel jól haladnak: Taika Waititi rendező korábban bejelentett filmjéről nem mondtak le, ez továbbra is szerepel a stúdió tervében. A jelentés szerint Waititi nemcsak a projekt ötletgazdája szeretne lenni, hanem szerepet szeretne vállalni az élőszereplős Star Wars-filmben – ami egyébként nem áll távol a rendezőtől. Waititi rendszerint cameózik a filmjeiben kisebb-nagyobb szerepekben.

Érdekes módon Waititi korábban kétségbe vonta saját Star Wars-projektjét. A Thor: Szerelem és mennydörgés rendezője tavaly úgy fogalmazott a New York Timesnak, hogy jelenleg próbálja összerakni a film ötletét, és ezt papírra vinni. Az ausztrál rendező ezzel ismerte, hogy mennyire nehéz feladat összehozni bármit a messzi-messzi galaxisban, és még ha el is készül az írással, az sem garancia, hogy megfilmesítik a történetét. Nem túl jó ómen, hogy a Thor-franchise legújabb részét a kritikusok és a rajongók is lehúzták, ami aggodalomra adhat okot, hogy Waititi mire lesz képes. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke korábban azt mondta, hogy Waititi filmje 2023 végén érkezhet, de esélytelen, szóval idén sem kapunk új mozifilmet, maradnak az élőszereplős sorozatok.

Állítólag a londoni Star Wars Celebration alatt okosabbak leszünk, hogy mire készül a Lucasfilm, mivel több projektet is ott fognak bejelenteni, illetve kiderül, hogy mikor mutatják be a következő filmet a mozikban. És természetesen alighanem azt is elárulják, mi lesz az.

Rogue Squadron
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.