Főoldal Filmek Snoke eredetileg egy női karakter lett volna a Star Wars: Az ébredő Erőben
Filmek

Snoke eredetileg egy női karakter lett volna a Star Wars: Az ébredő Erőben

Snoke akár nő is lehetett volna.

647
Snoke

Alighanem Rey származása mellett a Star Wars-folytatástrilógia másik nagy rejtélye az Első Rend vezetőjének, Snoke legfőbb vezérnek az eredete volt. Az elején több találgatás is született a karakter eredetével kapcsolatban, hogy ki lehet Snoke, de talán arra kevesen fogadtak volna, hogy Palpatine klón hüvelyéről van szó. A karaktert a nagyszerű Andy Serkis keltette életre a VII. részben előbb hologram formájában, majd Az utolsó Jedikben már testközelből is szemügyre vehettük ezt a különös teremtményt.

Star Wars: Az Erő nyomában

A VII. részből mindössze annyi derült ki, hogy hatalmas Erővel bír, hiszen a film eseményei előtt még arra is képes volt, hogy a nagy Luke Skywalker jedimester tanítványait is mesterük ellene fordítsa, köztük Ben Solót, akiből később Kylo Ren vált. A Lucasfilm egészen a Skywalker koráig húzta a karakter múltját, pedig ekkor már arról is beszéltek a rajongók, hogy a nagy Darth Plagueis megszállta Anakin Skywalker / Darth Vader eltorzult testét, s Palpatine egykori mestere visszatért. Végül kiderült, hogy Snoke csak egy klón volt, és Palpatine arra használta, hogy újjáépítse a Birodalomból kinőtt Végső Rendet.

Snoke

A Star Wars: Az ébredő Erő epizód élőlényein és szobrain dolgozó Ivan Manzella tervező az egyik podcast műsorban arról mesélt nemrég, hogy a Snoke legfőbb vezér az első tervek egyikén még egy női karakter volt. Több terv is készült a karakterhez, de hasonlóképpen Serkis-hez, Manzella sem tudott sokat Snoke múltjáról és eredetéről, gyakorlatilag nulla háttérinformáció nélkül kellett megalkotni a karaktert. Így született az a terv, amin a Legfőbb vezér egy női karakter volt.

Azt hiszem, hogy kezdetben egy nő volt, amikor Snoke-ról beszéltünk. Mert az első képet egy női karakter mintájára készítettem, de végül nagyon gyorsan eltűnt ez a terv. Szóval ez csak egy koncepció volt vagy valami hasonló. De úgy gondolom, hogy egy tervet csináltam, és ennyi volt, senki más nem csinált többet. Nem tudom, hogy bárkinek sikerült még, de ettől kezdve Snoke-ot csak férfi karakterként ábrázoltuk.

Ivan Manzella

A folytatásban Mazella arról beszélt még, Peter Cushing színész mintájára hogyan építette fel a karaktert. A színész játszotta a legendás Moff Tarkin kormányzót a Star Wars: Egy új remény című eredeti filmben, és a hasonlóság szinte már szembetűnő volt a két karakter között. Sok rajongó abban a hitben volt, hogy Tarkin lehet Snoke, aki valahogy túlélte a Halálcsillag felrobbanását, hiszen az arcvonások annyira megegyeztek. A sok más elmélet mellett ez a teória is megbukott, hiszen a Skywalker korából kiderült, hogy Snoke mindössze Palpatine uralkodó bábuja volt és az Exegolon folytatott kísérletek egyik teremtménye volt.

Snoke Kylo Ren
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Ki lehet Az akolitus titokzatos Sith mestere?

Az akolitus 4. epizódja felfedhette a titokzatos Sith mester kilétét.

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?