Close


Közelgő események

Filmek

[SWCO] A Star Wars: Az utolsó Jedik lehet Luke Skywalker utolsó története

Tegnap megtörtént a nagy leleplezés, bemutatták Rian Johnson Star Wars 8-ának első hivatalos trailerét. Elájultuk tőle!

[SWCO] A Star Wars: Az utolsó Jedik lehet Luke Skywalker utolsó története
  • PublishedApril 15, 2017

Tegnap megtörtént a nagy leleplezés, bemutatták Rian Johnson Star Wars 8-ának első hivatalos trailerét. Elájultuk tőle!

Miközben a rajongók elvoltak foglalva az új előzetessel – joggal, mert elképsztően nagy teasert kapott a Star Wars 8 -, addig apró utalások már voltak a filmre nézve. Mikor januárban bemutatták a hivatalos címet, és láttuk, hogy a korábbi filmekkel ellentétben a Star Wars logó itt nem sárga, hanem piros lett, akkor már ott sejteni lehetett, hogy a nyolcadik epizód sokkal inkább lesz drámai, mint a hetedik volt. És erre utaló jeleket láthatunk a trailer utolsó pár képsorában, mikor Luke Skywalkert (Mark Hamill) láthatjuk egy barlang kijáratában, majd megszólal az önként száműzetésbe vonult mester

Ideje, hogy a jedik eltűnjenek…

A Fandago oldalnak volt lehetősége Mark Hamillel beszélgetni a Celebration után, ahol a színész kifejtette azt, miszerint a folytatásban Luke merőben más lesz attól, ahogy láttuk őt A Jedi visszatérben.

Nos, egy teljesen más ember lesz. Carrie és Harrison beismerték azt, hogy az ő karaktereik nagyjából azok voltak, akikkel a hatodik részben találkoztunk, azonban Luke megváltozott. Eltelt harminc év a két trilógia között. Találgatások vannak, de kifejezetten ez már nem az én történetem, hiszen Rey a főszereplője az új részeknek.

Mark Hamill azt is elismerte, hogy kezdetben kissé elégedetlen volt azzal, ahogy Rian Johnson rendező elképzelte karakterét [Luke Skywalker], és emiatt kreatív különbségek támadtak közöttük.

Határozottan megleptek engem. Mondtam Riannak, hogy alapvetően nem értek egyet mindenben vele. Most azt mondom, hogy ezt el kellett fogadnom, és minden tőlem telhetőt bele kell adnom. Majd belevágtunk, és egyszer csak minden félelmem szertefoszlott.

Mikor arról kérdezték Hamillt, hogy karaktere, Luke Skywalker számára véget ér-e a sorozat Az utolsó Jedikben, csak annyit felelt, hogy

Eltökélt.

Ezzel nem kerültünk közelebb ahhoz, hogy vajon a nyolcadik részben lezárják-e a Skywalker saga-t vagy meg kell várnunk a kilencedik részt. A Disney a Celebration alattt elárulta, hogy ha nem is a nyolcadikban, de a kilencedikben egy új saga veszi kezdetét, mely már nem a Skywalkerekről fog szólni.

A Star Wars: Az utolsó Jedik hazai bemutatója 2017. december 14-én lesz.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.